php-fpm egyedi php.ini pool-onként

Fórumok

Sziasztok!

Mivel még csak tanulási fázisban vagyok, így előfordulhat, hogy h.lyeséget kérdezek.

Lehetséges az, hogy php-fpm-et használva különböző pool-okhoz különböző php.ini-ket adjak meg?

Tehát adott az /etc/php/x.x/fpm/pool.d/ ezen belül egy test.conf és egy test2.conf. A test.conf esetében szeretném ha a php_test1.ini, a test2.conf esetén pedig a php_test2.ini legyen használatban, feltéve ha megoldható. Ha nem, akkor mi a legszebb megoldás erre? A .user.ini és társai kivételével (tehát user oldalra ne kerüljön a php.ini).

Nem tudom, hogy a probléma szempontjából lényeges-e, de a webszerver nginx, habár szerintem ennek nincs jelentősége.

Hozzászólások

A pool konfig file-okban meg tudod adni php_value, php_flag es ezek admin_ valtozataival (php_admin_value, php_admin_flag) azokat amit szeretnel default php.ini-hez kepest felulirni az adott pool-ra.
http://php.net/manual/en/install.fpm.configuration.php
pl:
php_flag[display_errors] = off
php_admin_flag[log_errors] = on
php_admin_value[memory_limit] = 32M

Szoval erdemes a default konfigot ugy beloni hogy ahhoz kepest keves elteresre legyen szukseg a pool-okban.
Mondjuk ahogy nezem lehet pool-oknal include-olni is, szoval ha csinalsz adott pool csoportokra jellemzo konfigokat akkor azt pool konfigban lehet include-olni es akkor kevesebb duplikacio lesz:
https://serverfault.com/a/741339

Ezt én is megtaláltam, de nekem ez kissé barkács megoldásnak tűnik, ha két alapjaiban is eltérő konfigot szeretnék. Habár ekkor már lehet, hogy megérné két különböző fpm service-t indítani (akár két külön php telepítéssel), de ez sem tűnik olyan nagyon szép megoldásnak, de mivel még nagyon kezdő vagyok a témában, így aláírom, hogy lehet, hogy csak én ülök fordítva a lovon :).

Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Ez tiszta sor, hogy ritka. Viszont ezek alapján, ha valakinek nagyon ilyen ingere van, akkor marad a két fpm futtatás.
Mindenesetre köszi a felhomályosítást.

Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.