[KERESEK] használt lézernyomtatót

 ( xclusiv | 2016. december 27., kedd - 13:32 )

Sziasztok,

Nagyon ritkán van igényem nyomtatásra, de persze karácsonykor lett volna. Vagyis sokkal egyszerűbb lett volna mint kézzel rajzolgatni papírra hogy aztán tudjak papíron kényelmesen tervezgetni. Évente 30-50 lapnál többet nem tervezek nyomtatni, tehát szinte bármi megteszi.

Szóval lézernyomtatót keresek, működőt, olcsót, Budapesten. Lehet akár színes / multifunkciós / duplex / hálózatos is, de ez pluszpénzt nem ér nekem. Nem zavar a komolyabb esztétikai hiba vagy ha kicsit csúnyán nyomtat. Akár még véres is lehet a torka, csak ne nagyon, értsd: várhatóan legyen még benne annyi, hogy párszáz oldalt kinyomtasson mielőtt költeni kellene rá (amit nyilván nem fogok, megy majd a hulladékudvarba).

Fontos lenne hogy legyen benne egy nem üres toner, vagy ha az nincs akkor ne egy új nyomtató árába kerüljön bele egyet tenni. Illetve hogy linux alatt mélytorkozás nélkül működésre lehessen bírni.

Ha valaki kerülget egy ilyen készüléket és megválna tőle egy nem túl nagy összegért*, akkor írjon.
(A nem túl nagy összegről: az első boltban bruttó 16-ért láttam újat garanciával és ingyenes házhozszállítással. Használtak között még nem nagyon néztem szét, hátha itt találok.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

az alábbi típusok váltak be nálam kis költségvetéssel (linux alól is meghajthatók):
OKI B4100, SAMSUNG SCX-4300, és a régi HP-k
ilyeneket keresgélj szerintem.

Nem konkrét típust keresek, ha van egy potenciális printer akkor annak utánanézek. Régi HP-val nekem is jó tapasztalatom van.

Mit szólnál egy Samsung ML-1915-höz? Kb. 7500 oldal van benne, kb. 3-4 éves lehet. Nincs lelakva, csak nem tudott boríték nyomtatást adagolóból, így lecseréltük egy komolyabb SOHO típusra.
A tonerre már nyivákol (chipes a tonere), hogy túl van a 2500 oldalon, de még hibátlanul nyomtat. Szerintem még 50-100 oldal kijön belőle. El akartam adni, csak mindig elfelejtem, hogy bent van a szekrényben. eredetileg 8 pénzt gondoltam érte. Ubuntu alatt, mintha használtam volna, de erre nem mernék megesküdni.
ink4.hu webshopban 4000Ft hozzá egy utángyártott 2500 oldalas toner, amivel legrosszabb esetben is elleszel az elkövetkező 50 évben. :)

Túl jó ez nekem :) de még meggondolom.

Nekem van egy hp lj4, ami gyűri a papírt. Ez új jelenség, gondolom a görgőket kellene megtakarítani. Nekem se türelmem, se ismeretem, se felszerelésem nincs hozzá, így aki foglalkozik vele, annak ingyen odaadom (ha eljön érte, én nem fogom cipelni :D). A nyomtatási képen az új toner sokat javított, itt-ott foltos volt, számomra nem zavaró mértékben, felteszem hogy egy karbantartás újjávarázsolná.