HP ScanJet 5370C

Fórumok

HP ScanJet 5370C

Hozzászólások

USB-s a scanner.

Sikerult valamennyire mukodesre birni a scannert, bar csak grayscale modban hajlando normalisan scannelni, es akkor is csak minden masodik (!) scanneles lesz jo, a tobbi tul sotet lesz. Valamint nem hajlando 16 bites color modban dolgozni. Ezekre nemtudok megoldast.

Ugyanilyen? Hasonló? problémám van, egy HP ScanJet 5300C-vel. Kb. 4 éve használom, kb. egy éve Debian alatt is, USB-vel csatlakoztatva, a standard sarge-beli sane-vel. Ez év elején volt egy meló, amihez gyorsabb és ügyesebb diascannerre volt szükség, ami szintén valami HP volt, de már nem emlékszem a pontos típusra. Korábban az 5300C-m má$ rendszer alatt is (saját driver nélkül is, vele is), Debian alatt is hiba nélkül húzta befele a mindenféle (színes és szürkeárnyalatos) oldalakat, felbontástól függetlenül. Mióta visszaadtam a másik scannert, azóta az 5300C-m mind színesben, mind szürkében, mind Debian alatt, mind má$ rendszer alatt, mindenféle felbontásban tökéletesen függőleges csíkokat tesz a képbe (érdekes módon úgy tűnik, hogy a bal felébe - oda viszont minden oldalnál másképp, teljesen random).

Google-n már túl vagyok, valami kalibrációra találtam csak utalást, és hogy azt automatikusan megcsinálja. Ezekszerint hibásan?

Van-e ötletetek, mi okozhatja ezt, és méginkább: hogyan lehet lebeszélni róla?

Hello! Egy olyan problemam volna hogy a fenti scannert sikerult beizzitani linux (debian sid) ala, hpusbscsi -vel meg sane-val, tulajdonkeppen scannel is siman, csakhogy a kepen amit bescannel fuggoleges szines csikok vannak. Probaltam valtoztatni dpi-t, color vagy greyscale modban de mindig megmaradnak a csikok. Van valakinek otlete mitol lehet s hogy lehetne kikuszobolni?

thx

Baktor

már nem emléxem pontosan, de mintha másik driverrel menne. a manjában olvastam jó régen.

má$ rendszer alatt próbáltál vele scannelni? az én HP 5100C-mmel kapcsolatban olvastam azt hogy pont ilyen okozhat ha a BIOSban a nyomtatóport nem jól van beállítva, elvileg EPP kell neki (ha USB-s a scanner akkor boocsi :oops: )