Régi ThinkPad 8. gen Intellel

Ez így ma jött velem szembe:
http://www.cnmod.cn/x210/

Nos ezek a kínaiak komolyan építettek egy alaplapot ezekbe a régi TP-kbe:
https://i.imgur.com/sOHWPnf.jpg

Volt szerencsém pár x86-os vas fejlesztését közelről végignézni és még ha ezek az arcok a fejlesztés nagyon nagy részét (V&V, funkcionális teszt stb.) elspórolták akkor sem adja ki a matek, hogy ez hogyan lehetett rentábilis anyagilag.

Vagy lehet, hogy Kínában ingyen vagy annál olcsóbban lehet már 8+ rétegű impedanciaillesztett PCB-t gyártatni...

Hozzászólások

vagy valami statisztika szerint tobb jon be a logolt bejelentlezesekbol es coinbanyaszatbol, mint a gyartasbol es tervezesbol. raadasul ez folyamatos bevetel. fixme!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ha az utcan 16G iphonet siman moddoljak 256/512G verziora, addig igyal egy kavet alapon akkor en ezt nem erzem kerdesnek.

Az iPhone mod cserénként egy BGA-zást meg egy egyszeri custom flasher tool fejlesztését igényli. Na ez szerintem nem igazán összevethető egy x86-os board 0-ról történő fejlesztésével. Jó tuti, hogy az arcok akik csinálták ebben az iparágban utaznak, de akkor is olyan projekt ami elég sok erőforrást igényel.

Nincs itt semmi PCB gyártás szerintem, hanem találtak valami modern szart, ami belefér a régi házba és kész. A weboldal alapján ez az egész messze nem annyira "professional", amennyire írja magát.

Érdemes az általad linkelt képen megnézni, hogy az alaplapon levő portok nem igazán ott vannak, ahol a házon a lukak :)

Nincs itt semmi PCB gyártás szerintem, hanem találtak valami modern szart, ami belefér a régi házba és kész.

Nyoma sincs a PCB-n egy cikkszámnak, szériaszám helynek, RoHS jelzésnek, UL jelzésnek, PCB gyártónak. Mainstream lapokon én eddig midnig láttam ilyeneket. Illetve adtak ki erratat, hogy egy beültetést elrontottak: lemaradt valami ellenállás ami miatt nem ment egy szérián az USB tápja. Én továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy ezt erre a célra tervezték.

Érdemes az általad linkelt képen megnézni, hogy az alaplapon levő portok nem igazán ott vannak, ahol a házon a lukak :)

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/42656923_2149919955275105…

Ha arra gondolsz, hogy az EC helyére egy miniDVI vagy VGA került akkor annak nyilván oka van.

Badass. Gondolom belereszelnek egy 8th genes, X280-as alaplapot, meg megejtenek egy FullHD modot.

Bár a 8th gen nem menő már. Csak a suttyók használják. Valamit magára adó trendi trendi fejlődésmániás, fősodratú mérnök az alaplapra ráforrasztott 9. genes i9-esre hajt ma már, azt is valami jelentősebb throttling mellett élvezve, az úgy patent.
No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP