[Megoldva] Datalogic 2300HS vonalkód olvasó help

 ( gaabeesz | 2016. február 23., kedd - 1:36 )

Sziasztok,

Szükségen lenne egy kis segítségre. Van egy DL Magellan 2300HS típusú vonalkód olvasó, amit működésre kéne bírnom windows 8.1 alatt.
Van hozzá egy USB/RS232 kábel, amit felismer mint COM4 port. Az olvasót elvileg beprogramoztam PC Keyboard Wedge interface type-ra, a kinyomtatós vonalkódokkal (még magyar billentyűzetet is lehetett állítani).
Viszont se kép se hang. Nem küld semmilyen adatot a gépnek. Már annak örülnék, ha egy notepadba bedobná amit beolvasott, de egyelőre semmi.

Sosem csináltam ilyet, gőzöm sincs, hogy mi lehet a baja (egy XP-s gépen működött a cucc). Lehet nem is kompatibilis win8-al. Akinek van benne tapasztalata, vagy találkozott már ilyen vagy hasonló készülékkel, az kérem segítsen. Köszönöm.

[Update]: Megoldás
Biosban USB EHCI support -> enable
Interface type -> Standard RS232

Egyéb beállítások pl. Prefix, Suffix, Label id as prefix, ezekkel kell játszani.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem egy láncszem hiányzik. Miből kellene a Notepadnak, vagy bármelyik alkalmazásnak úgy gondolnia, hogy ami a COM4 soros porton jön, az éppen billentyűzet bemenet? Nem egy soros terminál programmal lehetne nézegetni, mi jön a COM4-en? Vagy kellene valami, ami elhiteti a géppel, hogy a COM4-en billentyű kódok jönnek és az tulajdonképpen egy billentyűzet.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Miből kellene a Notepadnak, vagy bármelyik alkalmazásnak úgy gondolnia, hogy ami a COM4 soros porton jön."

Eddig szeretnék eljutni. Sosem csináltam ilyet, azért kérek segítséget, hogy merre induljak :)

Hmm pc wedge mode az nem az amikor a ps/2 keyboard és a gép "közé" megy a cucc ?(Ilyen tyúkbéllel)

De ha jól látom van "USB keyboard" Interface type, nem az lenne jó neked?

Lehetséges, viszont közben már kommunikál a géppel, biosban engedélyeztem az usb porton az EHCI supportot. Most már a kód tábláját kéne belőnöm mert jelenleg ezt olvassa be:
"űţŢŰűţŢŰýÝűŰűŰýÝűŰýÝűŰűŰńŃ"

Standard RS232-re kellett tenni az interface type-ot.

Látom, már megoldódott közben. Én sem csináltam ilyet, csak gondolatébresztőnek szántam, ami hirtelen felvetődött bennem, mert egyből arra gondoltam, ha valami jön soros porton azt - szerencsére - nem fogja a gép billentyű inputnak nézni. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE