Színes A4 nyomtató-fénymásoló utópia

Fórumok

Szeretnék egy színes A4-es méretű nyomtató-fénymásolót, amely telepítgetés nélkül működik a főbb Linux disztrókon (Ubuntu, Mint, Fedora, Arch mondjuk) és Win 8/10 alatt is. Ha felismeri az OS és maga telepíti egy kis molyolással, az természetesen belefér.

Sok helyen, sok gépen, sokféle (de nem különösebben régi) rendszeren lenne használva, havi 50-200 oldalt nyomtatnék vele.

Ha ez nem utópia, akkor ezeket szeretném, ha tudná:
- teljes támogatás Linux (nyomtatás, szkennelés)
- teljes támogatás Win 8/10 (nyomtatás, szkennelés)
- megbízható, hosszú távon működni képes, nem őrli fel az idegrendszerem épségét
- ne legyen egy monstrum, minél könnyebben tudjam cipelni
- 60e HUF-nál ne legyen drágább, lehet használt de jó állapotú is
- minőségben megalkuvó leszek az előbbi szempontok javára

Hálával adózok a szakavatott fórumtársak javaslataiért.

Hozzászólások

[Grrr...ON]
Ha a "60e HUF-nál ne legyen drágább, lehet használt de jó állapotú is" sort kicseréled erre "60Mrd HUF-nál ne legyen drágább...", akkor sem lesz megoldás. Az informatika rákfenéje 20 éve a nyomtatás...
[Grrr...OFF]

Tintasugaras 1000féle van ami megfelel a szempontjaidnak (keresd a windows és pingvin logókat a dobozon egy tetszőleges nyomtatót áruló boltban...).

Lézert viszont nem hiszem hogy kapsz ebben az árkategóriában (nekem a feketefehér multinfunkciós került nagyjából ~50e HUFba, bár ez már volt jópár éve...).

samsung ???
... kisirodás samut lőtek össze a cimbik, ... belső hálózaton keresztül m1 a szkennelés, kiválóan nyomtat, sajna a 60e újonan szinesnyomtatással nem biztos hogy passzol ...
//samunál telepíteni a vezérlőt kittkatt, oszt a cupsnak +mutatod, hogy mi a mi, aztán m1 ... nálam eddig debianon így volt, aztán hát kitudja ...//
:):):)

_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Off

Első lépésnek az időutazást javaslom, hogy vissza tudj utazni 20-50 évet, hogy 5-20 év fejlesztéssel elkészüljön a termék, hogy a régi operációs rendszerekre is legyen stabil, megbízható driver. Gyártónak javaslom, hogy fogjon össze a Microsoft, Apple, Redhat, Canon, Intel, HP, amelyek egy közös brand, a MARCIH néven fogják legyártani a megoldást. (Az Apple azért kell, hogy i betűvel kezdődhessen a termék neve és hogy fehér színű termék az ő levédett színük.) Az időutazáshoz vigyél bizonyítékot a jelenből (Windows alapú Nokia telefont, DSS80-t, Zune-t, Itanium processzort, HP Photosmart fényképezőgépet, Macintosh TV-t, Ubuntu Live CD-t, Canon Starwriter-t és hogy menő legyél, egy Amazon Fire Phone-t), hogy tudj hatni a cégekre. (Azért ne sirassad meg nagyon Microsoftot. Mondd nekik, hogy a LinkedIn felvásárlásával végre az évezred üzletét csinálták meg, mert onnantól az üzleti felhasználók csak MS termékeket vesznek. ) A többi menni fog magától. Sok sikert.

...

Ha ezt olvasod, akkor nem sikerült a terv, hiszen ha sikerült volna, akkor magát a kész MARCIH márkájú iPrint 2016 Premium Pro terméket linkeltem volna be, ami elromolhatatlan, gyors, könnyű, kicsi, olcsó, és ha nem használod, akkor áramot fejlesztve USB-t töltőként is használható. Papírt tud gyártani, a levegőben megtalálható szerves vegyületekből és az oxigénből. 2^3072 bites felbontásban fotóz, nyomtat, szkennel, animált gifet is támogat. Szelfibiztos. Maga az eszköz a világ összes operációs rendszerét futtatja, mint hálózati nyomtató, az összes vezetékes és vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséget támogatja, biztos, ami biztos. Jövőre várható, hogy megjelenik nem fehér színben, ez lesz a 2017 újdonsága. Bill Gates nem merte kipróbálni, de Steve Jobs állítólag látta fekete színben a prototípust, a többit tudjátok...

On

Sajnos nem ismerek ilyen terméket, ártól függetlenül sem, amire mindez igaz lenne.
2-5 termékből össze lehet rakni, amit szeretnél.
Ha találtál megoldást, szívesen olvasnám, hogy mi lett az.

Sakk-matt,
KaTT :)

Választasz egy szimpatikus készüléket, elékötsz egy Pi-t vagy hasonlót, csinálsz két samba share.t, az egyikbe PDF-et lehet bemásolni -> nyomtatás, a másikba kerülnek a scannelt cuccok. (Gondolom, hogy ilyen univerzális esetben ki lehet jelenteni, hogy minden scannelés 300 DPI, RGB.)