OnePlus X van valakinek?

Fórumok

Sziasztok!

Van valakinek OnePlus X telefonja? Mi a tapasztalat vele kapcsolatban?

Hozzászólások

Van. Müxik. 1,5 napig bírja az aksija.
Mi a kérdés?

Van, nyelvi tamogatasa is eleg jo, bar en angolul hasznalom a telefont.
Nalam az akku uzemido 2.5 nap, bar en eleg ritkan telefonalok es nem jatszom rajta.

OxygenOS megszokhato, nekem eros visszalepes volt a CM12.1-rol.
Sebessege jo, megbizhatosaga is, bar frissites most nem jott, amit sajnalok. Jelenleg 2016/04/01-es az Android patch level.
Erdekesseg, hogy ket keszulek is van a kozelben, az egyiknel a launcher rendetlenkedik 400+ ora uptime utan.

A kamerak eleg jo kepeket csinalnak, bar szamomra idaig meg mindig a Samsung S2 hatso kameraja a csucstarto.

Kiegeszitok kapcsan:
- a temperalt uveglap utolagos felrakasa maceras, vagy en vagyok bena. Viszont megmentette a telefont, az uveglap porlik a sarkanal, de 1.4m megasbol a temperalt uveglap sarkara pottyant a kore.
- a flip tok eleg jo, az egy elnyirodassal vedte a telefont a masodik pofaraesesnel.

Rendeles:
- gond nelkul volt, de magyar IP-rol csinald. A weboldal egy gyalazat.
- Szallitasi ido: 2 telefont rendeltem ket kulonbozo idoben. Az egyik 4 nap volt, a masik 11.
- lehet biztositast kotni a telefonra, de meg egy ekkora toketlen balfasz tarsasagot, mint az a biztosito nem lattam. Az egyik telefonnal valami iszonyu kavarassal sem sikerult rendesen befizetnem a penzt. A masikra mar nem is kuzdtem. Kollega szintugy megrendelte az altala kert telefonra, ott az EUR <-> HUF atvaltas volt megoldhatatlan feladat. Tehat remesen megbizhatonak tunnek, igaz ez valami 3rd party banda.

Garancia:
- a weboldal szerint elpostazod es aztan eldontik, hogy garancialis-e. Ezt szerencsere nem kellett tesztelnem.

Nekem van, tavaly november óta.

Pozitívumok:
- szép
- "prémium" érzet, fém+üveg anyaghasználat, mintha egybe lenne öntve, jó kézbe fogni
- nagyon szép az amoled kijelző
- elég gyors (viszonylag régi SOC, de a benchmarkokon kívül mindenre elég)
- 3GB RAM

Negatívumok:
- a szépségnek ára van:
A prémium anyagok sérülékenyek. A szépen barázdált fém keret könnyen karcolódik. A hátlapi üveg szintén és persze törékeny, ráadásul minden felületen nagyon csúszik. Egy hátlapot védő tok minimum kell rá. (személyes megjegyzés: csak ugye akkor meg mire jó a fém/üveg kombó, ha végül mégis egy műanyag borítással használom?)

- gyenge gyártói támogatottság:
Erre a telóra az oxygen os-t kb béta állapotban adták ki, tele volt bugokkal, és több kezdeti hiba még mindig megvan (pl kamera low fps videó felvétel, random rezgések telefonálás közben), egyszerűen nem javítják. (Az első sw verziók nem kezelték az SD kártyát, mindez egy olyan telefonnál, ahol az egyik kiemelt tulajdonság az SD kártyával bővíthetőség. Szerencsére ezt 1-2 frissítés után megoldották, aztán további frissítések kellettek pl ahhoz, hogy a kamera tudjon SD kártyára menteni. Igen: a gyári kamerának az sd kártyás telefonban sokáig nem volt olyan opciója, hogy az SD kártyára mentse a képeket. Azt hiszem ez mindent elmond a szoftveres felkészültségükről.)

Az android 6-ot első negyedévre ígérték, és még mindig nincs, de cserébe már nem is ígérik, semmi hír róla. Szerencsére van már CM13, de pár gyári hibát ez is megörökölt (pl a kamera low fps bug itt is megvan, vicces, hogy a gyár nem képes javítani, ugyanakkor 3rd party megoldás van rá). Ezzel együtt sokkal jobb és többet tud, mint a gyári OS.

Kicsit negatív lett ez így, de összességében CynaogenModdal (ami nem jár gari vesztéssel) és a 3rd party kamera javítással teljesen stabil és jól használható a telefon. A gyári szoftveres bénaságok és támogatottság az, ami miatt kezdettől baromi csalódott vagyok (a használható CM-re sajnos elég sokat kellett várni).

A kamera bugra gondolsz? Az biztos nálad is megvan. A hivatalos OPX fórumon is volt több topic ami ezzel foglalkozott.
Az a baja, hogy gyengébb fényviszonyok között (pl este egy szobában, normális lámpafénynél) nem 30 FPS-el vesz fel, hanem leesik akár 10-12 FPS-re is és szaggat a felvétel. Engem baromira zavart ez, mert sokszor csinálok beltérben is kisebb felvételeket (egy ~2 éves kislány mellett nincs olyan nap, hogy valamit ne lenne érdemes megörökíteni :)). Van a családban más -gyengébb- telefon is, gyengébb kamerával, és az sem produkál ilyen pocsék lowfps beltéri felvéteket.
Erre egy xda-s srác csinált egy javított cmara HAL-t, ami recovery-ből telepíthető, és ezzel -a lowfps javítás mellett- ráadásul 4K felvételt is tud a kamera.

Egyébként tegnap sikerült összetörnöm a telefont :( Működik, de pókhálós a kijelző.

Ez nem azon múlt, hogy gyári-e a tok vagy nem. A gyári tokok is pont ilyenek (kivéve a flip tokot), csak a teló hátulját és valamennyire a sarkait védik, egyik sem véd a pofára eséstől. Figyelmetlen voltam és pechem volt. Ha nem pont pofára esik, hanem mondjuk a sarkára, akkor nem sérül.

A nillkin egyébként kifejezetten jó cuccokat gyárt, eddig minden telefonomhoz ilyen nillkin shellt használtam, kellemes a fogása, elég vékony az anyaga (nem ad túl sok plusz vastagságot a telefonnak).

Sziasztok!

Megkérdezhetem, hol érdemes ilyen telefont vásárolni (ebay-en túl), esetleg itt kis hazánkban? Azt olvastam, hogy már nem gyártják.

köszönöm,
Roland

volt, kb 2 hétig, sajnos túl nagy volt a mérete és a fémes kerete sem tetszett, szívás, hogy nem lehetett megnézni vásárlás előtt élőben... ha teheted valahol vess rá egy pillantást most már jobban elterjedt.
A stock software sem tetszett, full gagyi extra nagy ikonokkal.
Csalódás volt az egész, visszaküldtem inkább...

z3c-t vettem helyette, ennek is megvannak a kínja, üveg hátlap amit ezzel oldottam meg:
https://dbrand.com/shop/xperia-z3-compact

illetve az oldalán a töltő fityegő letörőben van, ahogy néztem ebay-en piaca van már:
http://www.ebay.com/itm/for-Sony-Xperia-Z3-Compact-D5803-Original-Black…

ami még hiányzik róla az a fingerprint reader...

Nekem 1 hónapja van meg, az előttem szólók jól összefoglalták amit tudni érdemes róla. Egy-két tapasztalatot még fűznék hozzá:

A legnagyobb problémát nekem az okozta, hogy sem Németországban, sem Ausztriában nem volt hajlandó adatroamingra.Bár azóta sem tudom, hogy ez hardveres, szoftveres, vagy szolgáltatói hiba lehetett-e.

Bizonyos felületeken nagyon csúszik, pl: asztalon levő újságról többször lemászott és külső behatás nélkül a szőnyegen kötött ki. Érdemes figyelni hova rakod le.

Gyárilag adnak hozzá egy műanyag védőtokot, de amikor töltöd, vagy erősebben dolgozik a hardver, érdemes róla levenni, mert alatta hamar felmelegszik.

Összességében jó telefon, megszerettem, gyors, szép, és egyben van.