Viber adatok mentése/visszaállítása telefoncsere miatt

 ( viraghj | 2018. június 10., vasárnap - 19:54 )

Telefonvásárlás miatt a következő probléma megoldásához kérek segítséget:
Milyen programmal/eljárással menthető le a régi (Samsung) készüléken futó Viber összes adata úgy,
hogy azok visszaálítása után az új (Motorola) készüléken futó Viberben pontosan úgy látszódjon és elérhető legyen minden adat (csoportok, csevegések, fotók, videók, stb.), mint a korábbi készüléken.

A gondom az, hogy csak olyan megoldásokat láttam, ahol külön-külön menthetők a csevegések és a képek/videók, de nem állíthatók vissza az eredeti módon.

(És rootolni nem akarom egyik készüléket sem.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A Viber elvileg csinál biztonsági mentést, ha be van állítva..

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

2x

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"Érdekes" egy találmány ez a Viber.
Én telefonon és 2 Windowsos gépen használom ugyanazzal a "fiókkal".
Van egy csoportos beszélgetésünk és vannak olyan üzenetek amelyek mindenütt látszanak és vannak olyanok amelyek a három eszközből csak egy vagy két helyen látszanak.
Ha a többiek nem ragaszkodnának hozzá én dobnám!
Ja igen, ha valahova újonnan telepítem a Vibert, hiába ugyanazzal a fiókkal lépek be, a régi beszélgetések nem látszanak.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Igen, ez a fő probléma:-)

Amúgy családi okokból muszáj lenne valahogy megoldani

"Ja igen, ha valahova újonnan telepítem a Vibert, hiába ugyanazzal a fiókkal lépek be, a régi beszélgetések nem látszanak."

Ez direkt van. A Viber telefonszám alapján azonosít, telefonszámokat viszont pl. Magyarországon is újra kiosztanak, azaz, ha nem fizeted a számlát, kivág téged a T, majd kiadja másnak a számot, máris olvashatná az üzeneteidet. Tehát ez abszolút direkt van. Egyébként a meglevő eszköz azonosítása (pl. QR olvasás) után megoldja hogy átszinkronizáljon az új eszközre, de csak úgy a semmiből nem fogja. Azok az adatok egyébként nem a vibernél tárolódnak (legalábbis nem "úgy":) hanem az eszközeiden.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

tiszta Skype :)

Igen, a par honappal ezelotti viber verzioban mar van gdrivementesi es visszallitasi lehetoseg.

ha jól olvastam, ez CSAK az üzenetek szövegét menti, a csatolt képeket, videókat, stb. nem...

Ez valamiért egyáltalán nem is működött nekem - csak a mentés elküldése emailben - ami szintén csak a szövegeket menti.

A kérdés többi részéhez lásd pl.
https://hetmanrecovery.com/recovery_news/how-to-recover-message-history-contacts-and-viber-files-on-android-or-windows.htm

"...
As well as any other messenger, Viber keeps message history in a separate file. Having restored such file or created its backup copy, you can place it into the folder where the application itself saves it, and thus restore a user’s chat history..

The file containing Viber message history is kept in the following folder (if this is an Android device):

/data/data/com.viber.voip/databases/

and is named viber_messages
...
Note. The folder containing Viber data is located in the internal system memory of your device. You can access it only when you have Root rights or use a kind of Root explorer software.
..."

a viber csatolt képei, videoi ott vannak helyileg a telón, bármikor le tudod másolni!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez világos, csak azt nem tudom, hogy ha a képeket, videókat átmásolom az új telefon ugyanolyan nevű könyvtárába + a Viber saját mentésével elmentem a régi készüléken a csevegéseket (szöveges üzeneteket), majd visszaállítom az újon, akkor "automágikus módon" tudni fogja-e a Viber, hogy melyik beszélgetésben mikor küldtem pl. egy képet, s az újon megtalálja-e úgy, hogy rögtön az üzenet mellett beágyazva látszódjon, mint az eredetiben - ez a problémám, de úgy látom, még nem közeledtünk a megoldáshoz :-)

Azért lenne fontos, mert eléggé egyirányú a dolog, a SIM kártyát le kell vágni kisebb méretre, vagy másolni kell, tehát már nem lehet visszatenni az eredeti készülékbe.

Próbálkozz valami jobb backup megoldással (pl. helium), de az nyitott kérdés, hogy a Viber hogy viselkedik a saját, régi konyvtarszerkrzetevel egy idegen készüléken.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nalam a viber video es viber images szinkronizalodik a google felhobe. Automatikusan. Nem tudom hogy csinalja a viber (valami refenernciaval a kepre talan), de amikor koltozok, eloszor "hosszunev.jpg" jelenik meg a viberben, de aztan bejon a kep is.

Az elmult 2 evben haromszor-negyszer tuti ujra kellett raknom a vibert es a legutobbi ket alkalommal siman behozta a kepeket is, meg a szovegeket is, miota van viber backup/restore funkvio.

Köszönöm, akkor így megoldható

Tud mentést csinálni a google drive-ra, és onnan vissza is lehet állítani. Ezt meg is kérdi automatikusan, amikor aktiválod az új telefonodon. Ha kellenek a képek stb, akkor a Viber mappát kézzel másold át.

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

OK, még egyszer:

A föntieket meg tudom csinálni, de kicsit többet szeretnék: ne csak a meglegyen az 1000 fotó + 100 videó, hanem az új gépen a Viberben ugyanúgy lássam őket, mint amikor eredetileg küldtem/kaptam.

Köszi a tájékozott hozzászólóknak, - s bár nem használok Viber-t, de jó ezt előre tudni.

Hali,

Gondolkozom a Viber elterjesztésén a családban.

De egyelőre nem látom, hol a csapda?
Miért jó ez a Viber-nek?

Köszi.

Övé az adat.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mondjuk ez igaz az összes üzenetküldőre úgy általában.
Ha ez gond, akkor marad a személyes megbeszélés, vagy az infó személyes átadása írásban. Mert ugye egy telefonbeszélgetés privátságát sem tudja már senki 100%-ig garantálni.

Azt persze nem tudom (sohasem érdekelt, és ezért utána sem néztem), hogy újabban az összes kínál titkosított üzenet küldést, és ez valódi end-to-end titkosítás (tehát ténylegesen csak a feladó és a címzett tudja elolvasni), vagy ilyen-olyan módon köztes szereplő csak bele tud kukkantani, ha akar/"kell".

Oroszország blokkolja az olyan üzenetküldőket amibe nem tudnak betekinteni. A Telegram leállt, a Viber továbbra is működik.

De nem gondolom, hogy egy családi üzenetküldőnél ez bármit is számít.

Annyira leállt a telegram, hogy orosz hackerek kizárólag azon kommunikálnak.
A Telegram talán kicsit késve érkezett, és még sajnos nem tud videótelefonálni, viszont valamiért az az érzésem, hogy át fogja venni a Viber szerepét, ha a szakma javasolja.

Reklámok, matrica áruház, fizetős hívások Viber-en kívülre - és biztos nem is vettem eddig észre az összeset.
Alapjában egyik sem zavaró, és teljesen jól lehet használni fizetős opciók nélkül, nincs benne bosszantó (számomra) dolog.

A fenti/régi beszélgetés alapján az látszik, hogy Viber-t új telóra költöztetni teljes körűen nem könnyű (ma sem könnyebb), így ha valakinek az érintettek közül nagyon fontos, hogy biztosan minden üzenete mindenhonnan elérhető legyen, akkor nem a Viber a legjobb választás, hanem valami felhőben (szerver oldalon) üzeneteket tároló megoldás (nyilván itt meg a mások általi hozzáférhetőségen aggódás szokott előkerülni).

Persze azon lehet polemizálni, hogy mennyire releváns egy pár hónapos/éves chat tartalma utólag, érdemes-e őrizgetni (mert ha fontos infó van benne azt ugye át lehet másolni valami fontos infók tárolására szánt rendszerbe). Szerintem pl. semennyire sem fontosak a régi üzenetek, ennek ellenére igyekszem mégis könnyen reprodukálható üzenetkezelőt használni akivel csak lehet...

Veszel matricákat, lájkolod Kasza Tibit (aki fizet hogy elérjen téged). De nem erőlteti, szerintem vállalható kis chatprogi, de azért a Telegram jobban ki van csiszolva.

Whatsapp esetleg?

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."