Milyen Android telefont?

Fórumok

Sziasztok!

Cserélnék telefont, és mivel almáért nem adok ki pénzt, egyetlen opció vmi android-ost venni.
200 a lélektani határ.

0) Nem kell 6 collos batár, férjen el a zsebemben meghajlás nélkül
1) Jó lenne, ha bloat-mentes lenne / gyári szemetet el tudnám távolítani. Akkor az stock android? Pixel2-ről viszont sok rosszat olvastam.
2) Jó üzemidő: ha visszafogom a használatát, tartson ki 2 napig 1 töltéssel
3) Qi töltés --> pixel2 ebben is elvérzik
4) jack csatlakozó --> pixel2 ebben is elvérzik

Samsung Galaxy S8? / Xiaomi Redmi v?? / Oneplus v?? egyéb versenyző?

Update: végül vettem egy Nokia 8-at. MM-ban épp leárazás volt. Majdnem stock android, van jackdugó, nincs Qi, üzemidő majd meglátjuk.

Hozzászólások

Nekem Mi A1-em van. Jo nagy, de nekem nagy kezem van. A tobbit nekem hozza (bar ha sokat nyomkodom a gyemantparositgatast, akkor csak masfel napig birja :D).

Az A1-ben van vezetéknélküli töltő? Vagy a Qi nem azt jelenti? (OK, utánakeresve, nincs benne, de lehet hozzá ilyen kiegészítőt venni.) A többi paraméterről én is ezt hallottam a fiamtól. 3 óra töltés után 2 napot bír. Natív Android, mostanra 8.0 biztosan megérkezett (de már arra is jött valami 4xx MB-os frissítés - OK, ebben a pillanatban március 1-i seclevel).

Jav: hopp, mit találtam: https://www.androidauthority.com/xiaomi-mi-a1-fast-charging-android-ore… - immár lehet gyorstölteni Dash-chargerrel.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Januar vegen kapta meg a 8.0-t es azota is kapja szepen a havi secpatcheket. En nagyon elegedett vagyok vele.

Van egy csomo minden, ami persze nem annyira tetszik, de ez a 8.0 sajatja, nem az A1 sara. (pl.: a lock screen-en nem lehet leszedni a shortcut-okat feluletrol (adb-vel lehet) igy altalaban ugy veszem ki a zsebembol a telot, hogy bekapcsolom a kamerat es csinalok ket-harom fotot errol a mozdulatrol)

Helyesbítek: Mivel Android One van rajta, a Google alap programjai valóban rajta vannak.
Ha a Play-re kattintottam, akkor letöltött valami digitális dolgot, amit telepítenem kellett és utána mehettem az áruházba.

De ezen kívül tényleg semmit nem adott nekünk a Google :)

Bloatmentesség igénye esetén azért a Samsung az eszembe nem jutna.

+1 a Mi A1-nek, csak Qi nincs (nem igazán jöttem még rá az értelmére, a telefonom tudja, de valahogy nincs kedvem helyet szorítani az asztalon még egy töltő felületnek is, a kábel meg elér bárhova, ha éppen tölteni támad kedvem).

A Qi akkor jön nagyon jól, ha a telefont nagyon sokat használod és napon belül is tölteni kell, akár többször is. Ezt ugyanis az USB csatlakozó nagyon nem csipázza, az előző telefonomban is ez lett a kuka. A mostani igaz nem Qi-s, de vettem hozzá Qi adaptert, azóta az usb csatlakozója nincs is használva a telefonnak, így esélytelen, hogy elhasználódjon. +1 nem fordul az elő, hogy sietségemben felkapom a telefont, elindulok vele a kábel pedig visszaránt telefonostól.

Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Mondjuk ha napon belül is tölteni kell akkor már Dash charge vagy társai, ugyanis fél óra és 1 napot elvan. Nem tudom hogy ezek a Qi töltök milyen sebességgel töltenek, de a moto360 ból kiindulva, nem nagyon kapkodják a lábukat.

Szóval szerintem ha van mondjuk fél órád tölteni, akkor egy györstöltés többet ér mint bármilyen Qi töltés.

Fedora 26, Thinkpad x220

Én amit vettem, az 1000mA-t tud töltési áramként, szóval kb olyan sebességgel tölt, mint egy átlagos töltő.

A Dash charge egyébként nem rossz dolog, csak az usb portot ez sem óvja meg. A dash+Qi kombó ilyen téren a legjobb.

Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Nem tudom mi ez az usb port mizéria, de nekem az első motorola milestone telefonomnak sincsen semmi baja az USB portjának. Pedig az annó majd 4 évig volt használva napi töltéssel, vagy akár több töltéssel. Azóta is minőségi telefonjaim voltak, de sose volt gondom az usb porttal.

Fedora 26, Thinkpad x220

Galaxy S2: mar kellett cserelnem az USB port-ot tartalmazo modult (nem en hasznaltam a telefont).
Nexus5: nincs gond az USB porttal, de wireless toltest is hasznalok

Mas micro USB portos telefonrol nem tudok nyilatkozni, de a tapasztalataim alapjan 50% eselye van annak, hogy a USB port elromlik :)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Linket, vagy típust tudnál dobni? Hasonlóan vagyok, nem akarom állandóan dugdosni a töltőt, illetve naponta sem. Egyszerűbb lenne vmi vékony Qi-s cucc, amit bedugnék a telóba, és a tok, és a teló közt elférhet, valamint vennék 2db Qi töltőt (otthon+melóhely). Anno rendeltem vmit, de nagyon nem működik.
Köszi. :)

Én egy ilyet vettem: https://www.ebay.com/itm/Qi-Wireless-Charging-Receiver-Charger-Pad-Modu…

A J3-amba simán belefér az akksi és a hátlap közé (tokot nem használok, mert zavar). Egy kis pontban nyomja ki kb 1-2 tized mm-re a hátlapot, de ez kevésbé zavaró, mint a tok. Az legnagyobb vastagsága pedig kb 1,1-1,2 mm körül van.

Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Köszi. :) Anno már egyszer nekifutottam a dolognak, pont ilyenből van itt kettő is. Akkor lehet a túloldali, töltő részével van gond, asszem nézek abból is vmi komolyabbat.

Update: Vettem egy nokia D-601-es töltőt, hát nem tölt. :) Asszem most megint jegelem 1-2 évet a témát. :)

Ajanlom az Elough E03 (vagy E04, ha USB-C is kell) rendszeret. Alin beszerezheto, es idonkent akciosan eleg jo aron adjak, nekem is innen lett.
Magsafe-hez hasonlo magneses rendszer, az adatot is atviszi, es forditva is csatlakoztathato. 1-2 cm-rol mar magahoz huzza a kabel veget..

Most hetfon hozta a postas, meg nincs vele eleg tapasztalatom, de egyelore tetszik.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Ha a 3. nem hard követelmény, akkor OP telefonok jók lehetnek: én OP3-at használok majd' két éve, problémamentesen.

szerk.: olvasva a lentebbi kommentet, ha a napközbeni töltés kell, akkor a Dash charge kb. életet tud menteni.

Új Nokiákat nézd meg. Stock android, frissítik. A tulaj nem kínai hanem európai. Jó design.

Ez a típus hivatalosan mai nap jött ki a bolygó ezen felén (májusban talán idehaza is lehet majd kapni), szóval ez még elég erősen friss termék, ismeretlen defektekkel. Illetve gondolom irreálisan magas árral (nem találtam még sok magyar árat, alza.hu-n jelent meg egyedül egy 250 ezres találat).

Végül lett egy sima 8-as.
--

Nálam 1+5t van, nincs vele gondom...

OnePlus 5, közel stock android 8.0, jól bírja a gyűrődést. A Dash charge tényleg csodákra képes 30 perc alatt...

A Nokiák jók. Úgy tudom hogy félhivatalosan a Nexus termékcsalád utódjának szánták. Marha jó áruk van, jó tudással és stock droiddal.

A másik opció:
https://wiki.lineageos.org/devices/
Innen jöhet bármi, ami tetszik.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ha 200 a lélektani határ, szerintem egy Galaxy S8 is beleférhet.
Pár paranccsal lehet debloatolni (jobban is lehetne, csak ahhoz vagy root kell vagy Knox bejelzi):
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s8/how-to/s8-debloat-bloatware-…

Korrekt telefon, bár csak kicsit több mint fél éve vettem, teszi a dolgát rendesen. Ha fontos, hogy alapból stock android legyen, szerintem a fentebbi Xiaomi A1 a jó választás.

Xiaomi Redmi 4X, majd Xiaomi.eu ROM, frissíti magát, mint a gyári, nagyon stabil, kb 5% jobb akku. Ezzel 3-6 napig is el lehet lenni, napi 10-20 perc telefonálással / használattal.

Esetleg Redmi 5 Pro, de azt még nem ismerem jobban.

Sakk-matt,
KaTT :)

Releváns:

SRL researchers investigated smartphones that had supposedly received and installed the latest Android updates and released the following breakdown of their findings:
0-1 missed patches—Google, Sony, Samsung, Wiko Mobile
1-3 missed patches—Xiaomi, OnePlus, Nokia
3-4 missed patches—HTC, Huawei, LG, Motorola
4+ missed patches—TCL, ZTE

via

Szóval a Samsung mostanra felért a csúcsra frissítések terén. Már csak az egy nagyon jó kérdés, hogy konkrétan mely Samsung telefonnokra és meddig igaz ez. Mostanra már nem vagyok Samsungban érdekelt, mert csak egy LAOS-t futtató S2 van a közvetlen környezetemben, de mintha annyira nem erőltetné meg magát még a középszinten se (az alsó kategóriáról nem is beszélve).

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

TLDR: A cikk arról szól, hogy a gyártól gyakran kamuznak a security patch level-ről és valójában nem implementálják a javításokat, csak átírják a dátumot.

Azt mérték, hogy átlagosan hány patch-et felejtenek ki a gyártók. Illetve csináltak egy appot ami leteszteli a javításokat: SnoopSnitch

Teljes kimutatás és több gyártó adata: https://srlabs.de/bites/android_patch_gap/

Samsung A5 kategóriában keresnék olyat, aminek van korrekt, magyarországi szervize és normális tech.supportja. Létezik ilyen?
A jack csatlakozó feltétlenül szükséges.

Samsunggal most nagyon teli a tököm.