Android backup/restore (eszközcsere)

Fórumok

Üdv!
Telefoncsere miatt az új telefonra át lehet valahogy tenni a korábban (régi telefonra, Android 4.2) telepített alkalmazásokat (és névjegyzéket)? (csak free appok)
Vagy csak simán kézzel tudom feltenni? (új OS: Android 7.0)

Van erre app a Play Store-ban, vagy valamilyen bevált módszer (Google Drive)?

Hozzászólások

Nekem egyedül a titanium backup vált be. De rootolni kell hozzá, ami sokaknak riasztó.

Elvileg visszaállítható, google fiókba bejelentkezve, google play, saját alkalmazások, könyvtár alól - de itt megvan minden, amit valaha telepítettél, nem árt előtte rendezni, illetve az alkalmazás adatok szinkronizálása legyen meg. Az sms backup+-szal nem árt lementeni a hívás listát, névjegyeket, sms-eket...

Egyébként régi teló kikapcs, sim ki, új teló sim be, jelentkezz be a google fiókóddal és mehet a teszt ;)
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Tele van a google play mindenféle telefon klónozóval, pl.:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.droidstudioinc.datasm…

Nekem ez a kedvencem (bár nem tudom, hogy más márka telefonjain működik-e):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mediamushroom.easymig…

--
Használható még a Contacts Optimizer (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.compelson.optimizer), a címjegyzék rendberakásához (duplikációk, nagybetűsítés, stb.),
illetve a Phone Copier (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.compelson.migrator) teljes backup/restore és egyéb nyalánkságok.. A google saját migrálási megoldása nem tud ilyen komplex dolgokat, illetve előfordul, hogy plusz hibákat csinál.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

syncios, free is használható, usb debug módot igényel és szinte biztosan ADB is.

Ha a régi androidos készülék össze volt kapcsolva egy Google fiókkal és engedélyezted a szinkronizálást, akkor az új készüléket amint először bekapcsolod és hozzárendeled ugyanahhoz a fiókhoz, rákérdez, hogy akarod-e az adataid helyreállítását. Ha igen akkor felajánlja az összes a Google fiókhoz rendelt készülékeidet, hogy válaszd ki melyiknek a beállításait és telepített programjait akarod az új készülékre visszaállítani.
Ehhez szerintem nem kell semmilyen mentő-helyreállító program a Google rendszerén kívül.
Ha volt a régi készülékeken más adat videók, e-könyvek, stb is, akkor azt kell csak átmásolnod.
Én néhány hete vettem egy Xiaomi Mi A1-et és ennek az üzembe helyezésekor pont az történt amit leírtam.
Android 7.1 van rajta.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ez szerintem erősen Google verzió függő... volt már jó pár készülékem, és igazából nálam még sohasem jött fel ez a lehetőség, pedig ugyanazt a Google fiókot telepítettem minden készülékre elsőként, a Google Backup pedig marad az alapértelmezett bekapcsolt állapotban minden esetben.

Én, épp emiatt manuálisan Backupolom a Hívás és SMS listákat, valamint a Podcast Addict és a Desktop aktuális állapotát. Kimondottan kedvelem azokat az alkalmazásokat, amik önmaguk tudnak szinkronizálódni a Google fiókon keresztül (például a Fuelio, a SplenDo).

Erre meg tökéletes az SMS Backup & Restore. Szépen átteszi az SMS-eket és híváselőzményeket. Tud menteni csak helyi tárterületre, Google Drive-ra vagy DropBox-ra. Automatikusan, időzítve is.

Ez az egy 3rd party cucc kellett összesen. A többire bevált az, amit dejo írt.

--
trey @ gépház

+1 Mar regota nem kell felirnom az appok listajat, hogy mit kell telepitenem az uj telefonra. A fotok a google photosba vannak, a fajlok a driveba. Mindent mindenhonnan elerek. Telefon valtaskor pedig elso inditasnal mindent magatol letolt. Csak be kell jelentkezni.

Off: En is nezegetem az A1-et. Irnal rola par sort? Akar privatba is jo.

Névjegy, sms, híváslista mentésre/visszarakásra nekem a MyPhonExplorer vált be - anno butatelefonról is költöztettem vele adatokat Androidra. Android - Android migrálásnál olyat is tud, hogy a telepítee csomagokat lementi, amit aztán az új telefonra felmásolva, telepítés ismeretlen forrásból bekattintása után fel lehet rakni. Volt már erre is szükségem (fejlesztő kivezette a régi appot, az új meg erősen reklámzabáló bloat lett), teljesen jól működött ez a funkciója is. Oké, kell hozzá egy Windows-os gép, ahol egy alkalmazással lehet kezelni az adatokat, mentéseket...

Super backup. 4-5 telefonmigráláson már átestem vele (én+rokonok) gond nélkül. Nekem ez jött be, de biztos a többi is jó. Android 2-6-ig volt használva. Play store most feldobott róla néhány érdekes véleményt... szóval ne dobd ki a régi telefont, mielőtt minden rendben nincs :)

Hát igen, persze google is alapból tudja, de azért én sem alapoznék rá, mert tényleg kb 50%-ban működött úgy, ahogy azt úgy elképzelné az ember :) (tekintve, hogy mindenféle custom ROM-okat használtam, ez nem feltétlenül a google hibája :) )

Nekem úgy szokott menni, hogy elindítom az új telefont, megkérdezi, hogy vissza akarom-e állítani a google accountomban eltárolt dolgokat.

Azt mondom, hogy igen, molyol egy darabig, aztán ott az összes app, fotó, contact, wifi hálózat jelszava meg miegymás.

Illetve van pár olyan app, ami nem úgy menti az adatait, ezeket vagy a saját menüjéből kell, vagy van olyan, hogy helyi mentés, fájl mozgatás, helyi visszatöltés.

Ezek miatt át kell persze nézni, hogy milyen lett az eredmény, hiányzik-e bármi.

Mi a helyzet a fizetős appokkal? Azok is átmennek, ilyenkor vagy csak a free verzio?

Egyszer a gyereknek vettem kiegészítőt egyik apphoz, na az nem ment át.

Erről most úgy beszéltek mintha univerzális igazság lenne. Attól hogy fizetős egy app valóban telepíteni tudod az új telefonon, de semmiféle garancia nincs rá hogy a helyi adatok átvarázsolódnak az új telefonra is. Ez az adott alkalmazás képességeitől függ.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

A névjegyeket én telócsere nélkül is időnként ki szoktam exportálni vcf fáljba a kapcsolatok menüből, mert nekem a névjegyek a legfontosabbak, a többi veszhet,ha úgy alakul.
Az olyan alkalmazások, amikbe be kell jelentkezni úgyis újbóli belépéskor visszahúznak a netről mindent.

Nem csak az M$ számol furán... A Zinternet lenne ilyen gyors?
65% [62 Sources 1528 kB/6239 kB 24%] 3062 PB/s 0s

Az Android egy ideje támogatja az alkalmazások helyi adatainak felhő alapú backupját. DE ezt minden alkalmazásnak külön is támogatnia kell (sok támogatja, sok nem).
Amelyek nem támogatják, azoknak a saját backup megoldásait érdemes megnézni (van ami tudja a saját adatait egy fájlba dumpolni, amit egy új telefonon be tudsz olvastatni).
Az utolsó esély a TI backup, amihez a backup és a restore oldaon is kell root, cserébe minden alkalmazás minden helyi adatát képes befagyasztani és beolvasni a túloldalon, ára a root hozzáférés.
Tehát univerzális megoldás nincs.

szerk.: és persze ha van magas biztonságot igénylő appod (banki appok ilyenek szoktak lenni), akkor azzal mehetsz be a bankfiókba segítséget kérni. Pl. a cibnek használtam régebben a CIB token appját, azt még TI-vel sem lehetett átvinni, mert rájött hogy másik telefonra raktad, és rögtön befújta az unalmast. IMEI vagy valami más ellenőrzést végzett.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Épp most állok összevonás előtt.
Akad itt egy régi (feature-phone) Motorola (Bár win7 -en is csak 32 bitesen volt hajlandó külön driver-el elindulni, ami attól tartok már nem elérhető...)
Illetve egy 4.x -es droid.

Ez menne egy custom rom-al ellátott ( ResurrectionRemix / LineageOS ) cuccra.

Mindezt jó lenne linuxon elkövetni, mivel perpill csak az van. B-) (Meg amúgyis linuxrulez...) (Meg MPE fizetős.)

Ilyesmire van valakinek tapasztalata?

(Elnézést a hijack -ért, de talán idefér.)
--
RudyD

Úgy tűnik szépen működik a Google fiók szinkronizálása. Bár az appok beállításai nem mentek át.
Lehet hogy valami ki lett kapcsolva, de szépen ott van az új telón minden ami kell. :)
(Android 4.2 -> 7.0)
Kösz az infokat!

Igaz, ha jól tusom csak samsungra, switch. Tökéletes. Pillanatok alatt szinkronozik usb-n keresztül.