IPv6 breaks the 25% barrier

 ( m.informatikus | 2018. október 15., hétfő - 22:00 )

https://news.ycombinator.com/item?id=18218513

https://www.google.com/intl/en/ipv6/statistics.html

Google collects statistics about IPv6 adoption in the Internet on an ongoing basis. We hope that publishing this information will help Internet providers, website owners, and policy makers as the industry rolls out IPv6.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mindeközben a Google GCP-n nem hirdet a vm -ek szamara ipv6-ot, mig vegponton is a statikus cimeket egyesevel, penzert adjak...

Mostmár igazán implementálhatnának DHCPv6-ot az Androidba. Egyből 0%-ról 100% ugrana az Androidos eszközök IPv6 penetrációja a hálózatunkban.

De minek DHCPv6? Ott az RA, az alapdolgokat meg tudja hirdetni, IPv4-es DNS szerverről meg ugyanúgy le lehet kérni az AAAA rekordokat is, de kliensfüggően az RA-n keresztül is kaphat DNS listát. Persze céges környezetben azért nem az igazi, hogy sokmindent nem lehet hirdetni.

> De minek DHCPv6?

Jártál Te már többezer gépes hálózatok közelében? Találkoztál Te már olyan RA daemonnal, ami képes RADIUS szerverrel együttműködni? Találkoztál már IP-cím alapú hálózati ACL-ekkel?

Na hát hőbörgés helyett leírhattad volna a konkrét felhasználást.
Én sajnos csak kisebb géppark felett dolgozok, ahol próbálom az ULA-t, valamint a vendéghálózaton érhető még el az IPv6-os internet, úgy hogy egyik internet szolgáltatónk se ad natívan (megkérdeztem, az egyik válasza, minek azt, amúgy nekem még az otthoni se ad :( ), úgyhogy örülök, hogy önszorgalomból így is tudom tesztelni.
RADIUS nálunk csak Wifin van (tudom, nem egészséges, vannak "okos" és "erős" júzerek nálunk is, de ugye abból főzök, ami van)

Ezzel a tempóval mire megdögölök, már majdnem lesz 40% is.

--
trey @ gépház

Ahhoz képest, hogy már a '90-es évek végén csináltunk IPv6 teszteket, és 2013 végére sikerült elérni a 2%-ot, az utána következő 5 évben történt 12-szeres növekedés egész igéretes.