Andy Weir új regényéről (Artemis) az ismertetőm +nosztalgiazáradék

Itt olvashatja el az, aki tájékozódni szeretne mielőtt beszerzi a könyvet:
http://lfg.hu/81587/ismerteto/artemis-gta-a-holdon/

A végén írt hazai vonatkozás szép emlékeket ébreszthet egyesekben...

Hozzászólások

:-(. A Marsi bejött, de ettől a könyvtől inkább elvette a kedvemet ez a bemutató. Mindegy, úgyis több jó könyv van, mint idő, nem baj ha ez kimarad.

Pont a hétvégén próbáltam beszerezni a Kindle-re, de valamiért nem sikerült. Elolvastam az ismertetődet, és az a benyomásom, hogy nem vesztettem sokat, alighanem ezt most kihagyom. Még szerencse, hogy a legújabb Expanse kötet is kijött a múlt héten, akkor olvasom azt.
--
Csaba

Kiderült már valami érdemleges a protomolekula megalkotóiról? Leginkább az bosszantott benne Holden állandó nyavalygása mellett, hogy semmi nem derül ki róluk. Nem várok el egy komplett enciklopédiát, de hogy négy részen keresztül csak annyit tudtam meg, hogy nagyon fejlettek voltak, mindenhol ott voltak, de jött valami, és huss, eltűntek, az kevés volt.

Arról különösebben nem, inkább a szereplők (Naomi, Amos, Alex, Dapper, stb.) múltjáról derült ki több. Utolsó rész meg inkább politikai szarkavarás. Viszont látatlanban azt mondom, hogy most a fókusz megint inkább a külső világok lesznek, bár ki tudja, hogy mennyire akarják nyújtani a szériát.

De ha nem szereted a megválaszolatlan kérdéseket, akkor Dan Simons Hyperion [+bukása]/Endymion [+felemelkedése] kombóba se kezdj bele, mert az is jó sok kérdést megválaszolatlanul hagy.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Én múlt héten olvastam, én sem voltam elragadtatva tőle. Nyilván szerepet játszott benne, hogy A marsi után hatalmas elvárásaim voltak (azt a mai napig bármikor újra tudom olvasni, véletlenszerű helyen felütve a könyvet kis részleteket is szívesen olvasok), de ha attól elvonatkoztatok, akkor sem az igazi.

Az idei megjelenésekből nekem a Xeno a kedvencem eddig.

Én Hackett-től pont a Poszthumán döntést olvastam (és mást nem), de szerintem ez nem egy súlycsoport a mai első vonalas írókkal. Egyszer olvasható, de annyi. Ezzel szemben áll pl. John Scalzi-tól az Old man's war sorozat, vagy Ian McDonald-tól a Luna:New Moon. Ennek a második részét, Luna: Wolf Moon, még nem olvastam, de tervezem.
--
Csaba

Scalzi írásaiban egyébként szerintem a legzseniálisabbak a párbeszédek. Végre egy regény, ahol olyan a párbeszéd, amiről el is hiszem, hogy valóban emberek beszélgetnek egymással.

(Tudnám ezzel szemben hozni pl. Neal Stephenson Seveneves-jét vagy Peter F. Hamilton Pandóra csillaga/Júdás elszabadul-ját, amit mostanság olvastam. - Egyébként a maga módján szerintem mindkettő kifejezetten jó. Hamilton esetén a Júdás elszabadulban külön pirospont, hogy nem húzza az időt sehol sem azzal, hogy felidézgesse, hogy mi történt az előző (két) kötetben, hanem szimplán továbbviszi a sztorit, mintha egy könyv lenne.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Scalzi-tól még olvastam a Redshirts-t, nekem az is tetszett, igazából az vezetett be a Star Trek világába. Neal Stephenson nagy kedvenc, sokmindent olvastam tőle. A Seveneves is elég jó volt, bár szerintem abbahagyhatta volna a Holdra szállásnál. Hamilton szintén nagyon bejön, az egész Commonwealth Saga-t plusz Void trilógiát az ősszel olvastam újra. Most az Expanse 7 után a Revelation Space saga-t szeretém elolvasni Alastair Reynolds-tól. Sok jót hallottam róla, meglátjuk, hátha ez is lesz olyan jó, mint a többiek itten.

--
Csaba

A Vörösingesek és a Star trek azért vicces, mert pont akkortájt írta, mikor a SG Universe-n dolgozott.

Seveneves-nél meg télem is kérdezte a könyvesboltos, aki ajánlotta, hogy "és mi volt a véleményed, mikor megláttad, hogy 3000 évvel később?". Hát, erős ugrás volt az tény, de értem, hogy miért szerepel a könyvben.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

+1

Sziriusz-kapitány FTW!
Elkezdtem olvasni a fenn nevezett művet, de az első két, három karaktervázlat után legszívesebben falhoz vertem volna a tabletet. Ennyire még a szocialista sci-fik sem voltak napi politikával átitatva.
Aprócska adalék, hogy már a Marsinál is volt pár rész, amitől viszketést kaptam. Mert ugyan okés, hogy gányolunk, de csak a tajparasztnak nem jön le, hogy miért is kell a keresztet égetni. (Nem, nem azért, mert csak így lehet a hidrogént meggyújtani)
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "