Alkatrészt keresek

Sziasztok!

Média tagozatos gimi részére keresek egy szerverhez alkatrészeket. Kaptunk egy leselejtezett Dell PowerEdge 2950 szervert, de nincs benne CPU, hűtő, Raidkártya és diszk keret. Ezek közül lenne valakinek felajánlható, jelképes összegért átvehető darabja?

Segítségeteket előre is köszönöm!
Lajos!

Hozzászólások

UP! Még mindig keresünk szervert, egyre égetőbb. Annyi kiegészítés, hogy akár egy másik gép is megfelelő, annyi a feltétel, hogy működjön és bele tudjuk pakolni a 8 TB-os SATA HDD-inket.

--
openSUSE 42.2 x86_64

A 2950-es így "kicsontozva" sajnos kb. annyit ér, amennyiért kaptátok :/ Régi cégemnél hagytam a sarokban egy komplettet, rákérdezek, de lehet, hogy újra befogták valami feladatra.
Viszont félek, annak a Perc5i csatolója amúgy sem kezelné a 8T-s disk-eket.

Keret van rá valamennyi, vagy "gombokért" kellene megoldani?

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Rossz hír: Az említett 2950-es sajna újra be lett fogva :/
Jó hír: Az a kategória kiépített állapotban beleférhet ~20e-be (ahonnan én venni szoktam, legutóbb R710-ek voltak 40-50e-ért - de sajna már azok is elfogytak)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Én interbolt.eu-tól szoktam venni ezeket, már a 2. cégnél építkezek 1-2 generációval régebbi szerverekből, ~15db 2950/R710/R510 közül még egyel sem volt komolyabb gondom.
De sajna most nem látok náluk igazán olcsó szervereket, pedig ~1-2 hónapja az R510-710-eket bőven 100e alatt futtaták ki (2xXeon, 8-16G RAM, dupla táp). Szerintem az 510-es Perc H700-as csatolója már elboldogulna a 8T-s winyóval.

(persze, HP-k, IBM-ek között még nézelődhetsz náluk, én Dell-ben vagyok jobban otthon)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Javalatom: adjátok el a 8TB-os HDD-ket, a pénzből vegyetek használt szervert, bele olyan HDD-t, amit tud kezelni.

Ha vannak igények, akkor mellé kellene tenni a költségvetést is. Értem én hogy iskola, de ez akkor is igaz.

Az a 4 db 8 terás HDD bruttó 250-500 eHUF körül van kiskerben (közbeszerzésben gondolom 4x ennyi), rá kell szánni ennek az összegnek kb. az ötödét egy microserver-re vagy egy normális PC-re, és belepakolni abba.

A jelenlegi 2950 vázat építgetve se feltétlen hoznád ki olcsóbban, hosszú távon (fogyasztással is számolva) pedig csak drágább lesz.

A szervert ingyen kaptuk, a hdd-re a oktatást végző tanárok rakták össze a lóvét. Jelenleg egy PC van összerakva szervernek, de egyrészt ez egy P4-es, másrészt a lapon már több a hibás kondi, mint az ép. Új gép szóba se jöhet, mert eszköz stop van, javításra elküldhetjük a gépeket, azt kifizetik, de újat nem kapunk, még ha olcsóbban is kijönne.

Igény az volna hálózat fejlesztésre is, mert az innen-onnan leselejtezett 24 portos 2950-es cisco switcheket foltozgatom, a hálózat gerinc pedig egy cat5, cat5e és néhány cat6 kuszasága. De arra se adnak pénzt, hogy a teljes gerincet átkössem cat6-ra. Switchről, normális accesspointokról nem is álmodhatok.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Szerintem egy teljesen helyénvaló és tiszta dolog ez. Ha pista bácsi elviszi a 386-os gépét a szervízbe, hogy fusson rajta a GTA 123. része az unokák miatt, akkor addig pumpálják a gépbe az alkatrészt, míg nem fut a GTA 123. része. Az upgrade ilyen értelembe véve javítás marad, csak a problémát kell jól megfogalmazni :)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Akkor se jó megoldás a 2950 szerintem, ha az iskola nem tud hw-t biztosítani, akkor arra is dobják össze a tanárok, mert így a vinyóra költött pénz kidobott volt. P4-től jobb (DDR3-as) gépeket is selejteztünk mostanában, ha előbb találkozok a témával akkor mentettem volna egyet-kettőt.
Ami ugyan nem 2950 alkatrész, de előrébb lettél volna vele.

Lehet, hogy nem vinyó vásárlással kellett volna kezdeni :-)
A 8TB-os vinyóval az is gond, hogy 16TB-nyid elmegy "spare"-be és/vagy paritásba. A legolcsóbb vinyó is nettó 80e, azaz 160e nem hasznosul. 4 vinyó esetén 16TB-od van 320e-ért.

4TB-os vinyó esetén ehhez 4 adat + 2 paritás kell, azaz 6 lemez, 6x40e = 240e. Megspóroltál egy használt (és nem gyenge) R710 árát (RAID vezérlőt meg kell nézni, de 4TB-ot jobb eséllyel kezel bármi). Vagy jobb lemezeket veszel.

Mostmár mindegy. Akkor mikor HDD-t vettük meg, akkor hirtelen kellett, mert sorban pusztultak ki. Most meg erre a lap is fel fogja dobni. Közben kaptam felajánlást egy másik, használható gépről, szóval elvileg problem solved, bár most meg majd a ház dől rá...

--
openSUSE 42.2 x86_64

2950-ből volt olyan, mihez 51xx/53xx-es proci kellett és volt olyan, amiben 54xx ment.
Ez melyik?