Szövegszerkesztő for Android

 ( locsemege | 2016. november 29., kedd - 18:30 )

Ismerősöm kért arra, nézzek valami szövegszerkesztőt neki tabletre. Valójában office csomag kellene neki, szóval prezentáció, táblázatkezelés is, meg pdf viewer. Az oprendszer Android. A kritériumok:

- ne felhő alapú legyen, hanem lokálisan fusson
- szabványos és MS formátumokat is ismerje
- ne csak nézni lehessen, hanem írni is
- ingyenes legyen, lehetőleg nyílt forrású

Néztem, de a Libreoffice viewer for Android kifejezésben az a viewer szócska eléggé ijesztően hangzik. Nem úgy tűnik, hogy azzal a file-t módosítani is lehet.

Mielőtt azzal jönne bárki is, hogy használjam a Google-t, megemlítem, nincs okostelefonom, tabletem sem, így androidos eszközöm sincs, ennélfogva semmit sem mondanak a Google találatai, egész egyszerűen nem vagyok érintett ebben a világban. Egyszerűen arról van szó, hogy udvariatlan dolog volna az ismerősömnek nemet mondani, noha ebben a konkrét esetben semmivel sem vagyok tájékozottabb nála, ő is használhatná a Google-t. Olyanokat kérdezek hát itt, akiknek erre valamivel több rálátásuk van, mint nekem.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A Microsoft Office-t ajánlom neki, megbízhatóan működik és 4 kitételből 3-at teljesít.

Üdv,
Marci
A Microsoftnál dolgozom.

Nyilván nem nyílt forrású. Melyek a licencfeltételek? Ne érts félre, nem azt várom tőled, hogy helyettem ollózd össze az anyagot, hanem egy-két szóban: tehát a használatával automatikusan elfogadja a felhasználó, hogy bekapcsolja a kamerát, a GPS-t, a doksik „véletlenül” szinkronizálódnak MS felhőbe, aztán pénzbe kerül-e, s ha igen, egyszer elég megvenni, s onnan kezdve örök darab, vagy évente csengetni kell érte a zsét, ilyesmi érdekel.

Bevallom, MS-ben, Google-ben nem igazán bízom, a PRISM botrány óta lényegében semmiben, amibe az Egyesült Államok beleártja magát, igaz, ez most kevésbé fontos, hiszen nem nekem lesz, hanem egy gyermekorvos ismerősnek.

Szerk.: Ja, s még valami. A LibreOffice open document format-jával is tud valamit kezdeni? Azt nem tekintem annak, hogy feldob egy ablakot invalid file format üzenettel. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Küldtem privát üzenetet.

Üdv,
Marci

Köszönöm a lehetőséget, várhatóan holnap beszélek az ismerősömmel, s attól függően, hogy mit mond, majd lesz valami. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

jah, "sajnos" a Wordnek nincs alternatívája androidon, sok hulladék szar van a store-ban, azok gyakorlatilag használhatatlanok, esnek-kelnek.
btw a word is néha behülyül, és elkezdi gépelés közben felülírni az aktuális szót - ergo ha lenyomsz egy új betűt, random törli az előző / aktuális szót. kurva idegesítő, amikor gyorsan, vészhelyzetben sokat kell legépelni (pl egy meetingen).
ja meg random 'lekapcsolja' a billentyűzetet, és nem adja vissza, csak a szövegformázó toolbart :D

Kingsoft office ill. WPS office.
odt nem viszi ha jól rémlik.

............
Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

Igen, nekem (is) első helyre került a WPS (Kingsoft Office)! (Linux / Windows is remek, habár amióta sokat javult, visszatértem a LibreOffice-hoz : )

Utána a "fizetős" Office Suite / Pro / PDF: én még akciósan 55 Ft-ért vettem... A "WPS tükrében" jelenlegi árát nem éri meg (de ott van az Amazon : )))

Ha PDF egyben kihagyható(és megfelel különálló alkalmazásként), akkor még igen jó a (nem-)tudom-miért-hagyták-abba! Google Quickoffice: Word, Excel és PowerPoint szerkesztő! Nincsen már Play-en, utolsó verzió 6.5.1.12, én a v6.1.183-al írok legtöbbet / Office (egy billentyűs Xperia mini pro-n ami direkt az ilyen feladatok miatt tartottam meg phablet-em mellett ;)

De figyelni kell mert a Google / Play nagyon szeretné felülírni az új különálló három-négy ismert alkalmazásával - amik amúgy szintén nem rosszak (Dokumentumok - Táblázatok - Diák - PDF...)! Most ki is emelik hogy offline is dolgozhatsz velük - nekem régen se volt ezzel gondom, kártyáról vagy USB OTG szerkesztettem...