Cím: Office 2016 végfelhasználói licencszerződés

Üdvözöljük GyulaHajdu!

Kérdésére Microsoft Community egy válasz érkezett tőle: ROLAND_KU.

Cím: Office 2016 végfelhasználói licencszerződés

Válasz

Üdv GyulaHajdu!

Köszönjük, hogy az Office 2016 Végfelhasználói szerződésére vonatkozó kérdéseddel a Microsoft Community fórumát kerested fel.

A Microsoft Licencfeltételek oldalra egyelőre valóban nem került még feltöltésre az Office 2016 programcsomaghoz tartozó licencfeltételek. Remélhetőleg ez minél előbb pótlásra fog kerülni és így mindenki számára elérhető lesz. Más hivatalos forrásból pedig nem érhető el az Office 2016-hoz tartozó licencfeltételek.

Reméljük, tudtunk segíteni. Kérjük, jelöld válaszként bejegyzésünket amennyiben megoldást nyújtott és további kérdések esetén Közösségünkre visszavárunk!

Köszönjük!

Roland_KU

Válasz elolvasása itt: Microsoft Community.

Hozzászólások

fasza kis üzenet

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem éreztem illdomosnak hogy benyögjem hogy torrentezni ezerszer egyszerűbb mint hivatalosan megvásárolni és használni a szoftvereket. Pláne hogy az MS még viszonylag egyszerű, hetek óta a szoftvervásálás-licencideoda témakörben szenvedek pár gyártóval, (ezek általában párezer ejró különbségek attól függően hogy hogyan rendelem) és némiképp megkopott a türelmem.

Milyen jó is beszélgeti Konráddal telefonon. Amikor végtelen ciklusba kerül és előveszi a van rajta sapka / nincs rajta sapka megoldófüggvényt akkor sem lehet megkérdezni a nevét. Ő "csak" Konrád. Ellenben az MS nemhogy a nevemet tudni akarja, de a cipőméretemet, szemem színét, fogaim számát, magasságomat, talán még azt is, hogy mikor dugtam utoljára és mekkorát szartam. Úgy látom még mindig bevett szokás náluk hogy nicknévvel hívják magukat az ügyintézők, persze az ügyfélnek meg a billentyűleütései is kellenek.
Ha felhívok egy céget akkor az alap, hogy teljes névvel mutatkozik be az ügyintéző. Nagykernél esetleg csak beköszön, hogy "Pisti vagyok!", de ez esetben tudom is ki az a Pisti.
Amit szabad Jupiternek... avagy az erősebb kutya baszik elv.

Ami nekem mostanában fáj, hogy tele van ilyenekkel a hetem. Momentán az van, hogy Office 2016-ot cégként csak dupla áron vásárolhatok, mindegy hogy csak a vördöt meg ekszcellt (bár ezt már nem is annyira) használjuk, azt is akkor, amikor küldenek valami olyan csodadokumentumot, ami Office 2007-tel már igen furán néz ki. Ezért gondoltam, hogy rászánok némi időt, és megnézem konkrétan az EULA-t, hogy wtf, legfeljebb feladom a felénél. És momentán úgy néz ki, hogy vásárlás (telepítés) előtt lehetetlen megnéznem, hogy pontosan mit is vásároltam, milyen feltételekkel.

Az összes amit találtam, az ennyi:

http://www.microsoftstore.com/store/mseea/hu_HU/DisplayHelpOfficeFAQPage

Ebből az engem érdeklő rész: "K: Mi a különbség az Office Otthoni és Diákverzió 2016, az Office Otthoni és Kisvállalati verzió 2016 és az Office Professional 2016 között?

V: Minden Office 2016 csomag tartalmazza a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote alkalmazást. Az Office Otthoni és Kisvállalati verzió 2016 tartalmazza az Outlookot is. Az Office Professional 2016 tartalmazza az Outlook, a Publisher és az Access alkalmazásokat. Minden csomagot 1 PC-n lehet telepíteni."

Őszintén szólva nekem fáj kiadni ezért a szarért 80,000 forintot, amikor nagyjából csak a Word kell belőle (amit lehet hogy inkább meg kéne venni külön), és mindenki azt állítja szóban és a sorok között hogy csak azért mert cég vagy, fizess többet, ha kell az a szar ha nem. Aminek persze folyománya lesz az, hogy ha már kifizettük, használjuk (ha kell, ha nem). Azaz nem vehetek cégként otthoni csomagot, vagy nem használhatom vagy nem tudom, ezért kéne az EULA.

Gyanítom hogy nincs más, fizetni kell, de az elv zavar leginkább.

Igen, pont erre kérdeztem rá (answers.microsoft.com) hogy ha azt megveszem, akkor áttehetem-e később másik gépre, és ha igen, akkor hányszor. Összességében lehet hogy olcsóbb lesz nekünk külön-külön szoftvert venni mint csomagban, pláne ha át lehet tenni mondjuk párhavonta másik gépre.

"Először is köszönjük, hogy kérdéseddel a Microsoft Community közösségét kerested fel és nagyra értékeljük, hogy megosztottad bejegyzésed a Microsoft Word és Excel 2016-os termékeink licenszelésével kapcsolatos kérdésed.

Minthogy a licenszelési kérdések összetettebbek és szükséges a termékekhez több információ az adatvédelemre hivatkozva kérlek keresd fel a Microsoft Answer Deskügyfélszolgálat, ahol telefonos ügyfélszolgálatos kollégáink állnak rendelkezésedre a bővebb információk szolgáltatásával.

Reméljük, sikerrel jársz és kérjük, jelöld válaszként bejegyzésünket amennyiben hozzásegített a megoldáshoz. Esetleges kérdések esetén a Community pedig továbbra is nyitva áll számodra!"

Q1.: Baszki, ezt valami robot írta?
Q2.: Linkeltem a konkrét terméket, az nem elég?

Nham, nyugszik a beteg.

Azt mongya az ügyfélszolga, hogy az Ofisz 2013 EULA érvényes az Ofisz 2016-ra is. Hát jó. Bár azt is mondta, hogy ők nem foglalkoznak a licencek jogi részével, és nekem már nincs időm arra hogy telefonálgassak, hogy jó esetben ugyanezt halljam, rossz esetben majdnem ugyanezt vagy épp mást.

Ja, és nem volt szükséges több információ, motoszkált bennem a kisördög hogy trollkodok egy sort az MS oldalán, de az még nekem se lett volna jó.

En nyaron futottam vele par kort, a legolcsobban ugy jottem ki, hogyha "dobozos" valtozatot kertem boltban.
Ide se merem irni hany millioval lett olcsobb igy a vege.

A hatulutoje, hogy egyesevel kell regisztralgatni live.com emailcimeket a letolteshez.

A kulonbsegbol kaptam egy uj szervert, amibe 384GB/768GB ram pakolhato.

Valamit valamiert. Most hallottam, hogy microsoftnal van olyan munkakor, hogy "licening specialist".

Az osszes tobbi szoftvereink licenszelese egyuttveve nem olyan maceras, mint a Microsofte.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Lehet valami félreértek, ha az a dobozos, amihez adnak egy kis hajtogatott papírdobozt és még egy pendrive telepítő sincs benne? Nekünk van ilyen vagy kb. 30 db 2013 és 2016-os office home and bussiness és 1 az az egy darab email címre vannak regisztrálva.
A regisztrálás menete úgy történik, hogy belépsz az email címmel. Utána meglátogatod az office/setup oldalt és regisztrálod.
Az egészet sorozatszám, kérdés és válasz kódok célszerű vezetni egy táblázatban. Nehéz utána kitalálni ki kihez tartozik.
Régebben a regisztráció dátumát sem írta, most legalább van annyi támpont.
DVD-s telepítővel telepítek és a válaszkódot beírom.

> Lehet valami félreértek, ha az a dobozos, amihez adnak egy kis
> hajtogatott papírdobozt és még egy pendrive telepítő sincs benne?

Igen, arra.

> A regisztrálás menete úgy történik, hogy belépsz az email címmel.
> Utána meglátogatod az office/setup oldalt és regisztrálod.

De elvileg jar hozza egy live/drive account ahhoz a felhasznalonev/jelszohoz.
Ha egy emailcimmel nyomulsz, akkor ezt elbukod, nem?

Egyebkent nem tudtam, hogy egy emailcimmel is beveszi. En mindig regisztraltam egy ujat, es a dobozra rairtam az emailcimet es a hozzatartozo jelszot. Uj gepre koltozesnel kell ra emlekezni.

Nem tudom, hogy er-e annyit a live/drive account, hogy ezutan is kulon emailcimekkel nyomuljak.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> Nem tudom, hogy er-e annyit a live/drive account, hogy ezutan is kulon emailcimekkel nyomuljak.

Számomra 1 db ilyen account sem ér annyitm, hogy ott tároljak bármilyen adatot is. Ha ingyen adnák sem kellene. Ingyenes szolgáltatóból pedig van egy pár. Jelenleg van dropbox-om mert egyszerű volt és kényelmes megcsinálni. Lassan leváltásra kerül, mert owncloud lesz helyette. Egy olyan cég akinek van pénze 1 db office-ra az ne mondja már, hogy rá van szorulva az ms tárhelyére és az azzal járó problémákra.