Par problema UHU 1.2 alatt

Fórumok

Par problema UHU 1.2 alatt

Hozzászólások

Hali!
Igaz, hogy en nem UHU-t hasznalok, de hatha tudok segiteni.
Nehany otlet:
A mountolas (legalabbis nalam) supermount kernel patchel muxik. Nemtom UHU-ek milyen peccseket hasznalnak. Lehet hogy az UDEV mar magatol tudna ilyent? Ezt nem tudom ...

A zappingos problemaddal kapcsolatban. Nekem ugy tunik, mintha a monitorod beallitasa lenne elrontva az X konfigfilejaban. Nekem akkor csinalt ilyent, hogy odebbkuszott a kep, amikor atallitottam a TV kimenetet duplikalasrol, es kicsire vettem a TV felbontasat. Nezd at a konfig filet.
Mellesleg ajanlom a TVTIME nevezetu progit, szerintem ez a legjobb jelenleg.

Taviranyito. Nehez ugy, nekem egyszer regen sikerult hasznalni. A lirc csomagra, es a lirc kernel modulokra volt szukseg hozza, valamint az irda tamogatasra a kernelben. Nekem proview kartyam van, nehezen, de mukodott vele...

Ugyan nem gnome-ozok, de szerintem mint KDE ben is, az ora a talcan, vagy panelon, vagy mittomen mi a neve, foglal helyet, ezert a panel beallitasok az o hatterere is ervenyesek. Szerintem meg lehet valtoztatni kulon is a kijelzes formatumat (KED-ben tutira), ott nezz kicsit korul.
Hirtelen ennyi ;)
Udv!

Segitsegre lenne szuksegem, mert nem klappol minden.

1. A pendrive automatikus mountolasa nem mukodik. Csak ugy van pendrive-om, ha az a bootolas elott mar csatlakoztatva van a rendszerhez. Ha jol vettem ki az udev beallitasai korul kell matatni, mindenesetre nekem ezzel nem jott ossze. 1.1.1 alatt ez a problema nem volt.

2. zapping-ot hasznalok TV nezeshez. A config fajlomat az 1.1.1 alol hoztam at. Gnome alatt akkora a beallitasok panel, hogy 1024-es szelessegen mindket iranyban boven kilog. Ha nagy sebesseggel mozgatom, akkor hibaval kilep a program. Mondjuk ez nem olyan sulyos problema, de lehet ezzel vmit kezdeni? Ide kapcsolodik egy masik gond is: ha teljes kepernyore kapcsolok es megprobalom kihuzni az egeret a kepbol, akkor siman elmozgatom a kepet a kepernyorol /pl.: ha kitolom az egeret jobbra, akkor a TV kep kimegy balra/. Olyan mintha lenne egy, a kepernyonel nagyobb fekete kep, kozepen a TV keppel. Nos ilyenek sem voltak 1.1.1 alatt.

3. Taviranyitot be lehet loni vhogy? A TV kartya egy Leadtek WinFast 2000 XP Deluxe. Ezzel mar 1.1.1 alatt sem boldogultam, de gondoltam ha mar ugyis kerdezek, akkor beirom ezt is.

4. Jelentektelen kis gond: Azt meg lehet oldani, hogyha Gnome alatt a panelt teljesen attetszo hatterure allitom az ne erintse az orat? Vagy at lehet allitani az ora szovegszinet? Ugyanis beallitottam mindent, mint regen es igy az ora fekete szovege a fekete hatteren nem igazan olvashato.

Valaszokat, otleteket elore is koszonom.