Mplayer + ALSA hangerő fix

 ( pityuf1 | 2005. január 24., hétfő - 13:59 )

Mplayer + ALSA hangerő fix

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mplayer 1.06pre -t fordítottam múlt héten, majd ALSA-t. Gentoo 2004.3-am van, most hozom össze a dolgokat. Az ALSA-t OSS emulálva fordítottam, ha audio out-nak ALSA-t adok meg az Mplayer-ben akkor a hangerőt nem lehet állítani. Oss-el menne. De nem értem ALSA-val miért nem megy.
Egyébként minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.

hasznalj alsa+oss emut. alsa apijat verzionkent valtoztatgatjak, valszeg eppen a te alsa verziodban a hangeroszabalyzas bugzik. btw reportolhatnad a [url=http://bugzilla.mplayerhq.hu/]bugzillaba[/url] :wink:

[quote:4b6603dd2d="vmiklos"]hasznalj alsa+oss emut.[/quote:4b6603dd2d]

Nekem Alsa illetve oss van felajánlva az Mplayerben (GUI), hogy is lehet ezt pontosan?

[quote:cd9a55474d="pityuf1"]Mplayer 1.06pre -t fordítottam múlt héten, majd ALSA-t. Gentoo 2004.3-am van, most hozom össze a dolgokat. Az ALSA-t OSS emulálva fordítottam, ha audio out-nak ALSA-t adok meg az Mplayer-ben akkor a hangerőt nem lehet állítani. Oss-el menne. De nem értem ALSA-val miért nem megy.
[/quote:cd9a55474d]

Helló!

Nálam jelenleg mplayer-1.0_pre6 + alsa-*-1.0.8 + gentoo-dev-sources-2.6.10-r6 van és minden OK, de az előző verziókkal sem volt ilyen hibám. Megpróbáltam mplayerben a 0+9-et, gmplayert, alsamixert, mindehogy jó...
Nem ír valami hibát, amikor megpróbálod állítani a hangerőt?

Szabi

egyéb más alkalmazásban tudod állítani a hangerőt? Persze ott is az ALSA legyen kiválasztva.