Venom...

De örülök neki... :(
Úgyis kinn lesz holnap hírben, ha esetleg mégsem: http://venom.crowdstrike.com/

A legszebb az egészben, hogy nem lehet megoldani annyival, hogy letiltod fel sem veszed a floppy meghajtót a qemu paraméterek közé, mert ettől csak a floppy disk emulálása szűnik meg, a (sérülékeny) FDC emuláció bekapcsolva marad. Egyszerűen nem lett kivezetve paraméter az FDC emuláció teljes letiltására.

További érdekesség, ami nem kapott nagy nyilvánosságot: nem kizárt, hogy a VirtualBox is érintett valamilyen formában. (Itt lehet rákeresni: http://hackernewsmobile.com/story/9538437, valamint a tegnapi 4.3.28-as release notes-ban egy szűkszavú Floppy: several fixes megjegyzés, illetve a kérdéses diff)

Hozzászólások

Regebben a VirtualBox is egy csomo QEMU kodon alapult, es ketlem, hogy mindent kiirtottak volna. Mivel a QEMU volt az elso komolyan veheto nyilt forrasu virtualizacios platform (Bochs? ne humorizaljunk), igy mindenki onnet emelgette at a kodokat, aztan volt amit kiirtottak, volt amit nem, de a QEMU az eleg sok helyen alap volt/alap meg ma is.

Btw, ez jutott eszembe a topicrol (nem is nalad eloszor, hanem meg ahol eloszor olvastam errol): http://41.media.tumblr.com/8502e3b8028f9c19af73d1b24f2efbd7/tumblr_n8vs…
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Arról nem is beszélve, hogy a Bochs nem "rosszabb" vagy "komolytalanabb" hanem másra való. Mivel nem optimalizál, nem jit fordít, hanem minden CPU opcode-ot egyesével külön intrepretál, ezért egészen alacsonyszinten lehet debugolni vele. Megvan ennek is a maga létjogosultsága.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!