[Megoldva]Nem indul újra a storage X4540

Fórumok

Sziasztok!
Újra kellett inditanunk a sun x4540 storage unket:
Openindiana van rajta:
de nem bootol be a system
Monitoron itt áll:
Mounting zfs pool, done

És ez után nem csinál semmit.
72db 1 T disk van benne
Pingelni tudjuk, de se ssh ,se monitoron login nincs!!

Nagyobb volt egyenlőre a füst mint a láng.
Ujraindítottuk másodjára és elindult!!!

Hozzászólások

Mi köze ennek a Linuxhoz?

--
trey @ gépház

Linux haladóba Openindiana ?

Gondolom elő a rescue disk és meglesni megvan-e a root-fs, esetleg rescue modban inditani. Esetleg remote management-je mondd valamit?

Mondjuk nem ismerem ennyi az openindianat. Felenk ez a gep solaris10 el muzsikal igaz abban csak 44 disk van, nem is tudtam hogy van 72diskes verzió is.

Fedora 23, Thinkpad x220

Én még várnék előbb utóbb csak kiir valamit.

Valamint elkezdeni közbe doksit olvasni, hogy kell openindianat rescue modban bootolni, vagy hogy lasd a boot folyamatot, esetleg rescue CD ha van olyan stb.

Sajna solarisos vilagban nem nagyon vagyok otthon mit merre, hogyan.

Fedora 23, Thinkpad x220

FreeBSD csinalta ugyanezt nalunk release upgrade utan. Mivel volt mentes a configrol, ujra lett telepitve mar az uj release. Olyasmi lehet, hogy nem talalja a kernelt.

Egyebkent nem gondoltam volna, hogy ilyen kategoriaju gephez itt kernek segitseget. A rendszergazda most van szabadsagon? :)

ALOM, ILOM, rsb mindegy hogy hivjak csattanj be azon konzolra és ott írni fogja mi a nyűge. Ezeknek még alom/ilom console historyja is, show /SYS, show /HOST, consolon is lehet sokan nézelődni. Lehet van http(s) connection is böngészőn keresztül bár arra nem innék mérget.