Meglepett a Motorola

 ( Zahy | 2017. március 5., vasárnap - 0:01 )

Illetve hát a Lenovo. Miután egy évig le se szarták, ma - március 4-én - frissítés érkezett a 2014-es Moto G2-re. Minden maradt a régiben, azaz 6.0, de immár legalább 2016 augusztus 1-i a secpatchlevel. (Az eddigi 2016 jan 1 helyett.) Érti a franc.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sajátomat már megvétel után pár hónappal rootoltam. Sajnos a kisebb tárhellyel rendelkező verzióhoz van szerencsém és a Motorola rengeteg bloatware-el áld meg, ami csak a helyet foglalja.

Tudsz mondani példát boatwarw-re? Én AOSP-n kívül talánegy motorola migrációs toolra emlékszem.

Moto Camera - minek ha már rajta az alap kamera is, aminél semmivel sem jobb?
Motorola gallery - lásd fentebb
Motorola connect
Motorola migrate
Device help
Motorola Alert
Motorola Assist
Motorola active display
csak pár darab amire emlékszek. Hab a tortán: távolkeleti billentyűzetek, amiket törölni nem lehetett.

Mondjuk a cyanogen default kamerájához képest a motocam azért sokkal jobb... A lineage-el viszont most jött egy komolyabb kamera app, azt tesztelgetem, az már jónak néz ki.

Tiszta szerencse, hogy kb 3 nap után került CM a Moto G készülékemre, és nem idegesítettem magam a kretén gyártó kretén update policy-jával és bloatware szarjaival.

Amihez a Lenovo hozzányúl, leromlik. Az első szériás Moto G volt a legjobb a sorozatban (az még guglis időben készült), az utánakövetkezők egyre szarabbak, a szoftverről nem is beszélve. A ThinkPad laptopok egyre siralmasabbak, amióta az IBM logo lekerült róluk, egyre gyengébb minőségűek és kikerül belőlük a sok feature, ami legendássá tette pl. a T szériát. Az előtelepített kínai "malware"-ről sem érdemes elfelejtkezni.
Felvásárolják a jó nevű márkákat, majd lehúzkodják a rókabőröket, amíg van még becsülete a névnek. Innováció nuku, rablóbanda az egész.

Ööö, izé, én ugyan az enyémet rögtön cyanogenre váltottam, meg sem néztem, hogy mi van rajta, de nem stock android kéne hogy legyen?
(egyébként most már lineage os, frankón muzsikál rajta)