Windows 10

Ma megjelent a Windows 10. Úgy döntöttem, feltelepítem a tabletemre.

Az eszköz: Lenovo Miix 2 8" 64 GB-os SSD-vel.

Step 1. Az update-t wuauclt.exe/updatenow paranccsal el is indítottam.
Step 2. 2092.5 MB-ot tölt le a frissítéshez elsőként. Lehet, hogy lesz még több, majd kiderül.
Step 3. Preparing for installation.
Step 4. Failed. Forrasok szerint a WINDOWS\SoftwareDistribution\Downloads mappa uritese utan goto Step 2, until download size ~ 6 GB. Varok a letoltesre.
Step 5. Letolve, preparing for install. Majd utana megkerdezte, hogy mehet-e az upgrade.
Step 6. Megy az update. Kb. 30 perc volt.
Step 7. Update kesz, login. Megjegyezte az elozoleg beallitott PIN-t, elozoleg telepitett store es non-store appok is rendben

Folyt .köv.

Hozzászólások

Nekem lassan egy órája írja, hogy "Felkészülés a frissítésre, kis türelmet", hát kezd fogyni :D

nekem is miix 2 van, upgrade után nem aktivált lett és ha rányomok hogy aktiválja akkor hibát dob és hogy próbáljam később. érzésre szerintem lassabb lett mint a 8.1 volt.

Felment laptopra, aktivált állapotú, ma nincs kedvem többre.

Elég unalmas, nincs mire panaszkodnom.
WiFi ma halott volt, de mint kiderült ezért a HP-s BIOS beállítások vagy egy szoftver jelenlétének hiánya az oka. Szűz Win7-el is ez volt. Érdekes hogy telepítés napján még működött.
Átkapcsoltam a BIOS-ban hogy ne legyen LAN-WLAN switching, most ok.

Itt win 7, 22:00-kor merevre fagyott a gép (kurzor se mozdul), hdd led konstans világít, olyan 10 perc után reseteltem. Most nézem, windows update log szerint 22:00-kor volt egy sikertelen update kísérlet win 10 pro-ra. Pedig azt ígérték hogy nem fog automatikusan felmenni a frissítés. Na nem mintha nem akarnám felrakni, csak előtte még készítenék egy backupot.

Nekem ma délelőtt probléma nélkül felment, munkatársamnak a szomszéd asztalnál egész napos program volt. Ő dühöngött, én meg jót szórakoztam rajta... :)

Sok (biztos elfogult) cikket meg (nyilván optimalizált) videót megnéztem a windows 10-ről, és le vagyok döbbenve.

Azt érzem, hogy sok évi vergődés után, olyat tett le megint a microsoft az asztalra (ha vannak is még benne problémák), ami után a többi platform (a linuxos biztosan) futni kényszerül.

Még az is megfordul a fejemben, hogy ki kellene probálni a windows platformot (~10 év után) egy desktop-mobil-xbox kombinációval...

Én is pont most kezdtem el ilyesmin gondolkodni.
Azt találtam ki, hogy mi lenne, ha pár hónapig csak Windows 10-et használnék. 2008 óta nem használtam Windowst. Utoljára Win Xp-t használtam, a Vista, Win7, Win8 totál kimaradt. Érdekes lenne megtapasztalni milyen Windowst használni egy már szinte bekövesedett Linux gondolkodással, mennyit szerencsétlenkednék a beállításokkal.

Pl. GPU-ból rajzolt fontok, W7 óta :) A CPU nem raszterizál.

Van rajta touch-optimized UI. Bar sajnos az Edge tablet modban nem olyan jo, mint az IE11 volt Windows 8 alatt. Az egyszeruen egy baromi jo UI. A Chrome/Firefox Modern UI tamogatasa meg szegyen.

Ujdonsag:Continuum mode, seamless valtas tablet/desktop mod kozott. Meg ugy eleve: normalis tablet/multitouch touchscreen tamogatas virtualis billentyuzettel, ha kell eppen. Es mindekozben ott a desktop, ha kell, futtatok Office-t. Ezt igy egyben sem Mac/iOS, sem kurrens Linux desktop nem tudja meg IMHO, csak fejlesztes alatt van.

Az ujdonságok egy részének hasznosságát nem vitatom.
Viszont ha valaki "csak" dolgozni akar a gépén (def: PC vagy laptop), az szerintem különösebben nem hatódik meg sem a tablet módtól, sem az érintőképernyő támogatástól.
Én, mint megkövesedett vaskalapos Linux felhasználó (Fedora 22, KDE), néha - ha muszáj - futtatok Office-t a gépemen. Hint: CrossOver Linux.

Vergődés alatt ezekre gondolok: vista, nokia, winphone, win8, csempe. xp óta (azt használtam utoljára) a win7 kivételével úgy éreztem csak botladoztak, egyszerűen nem volt egy jól sikerült húzásuk.

Modern linux desktop, nekem a kde4 jelenleg. Win 10-ben tetszik az integráltsága, xbox-desktop vonalon, telefon-destop vonalon, jól hangzik a cortana is, végre megindultak egy normális csomagkezelő irányába, végre van virtuális desktop, egységes platform érzet, ami képes lefedni a teljes szórakozató elektronikai igényemet. De ezek nyilván csak érzések, kipróbálni nem próbáltam, nem tudom a marketingen túl mennyire is kényelmes ez valójában.

> Az integráltságra kíváncsi leszek. A Canonicalnak - ahogy egyelőre látom - beletörni látszik a bicskája. Pedig jó irány lenne.

Bőven van benne még lehetőség, de ha csak azt nézzük, ami most van, az már így is szuper.

Nem kell nagy dolgokra gondolni, de iszonyat kényelmes mondjuk, hogy ha megtetszik egy szám a rádióban amit még nem is ismertem, Cortana felismeri és fel tudja venni az Xbox Music-os playlistemre. Ha hazaértem, az Xbox és a laptop már tudni fog róla, előbbi ráadásul már kikereste hozzá a klippet is.

Mondom, nem rocket science, de ilyen integráció sok helyen létezik a MS ökoszisztémában, és sok kicsi sokra megy. :)

No akkor ha jól értem, először kettő GiB, aztán azzal elborul, után addig bactatni, amíg 6GiB nem töltődik le? Ez olyan "tegye be a 2. DVD-t a telepítés folytatásához" feeling... :-P

Passziánszból Pay-szeánsz lett, ha jól tudom :-P