[solved] i9305 cm13 nightly "No networks found"

 ( Rill | 2016. december 22., csütörtök - 16:50 )

Tiszteletem.

Korbejartam mar az internetet. IRC-en is kertem mar segitseget de nem jutok elorebb. (cm hivatalos channel-en meg b*sznak valaszolni)

Targyban emlitett problema a jelenseg. Kereses eseten pedig arcomba kapom, hogy "Error while searching for networks" es kesz.

Esetleg valakinek otlete merre menjek tovabb?

twrp 3.0.2-1 a recovery, i9305 cm telepitesi utmutatot kovettem telepitesnel. cm 11-el megy minden szepen.

Minden segitseget megkoszonok.

** edit ** ugy latom nem egyedi eset es eleg misztikus javulasok vannak + tobb napja respond nelkuli thread...

** solved ** millio + 1 embert, forumot, ircet korbejarva es informaciot gyujtva ezer es egy tesztelgetes, probalgatas es izzadt tenyeru "vajon teglasitom" gondolat utan sikerult eletre kelteni a mobil halozatot. Modem flash kellett hozza.
Roviden osszefoglalva: (ha rajtam kivul masnak is ismeretlen lenne a fogalom)

Mobil tipusaval megegyezo modem keresese/letoltese az xda oldalrol. TWRP miatt zip verzios kell. Ezt adb push forras sdkartya majd install-al telepitunk. Nalam success uzenet fogadott igy ujrainditast kovetoen mar van halozatom.

Nekem ez lett a karacsonyi ajandek.

Nagyon szepen koszonom mindenkinek, aki segitett es/vagy segiteni probalt!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

AZ EFS-t tartalmazó partíció ép? Ez kell ahhoz, hogy a rádió működjön a készülékben.

Ha serult (lenne) mikent megy cm 11 alatt?! Mellesleg zip-bol telepitesen kivul nem vagyok kepbe igy ennek az ellenorzese is teljes homaly szamomra.

Mellesleg kaptam olyan informaciot, hogy modem-et kene frissitenem telefonon. Teljesen fogalmatlan vagyok az mikent megy es mivel. Van egy zip-em benne modem.bin-el, de itt megallt a tudomany.

Ezt a szálat olvasd végig:
https://hup.hu/node/132059

Koszonom. Vegig fogom olvasni, de ido es szukseg miatt muszaj visszaallnom cm11-re. Egyszer ha lesz boven infom rafeszulok ujra.

FYI, i9300 a cm13 legutóbbi (nem-nightly) snapshotjával hibátlanul működik.

i9305-hoz van hasonlo infod vagy 05-hoz hasznalod a 00 snapshot-ot?

Erdekessegkepp felhivnam a magam es kornyezetem figyelmet, hogy cm download oldalarol eltunt a 11-es verzio. csak a 13-as toltheto le.

Jol meg lennek **** ha nem szedtem volna le par oraval ezelott... Valamit nagyon elronthatok ha nem sikerult feltenni.

Lehet en nem ertem, de most a *#06#-el ellenoriztem az imei szamot. Teljesen ugyanaz mint amit cm11 alatt ir.

Ezalapjan a tutorialt amit a linkelt thread-ben emlitenek nem probaltam meg mivel ugy latom nem az IMEI-vel van problema.

Esetleg valakinek egyeb otlet?

Amit meg felfedeztem, hogy elso inditasnal flash utan sim unlock utan kiirja, hogy "Hungarian SIM detected" viszont a network/sim resznel azt irja nincs sim.

Sajnos nem jutottam elorebb. A megszerzett cm11 (8. honapi release) bugosabb mint amit utoljara hasznaltam is maximum atmeneti jelleggel szeretnem hasznalni es mihamarabb stabilizalnam a 13-at ha mar azt pusholja cm.

** edit ** Settings -> About phone -> Status -> SIM status -> Unknown a network, cellural type, es a my phone number. Tobbi adat is elerhetetlen vagy not service. | IMEI status elerheto, olvashato, jo | df -h -nal nem latok efs particiot de van helyette "/dev/block/platform/dw_mmc/by-name/RADIO" /firmware-kent felcsatolva

** edit ** adb, developer mod: cm11 alol lementett efs konyvtar tartalamat visszamasoltam az ures efs mappaba. akku ki majd indit. jelenseg ugyan az. Ami meg erdekes lehet, hogy factory symbol link neven hivatkozik az efs mappara. Tartalma az, amit bemasoltam. Teljesen tanacstalan vagyok.