telefonzár biztonsága

 ( jimmy399 | 2016. december 16., péntek - 7:48 )

Sziasztok!

Csak kíváncsiságból kérdezem meg, hogy ha az ember lánya/fia elveszti a telefonját, amin be volt állítva képernyőzár pinnel, akkor, ha azt valaki megtalálja, és elviszi egy telefonszervízbe, vagy telefonboltoshoz az ki tudja törölni belőle azzal, hogy úrjaflash-eli?
Bár elvileg a kód nélkül nem tud csatlakozni a telefonhoz sem...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Persze.
Egyedül az adataidat tudod védeni azzal, hogy titkosítod, de újraflashelni attól még lehet.

+1
adatokat védi valamennyire (lásd lentebb), telefont nem

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Attól függ miféle billentyűzár, Androidnál egyszerűen bemegy a recoverybe és nyom egy factory resetet.
(persze van olyan ami accounthoz van zárva aztán újraaktiválni anélkül nem lehet(ne ha megfelelően lenne implementálva)

Android 5.1, a beépített pin-es képernyőzár.

Akkor szerintem semmi akadálya.

Wipe data/factory reset és volt nincs pin (de adatok se :D)

Lg k4 telefon szolgáltató függő, nem sikerült behozni a recovery menüt, de valami vízjel megjelent a képernyő alján, hogy vészhelyzeti üzemmód vagy mi... De ugyan úgy kért pin-t.

Ha van hozzá társítva Google fiók ki lehet törölni azon keresztül is a tulaj ki tudja törölni ami rajta van a device managerből. A pin kód a telefonon lévő adatokat védi és nem lopásgátló...

Olyat viszont már láttam, hogy nem lehetett aktiválni factory reset után, csak a Samsung fiókkal ami előzőleg be volt rajta állítva. (fél napba került kikerülni de addigra a tulajnak is sikerült kitalálni mi volt a Samsung fiók felhasználó neve/jelszava amit egy éve csinált :))

Az LG-ket nem ismerem, de a legtöbb telefonban van valami billenytűkombináció ami fastboot mode-ba visz, onnan USB-n újra lehet formázni az userdata partíciót ami kvázi a factory reset.

Legalább a személyes adatoknak annyi... Fél siker, viszont aztán bárki használhatja.

Bejelented a lopást; ha újra üzembe helyezik az országban, akkor az IMEI szám alapján meglesz kié benne a SIM kártya és kimennek a rendőrök a címre.

Kb 2 perc atirni az IMEI-t, szoval en erre nem alapoznek.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Gyártófüggő, de a nagyobb gyártóknál ez biztos nem olyan egyszerű mint a 3210-eseken. Pl Samsung S-széria, Sony Z-széria TPM-mel védi az IMEI-t.

Egesz jo boxokat kapni mar par tizezer forintert.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Biztos lehetséges, de nagyon benne kell lenni. Én nagyjából értek az androidhoz, de fogadok, hogy tuti megvennék vagy 5-10 nem működő fake szart mire végre működne egy az adott típussal.

Factory reset se kell, legutóbb úgy nyitott ismerős lezárt droidot hogy preparált memóriakártyáról indított rootolt környezetben egy fájlkezelővel letörölte a pint/jelszót tartalmazó fájlt a telefonról. Volt zár, nincs zár, adatok érintetlenek... Persze én nem értek hozzá, csak pletykálják hogy így megy ez...

Félig offtopic: FFS, tegyetek egy alternatív elérhetőséget (másik telefonszám, e-mail cím, név, akármi) a lock screenre, hogy ha találok egy elhagyott telefont, ne a szolgáltatón keresztül kelljen levadászni a tulaját (valaki anno itt a hup-on is posztolta, hogy több nap után az FB notification alapján lőtte be, hogy ki lehetett a tulaj).

Egyébként volt már, hogy kellett (nem elhagyott telefon, hanem elfelejtett pin kód): néhány zseniális gyártó gyárilag engedélyezett fejlesztői móddal hozza a telefonjait, úgyhogy gépre rákötve ott van az adb console. A neten keresgélve lehet találni két apk-t, helyes sorrendben felteszed és ha "törhető" Android van a telefonon, feloldja (úgy rémlik valami standard API-t használt a képernyőzár feloldására, amit aztán kivettek a rendszerből, mert vissza lehetett vele élni, de nem esküszöm meg rá)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nekem a képernyőzáron ott virít az e-mail címem, így ha jófej, aki megtalálja, akkor értesíthet róla. Mondjuk véletlenül találtam meg a lehetőséget, hogy ilyet ki lehet rakni a zárolóképernyőre.

+1

Mi is így találtuk meg az egyik elhagyott telefon tulaját. (mondjuk szerencséje volt, hogy nem Kis Gézának hívták mert csak a nevét írta ki a lockscreenre :D)

Igen, ezt mindig beállítom.

A tableten név és telefonszám, a telefonon név és email cím van. Meg egy udvarias kérés, hogy a becsületes megtaláló értesítsen.

Eddig nem volt élesben tesztelve.

Biztos van, akinek esze ágában se lenne visszajuttatni, de ha valakinek mégis, legalább ott a lehetőség.

Érdemes beállítani, mert sok helyen a kutyát sem érdekli hogy mennyit is ér a telefon hanem arra gondol hogy mennyi személyes és olykor pótolhatatlan dolog lehet rajta és talán egyszer ő (megtaláló) is így jár.

(Az adb console ujabban csak akkor megy, ha elotte elfogadod a gep kulcsat, ami eselytelen lockolt kepernyovel.)

+1