Friss domain vs gmail

Fórumok

Sziasztok!

Rég nem regeltem domain-t azonban most egy ismerősöm megkért rá.
Egy virtuális gépre lett berakva ahol postfix kezeli. A gmail-en kívül mindenhonnan jönnek mennek a levelek. Amennyiben én írok a gmail-es címemről a levél bejön, illetve ha erre jön reply akkor automatikusan berakja a gmail a spamba. Amennyiben ez a host küld levelet, akkor 550-5.7.1 mail hibát ad a google.
A DNS rekordok lassan egy regényhez hasonlítanak, pl rakjak be google spec dns ellenőrzést TXT-be.... Az MX mellett van már spf,google-site,dmarc rekordom is.
Van erre valami megoldás? Vagy várni kell valami időt, és menni fog?

Hozzászólások

Ennek szerintem semmi köze a domainhez, annál inkább az IP címhez, ahonnan küldesz.

Szerintem itt https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx ellenőrizd, hogy az IP (amit gondolom korábban is használt valaki) nincs-e fekete listán.

Nekem van olyan domain-em, ahol semmi spf, dmarc nincs, és megy a levelezés gmail felé. ( mondjuk olyan is van, ahol mindezek megvannak)

Idén szeptemberben regisztráltam új domaint, egyből működött gmail-lel is (küldés/fogadás).

Ahogy többen írták előttem, az IP-címeddel lesz a gond.

Esetleg megpróbálhatod küldésre a szolgáltatód smarthostját használni, talán annak az IP-címe nincs feketelistán a google-nél.

Köszi a hozzászólásokat.
A küldött linkek alapján nincs blacklisten az ip, marad a várakozás.
Azonban kicsit aggasztó, hogy mindenhova eljutnak a levelek, kivéve a G-t. Nekem olyasmi érzésem van ezzel kapcsolatban, hogy hamarosan lesz internet, meg G-net. Ha annyira védik a usereket a spam ellen, akkor miért is lehet gmailből küldeni ide levelet? Akkor miért nem dob valami hibakódot a g-usernek hogy ide nem küldök semmit sem mivel valami spamgyár a host?

Nem ez a pontos üzenet?
550-5.7.1 [*******] Our system has detected an unusual rate
550-5.7.1 of unsolicited mail originating from your IP address. To protect our
550-5.7.1 users from spam, mail sent from your IP address has been blocked.
550-5.7.1 Please visit
550-5.7.1 https://support.google.com/mail/?p=UnsolicitedIPError to review our
550 5.7.1 Bulk Email Senders Guidelines. o43si20286908wrc.37 - gsmtp

Postmaster Tools-t ismered?
https://support.google.com/mail/answer/6227174
Megtudhatod mi a probléma.

Pont ebbe futottam bele pár hete. A fix IP cím 6 éve volt már használatban levelezésre.
Sajnos idén októberben volt két spam kitörés, és bár a rendszer korlátozta, de ~1700 levél elment Yahoo és Gmail irányába.

A Google Postmaster tool jelzi, hogy a domain és IP reputáció beleállt a földbe. Viszont ez a tool csak a tömeges küldések esetén használható, az irodai mennyiség nem üti meg az ingerküszöbét. Ott nem mutat nekem semmi (No data to display at this time. Please come back later.). Ha a spam kitörés dátumát is beleveszem, akkor igen.

Sehol nem kerültünk RBL-re, minden tool, amit elértem semlegesnek mutatta az IP-t és a domaint. Ezekre a listákra tesznek a nagyok magasról.

SPF, DKIM, DMARC sem hatotta meg, az üzenetek a Gmail, Yahoo, Hotmail/Outlook esetében innentől a spam mappába kerültek. Kipróbáltam, 4-5 nem spam visszajelzés után a teszt levelekre jutottunk el oda, hogy nem tette a spam mappába a levelet. De az csak az adott Gmail felhasználóra volt érvényes. Ez így nem volt megoldás, hiszen az ügyfelet 70%-a a Google ökoszisztémát használja.

Érdekes volt, hogy a DMARC riportok elismerően szóltak a feléjük küldött levelekről, 100%-os minden, jó fiúk vagyunk, de elégedjünk meg a spam mappával

Egy megoldás volt, hogy IP cím cserét kértem, és business tartományból kaptam (UPC), nem pedig az addigi userpool-ból. Azóta frissen készített Gmail címre is kimegy a levél. Yahoo is boldog.

a Google Postmaster toolhoz tényleg kell némi forgalom, meg rohadt sok tüerelem, mivel csak a regisztráció pillanatától kezdve méri a dolgokat az adott domainről, visszafelé nem, de már pár levélnél, pár nap után is lehet látni pár alap adatot, jellemzően a lenyíló listából a legutolsó hármat (delivery errors, auth és encryption). érdemes regisztrálni, mivel én úgy veszem észre, hogy ezt is minimálisan, de figyelembe veszi a google (gyk. értékelik, ha van náluk egy verified domained).

ami még ilyenkor járható út, és pár nap alatt tényleg válaszolnak/intézkednek: https://support.google.com/mail/contact/msgdelivery

ez is segíthet: https://toolbox.googleapps.com/apps/messageheader/

Teljesen megszokott probléma, úgy tűnik. A Gmailnél túltolják, és az új, frissen regelt domaineknél érvényesítenek valami strictebb szabályozást. Tele a net ilyenekkel: https://productforums.google.com/forum/#!msg/gmail/PHKMuU3ZH9E/01KKLAeo…

Pár hónapja én is belefutottam ebbe, instant jó volt, kivéve gmailnél, majd az is pár hét után megszűnt. Ami segíthet detektálni egy esetleges hibát gmailnél:

https://www.gmass.co/inbox (ennél egyszerűbb és f*szább tool a világon nincs)
https://www.port25.com/authentication-checker/ (a nagy öreg)
http://multirbl.valli.org (best evör rbl test)
https://tools.sparkpost.com/dkim (ezzel olyan dkim hibák is előjönnek néha, ami máshol, pl. a gmail-en is átmegy simán pass-szal)
http://dkimvalidator.com/
https://app.glockapps.com/login (ezt különösen ajánlom, az ingyenest is)
https://www.mail-tester.com/
http://www.appmaildev.com/en/dkim
https://postmaster.google.com/ (mindeképpen regeld be a domained mielőbb, itt láthatod, hogy a gmail mit gondol rólad)
ami még ilyenkor járható út, és pár nap alatt tényleg válaszolnak: https://support.google.com/mail/contact/msgdelivery
ez is segíthet: https://toolbox.googleapps.com/apps/messageheader/

Persze, de ma már sikerült elküldenem egy levelet a saját fiókomba,
ami nem pattant le, hanem automatikusan a spam-ba rakta. Kezd alakulni.

+1 a problemas ip cimre, nalunk eleg surun regelnek domaineket (jelenleg kb. 400 van a mailszerveren), es meg soha nem volt olyan gondunk hogy a friss domainekrol nem fogad a gmail, mindig azonnal mukodott.