Google Duplex: A Google assistant már telefonálni is tud a felhasználó helyett

 ( MrPrise | 2018. május 9., szerda - 16:18 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez így egybe rakva komoly lett.

> A Google assistant már telefonálni is tud a felhasználó helyett

Lassan a felhasznalora nem is lesz mar szukseg.

Az lesz majd az igazi, mikor az én Google asszisztensem felhívja a szolgáltató szintén AI alapú rendszerét (legutóbb talán a Telekomot hívtam és ott ajánlotta, hogy kipróbálhatom a gépi ügyfélszolgálatot) és ők beszélgetnek.

--
Soli Deo Gloria

Egyik R2D2, másik meg C3PO? :)

Gyakorlatilag az eredeti, irdatlan gyors, megbízható, kvázi félreérthetetlen (service-ek közötti) kommunikációt óriási munkával átültetik egy lassúbb, megbízhatatlanabb, és félreérthető csatornára (természetes nyelvi beszélgetés). :D

Ja, csak ez univerzális, míg a gépi kommunikációhoz kell egy mindkét oldalon implementált API.

Egyezzünk ki abban, hogy legalább a text to speech-et (és vissza) kispórolhatták volna. :D

Megegyeztünk.

A szocialis mediaban a postok egyre nagyobb reszet AI irja, es robotok olvassak. Kivancsi lennek, hogy mikor realizalja pl a FB, hogy a userei nagy resze nem elo ember.

--
Csaba

Inkább örülj neki, legalább az ilyen Kémbridzs análitika szintű cégek jól át lesznek b....

Szerintem meg sokkal fontosabb az a pont, hogy ezentúl bevallottan mindig figyelni fog az aszisztens, és utólag elemzi ki, hogy neki szóltál-e, adatvédelmi részéről persze egy szót sem szóltak. Meg is jelent tegnap a telefonomon 432. kitörölhetetlen alkamazásként az aszisztens, lassan ideje lenne google ellen is egy feldarabolós tröszteljárásnak.

Meglep, hogy csak az 5. kommenttel jutottunk el ide. Azért szép munka.

Én sem repesek az örömtől, hogy önálló életet él a telefonom és nem vagyok az ura... Magától települ, de nem törölhetem le. Bónuszként most titaniumban sem látom, hogy eltakarítsam.

Szerk; ja hogy Google app néven fut. Fasza.

"ja hogy Google app néven fut"

windowson a spyware-k egy része is mindenféle ártalmatlannak tűnő kamu sysapp / system64 / sysdiag.svc stb. neveken próbál észrevétlen maradni. Érdekes párhuzam.
-

Tegnap engem is bombázott, higy kell neki mikrofon access...

És megengedted? Mi történt ezután?

Én nem adtam neki jogot, de majd ad sajátmagának valahogy, engem megkerülve. Végülis egy asszisztensnek ezt is meg kell tudnia oldani. /s
--

+1, de a másik oldal is szép... "Olyan ügyin megcsináltuk, hogy fel se tűnik a másik félnek, hogy géppel beszél" és egyébként közben persze te egy 3rd partyval beszélgetsz, aki persze kizárólag minőségbiztosítási okokból biztos rögzíti is a beszélgetést de egyébként alapból feldolgozza.

És természetsen ebből nem tudsz mint szolgáltató opt-outolni (hogy jelzed a "Jó Cég" (tm) Google-nek, hogy a +3611234567-es számon nem szeretnél _velük_ kapcsolatba lépni?), nem közlik, hogy automatával beszélgetnek (ugye azzal promózzák, hogy fel se tűnik...), ...

És majdnem biztos vagyok abban, hogy egy-két ügyes ember ezt spammelésre fogja használni.

Idézet:
lassan ideje lenne google ellen is egy feldarabolós tröszteljárásnak.

+1

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Majd négy év múlva pislogunk, hogy Orbán/Gyurcsány/Szél/akárki nem magnófelvétellel telefonál, hanem mindenkivel személyesen elbeszélget :) Nemzeti konzultáció 2.0

"egy-két ügyes ember ezt spammelésre fogja használni."

Mi tart vissza bárkit, hogy akár már ma előre felvett spam-et toljon? Ezek az emberek (?) úgy adják elő a mondókát, hogy úgysem nagyon hagynak szóhoz jutni :).

"lassan ideje lenne google ellen is egy feldarabolós tröszteljárásnak."

Lemaradtatok az Alphabet nevű történetről? És az megvan, hogy az ott dolgozó mérnökök igen nagy százaléka olyan munkát végez, aminek távolról sincs köze ehhez (vagy bármi más random területhez)? Nem tudom, mit vártok egy darabolásnak. (Volt már ilyen a történelem során egyáltalán?)

Idézet:
akár már ma előre felvett spam-et toljon?

Azért van egy "apró" különbség aközött, hogy előre felveszed a spam-et (lásd a választási lófasz hívások) és aközött, hogy valós beszélgetésnek álcázott spam-et kapsz; utóbbiról _állítólag_ nem tudod megmondani, hogy egy géppel beszélgetsz, úgyhogy nem ugyanazzal a nyugalommal csapod le a francba, mint az egyértelműen előre felvett spamet.

Idézet:
És az megvan, hogy az ott dolgozó mérnökök igen nagy százaléka olyan munkát végez, aminek távolról sincs köze ehhez

Na ja, de az egyes területek közt megy át a know-how (kisebb gond, csinálják) és feltehetően minden felhasználói/csak-úgy-gyűjtögetjük adat (a "végigfényképezzük-a-világot-hogy-a-nép-öt-percig-élvezze" jól hangzik, csak ha hozzáveszed pl. az arc- és minden egyéb felismerő rendszereken végzett fejlesztéseiket [amit most már a outsource-olnak a közösségnek a felvásárolt reCAPTCHA-n keresztül], már annyira nem vicces... Egyszerűen (akárhogy szétszórva is), de túl nagy adatvagyon van a kezükben és azt el kell ismerni, hogy az ennek a kezeléséhez szükséges szakértelem is. És a visszaélésektől kb. egy "cserkészbecsszó" tartja vissza őket...

Idézet:
(Volt már ilyen a történelem során egyáltalán?)

AT&T. Wikipedia szerint 7 cégre kapták szét, pedig ők "csak" a monopóliumukkal éltek vissza. Google/Alphabet esetében annyi értelme biztosan lenne, hogy korrekt piaci körülmények közt versenyezne, ha pl. az AdWords nem tudná a Gmail, Android, Google Calendar, Google Docs, Google Photos, ...-ból kihalászott adatokkal javítani a sikerességét.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

felhívja a Honvéd Kórházat időpont egyeztetés okán. az AI először szénnéfagy, majd törli magát a telefonról.

Vagy egy telefonközpontot...időpont foglalásért nyomja meg a 2 es gombot....kérem billentyűzete segítségével adja meg 9 jegyű ügyfélazonosítóját...
Jelenleg minden ügyintézőnk foglalt, kérem várjon....
Esetleg NAV ügyfélszolgálat.... :D

"Esetleg NAV ügyfélszolgálat.... :D"

/o\

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Autókban már van olyan automata rendszer, ami tud 911-et hívni. Mintha mostanában lett volna róla valami EU-s szabályozás. Szerintem ugyanerre egy telefon is képes.

"Felhívtam az irgalmasrendi gasztroenterológiát, hogy időpontot kérjek. Felvette egy hölgy, kérte, hogy tartsam a vonalat, elmegy a könyvért. Vártam, vártam, hallgattam a háttérzajokat, majd 20 perc után inkább letettem."

Egy AI lehet kivárta volna :D (vagy timeoutolt volna ő is, mint te :D )
Ez amúgy még hagyján, de mikor azt mondják neked, hogy maradj egy hülye nehezen viselhető pozícióban a röntgenasztalon, majd elhúz csevegni, az viccesebb (nem kitalált sztori, de szerencsére rég volt).

Élőben sokkal érdekesebb lett volna.

Miért higgyem el, hogy az AI beszélgetett, vagy hogy nem megrendezett hívás volt?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Valszeg nem megrendezett, de biztos válogattak a megtörténtek között - amúgy a kínais meggyőző, elég rom akcentusa van és ugye az AI mondja hogy 7-ére foglal, erre vissza kérdez hogy 7 ember, mire AI mondja hogy 4 ember lesz.

Biztos nem a kínai volt az AI? :D

Ha valaki kíváncsi volna, mi történik, ha lefagy az AI:
https://youtu.be/fqHfyPxfqvM?t=1579