[Megoldva] Datalogic 2300HS vonalkód olvasó help

Fórumok

Sziasztok,

Szükségen lenne egy kis segítségre. Van egy DL Magellan 2300HS típusú vonalkód olvasó, amit működésre kéne bírnom windows 8.1 alatt.
Van hozzá egy USB/RS232 kábel, amit felismer mint COM4 port. Az olvasót elvileg beprogramoztam PC Keyboard Wedge interface type-ra, a kinyomtatós vonalkódokkal (még magyar billentyűzetet is lehetett állítani).
Viszont se kép se hang. Nem küld semmilyen adatot a gépnek. Már annak örülnék, ha egy notepadba bedobná amit beolvasott, de egyelőre semmi.

Sosem csináltam ilyet, gőzöm sincs, hogy mi lehet a baja (egy XP-s gépen működött a cucc). Lehet nem is kompatibilis win8-al. Akinek van benne tapasztalata, vagy találkozott már ilyen vagy hasonló készülékkel, az kérem segítsen. Köszönöm.

[Update]: Megoldás
Biosban USB EHCI support -> enable
Interface type -> Standard RS232

Egyéb beállítások pl. Prefix, Suffix, Label id as prefix, ezekkel kell játszani.

Hozzászólások

Nekem egy láncszem hiányzik. Miből kellene a Notepadnak, vagy bármelyik alkalmazásnak úgy gondolnia, hogy ami a COM4 soros porton jön, az éppen billentyűzet bemenet? Nem egy soros terminál programmal lehetne nézegetni, mi jön a COM4-en? Vagy kellene valami, ami elhiteti a géppel, hogy a COM4-en billentyű kódok jönnek és az tulajdonképpen egy billentyűzet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Látom, már megoldódott közben. Én sem csináltam ilyet, csak gondolatébresztőnek szántam, ami hirtelen felvetődött bennem, mert egyből arra gondoltam, ha valami jön soros porton azt - szerencsére - nem fogja a gép billentyű inputnak nézni. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE