Fejtörő

Egy újabb álláslehetőség, ha megtalálod a megoldást.

UI: Én is kiváncsi lennék rá.

Link: http://fejlesztotkeresunk.hu/

2. körig eljutottam

Hozzászólások

Pfff.

Jó nagy faszság. Meló nélkül semmi sem derül ki.
Kihez? Mit? Miért? Minek?

Miért lenne az? Ha nem motivál, hogy megfejtsd, akkor valószínűleg nem vagy érdekelt a témában. Ha pedig valaki érdekelt, annak előszűrés.
Szerintem ötletes, és még ha nem is keresek munkát, magamnak azért megcsinálom. :)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ha rám utalsz tévedsz. Szerintem az emberek többsége a szakmában jobban szeret rejtvényt fejteni, mint olyan siteokkal szenvedni amit a http://dace.hu/mediaajanlat/ alatt látunk.

Elképzelem, ahogy este haza megy a kóder és a gyermeke megkérdezi:
- Apa! Mit csináltál ma?
- Ma gyermekem a buziknak csináltam weboldalt.

Tudod én még mindig nem értelek. Nem értem a felháborodásod. Ez egy játék, amolyan előszűrés egy pozícióra. Ha te nem keresel állást, akkor miért foglalkozol egy ilyen bejegyzéssel? És miért baj az, ha így oldották meg a szakember keresését?

Amúgy én bárkinek szívesen csinálok weboldalt, aki teljesíti a szükséges feltételeket és morálisan felvállalható.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nem egyformán gondolkodunk. Szerintem jó tudni, hogy ki hirdet mielőtt az ember jelentkezik. Irreális elvárás? Nem gondolom. Neked, nekem ez játék, de annak aki állást keres feladat. Feladat egy olyan helyről amely nem vállalja magát. Úgy vélem ennek az az oka, hogy ha kiírnák ki keres és mit, akkor kevesebben bajlódnának még hobbiból is a feladattal. Én biztosan nem álltam volna neki neki még hobbiból sem.

Egy hiba kapásból van a gondolatmenetedben: A feladvány megoldása önmagában nem minősül jelentkezésnek. Én is megoldottam, pedig kezdettől fogva tudtam, hogy bármi is lesz, nem fogok jelentkezni. Azért oldottam meg, mert érdekes fejtörő, kis szakmai gyakorlat és játék.
Ha valaki valóban munkát keres, annak lesz több ideje és lelkesedése is, nem feltétlen fogja nyűgnek érezni a feladatot. Továbbá ha valaki valóban munkát keres, akkor közel sem biztos, hogy annyira elutasító lesz a megbízóval szemben, mint te most.
Igazából ez a történet itt sokkal jobban jellemez téged, mint a feladatot vagy a megbízót.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Rossz hírem van: egyik sem nyert, komolyan. Semmilyen formában nem állok kapcsolatban velük, bár szakmailag megtisztelő, hogy ezt feltételezed rólam. :)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nem emlékszem, hogy meglettél volna hátulról. :)
Komolyra fordítva a szót, szerencsére nem vonzódom hozzád sem és a bizonygatás nem asztalom itt, bármennyire szeretnéd. :)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ne haragudj, de en sem ertek egyet veled. Sajnos nagyon sok ceg van ma magyarorszagon, rengeteg koztuk az amugy is inkorrekt. Ha kiirnak egy palyazatot, legyen az barmennnyire is jatekos, igenis elvarhato, hogy legalabb a ceglogot kicsapja az oldalra. Mi szol ez ellen? Semmi. Ettol meg fel lehet adni egy feladatot, aminek a megoldasa a jelentkezesi e-mail cim/form + instukciok. Csak igy legalabb korrektul kiallna, hogy ezt az elmes feladatot a Falatrax Kft femjelzi.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

a whois
admin-kontakt: Net-Tech Nsmaster
cím: Kisfaludy utca 16. 6/18.
cím: 1191 Budapest
cím: HU
telefon: +36304266905
telefax: +36709010662
hun-id: 2001104610

domain: fejlesztotkeresunk.hu
domain-használó: Private person
domain-használó: Csanda Viktor

a webszervert a DOCLER hosztolja

De ha ennyit sem voltal képes magadtol kideriteni, akkor ez tuti nem neked valo állás.

--
Live free, or I f'ing kill you.

A commentem beírása után megtettem ezt én is, és eljutottam a H********ta csoporthoz, mégsem korrigáltam, mert előtte a megfejtés is meglett (és vele a contact, illetve a "cég", ahova valójában embert keresnek), de nem igazán éreztem úgy hogy érdemi információ lenne a dolog. Azt esetleg meg lehet tudni, belőle, hogy az esetleges munkaszerződést vélhetően kivel köttetik (bár ez is csak tipp). De ez egy cégcsoport, amihez köze van annak az illetőnek aki a domaint regisztrálta. A pályázatot kiíró csapat ezen belül ténykedik, amolyan cég a cégben jelleggel ha jó tudom.

Szóval a whois hordoz valamennyi információt, de ha valaki ténylegesen arra kíváncsi,hogy pontosan hol, kikkel és min kell dolgoznia, akkor ezzel semmire sem megy.

Igen, addig sima ügy.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A masodik remenytelen, az elso 10 perc volt :) Akinek sikerult a masodik, irhatna egy iranyt, hogy mit kellene ebben latni. explode by / utan sincs semmi ertelme.

A fejtörő attól fejtörő, hogy kitartás kell hozzá és gondolkodni kell rajta. Kérlek ne rontsd és ne rontasd el mások „játékát”.
Amúgy van értelme.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

php-nal felrohogtem es becsuktam az oldalt

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

"Mon 09 April 2012"
Biztos, hogy el kell ezt olvasnom nekem? Holnap lesz 3 éves post.

edit:
Belenéztem. @fopen-es példa: Miért baj, hogy ki-be kapcsolható, hogy valamiről kapjál-e warningot? Prod környezetben nyilván nem szeretnél ilyet látni, míg fejlesztés alatt igen. Ha az allow_url_fopen false, akkor az fopen() false-szal tér vissza és egy warningot generál: http://php.net/manual/en/function.fopen.php#refsect1-function.fopen-err…

"There’s no clear design philosophy. Early PHP was inspired by Perl; the huge stdlib with “out” params is from C; the OO parts are designed like C++ and Java."
És? Hány olyan nyelv van még, mely más nyelvekből merít? :)

etc.

A dinamikus tipusrendszerrel meg onmagaban nem lenne gond, lehet azt jol is csinalni. Ld. A CLR es a C# is támogatja a dinamikus tipusrendszert, annak ellenere, hogy a C# alapvetően egy statikus es erosen típusos típusrendszerrel rendelkezik.

Bar teny, hogy én is jobban preferálom a statikus, erosen típusos nyelveket. Hosszu tavon mindig kevesebb a szívás veluk.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

PHP -vel, JS-el és mindennel pont az a baj hogy nincs compile, két fázis van:
- csapkodod a billentyűzetet
- nyomsz egy f5-öt a browserben és megnézed hogy _szemre_ jó-e
Ennek az a következménye hogy nincs fordító ami segítene feloldani a referenciákat, tehát se refactoring, se semmi.

szerk.: dinamikus, interpretált nyelvekre gondoltam

--
arch,debian,openelec,android

Nem volt rossz játék, beküldtem a megfejtést, kíváncsi vagyok, jó-e? Mondjuk csaltam, mert Excelt használtam a kért technológia helyett. De az épp nem állt rendelkezésemre és lusta voltam emiatt keríteni egyet. :-)

Másvalaki is megcsinálta már?

Üdv,
Marci

Igen. Viszont az utolsó előtti lépésnél szerintem csak szerencsém volt, és ráhibáztam, hogy mik azok az "eszközök" amiket használni kell ahhoz, hogy megkapjam az utolsó feladványhoz az adatokat.

Volt ebben valami logikai amúgy vagy egyéb elrejtett infó, ami rávezetett volna a dologra? (Ennek az elárulása nem spoiler szerintem, csak egy igen/nem válasz érdekelne).

Dettó. Volt egy elméletem amúgy, ami elég gyenge lábakon állt (próbáltam kikövetkeztetni hogy hogy gondolkodnak), és sok próbálkozás után egyszer csak kaptam egy értelmes eredményt. Szóval inkább csak szerencsém volt, emiatt annyira nem tetszik a dolog. Minden estre szórakoztatóbb volt mint egy száraz álláshirdetés :)

Az első oldalon lévő kód megfejtése ide vezet:
http://fejlesztotkeresunk.hu/php

Ebben az oldalban lévő kód visszafejtve pedig a kövi feladat:
http://ddecode.com/phpdecoder/?results=eff0f685c0b1f6f70fa4f5a8c5dc3a28

Na ez elég hülyén van megfogalmazva.
Élőzsör is, mi az hogy a scriptet tedd egy táblába. Maga a script hozza létre a táblát gyíkarcok!

Aztán: "Keressük azon biszex nőket és férfiakat..." - Ezek szerint akár több nő, vagy több férfi is lehet az eredmény.
De: "az álompár (lány és fiú) neveit küld el nekünk..." - Ezek szerint pedig egy lány és fiú, tehát mindegy hogy biszexek-e vagy sem.
Ráadásul lányt és fiú szavakat használ, tehát nem nő és nem férfi, mint ahogy az előbb említette. Hány éves korig fiú, vagy lány valaki egyáltalán?

Na itt adtam fel, mert a franc tudja, hogy akkor most mit akarnak eredménynek...

Megjegyzem, ha valaki ad egy feladatot és menet közben szinonimákkal variálja a referenciát, annak a jó édes anyját. :) Ilyennek kódolni maga a halál, hiszen feleslegesen nehezíti meg az ember dolgát. Na most itt nem tudni, hogy ez azért volt, mert ez a feladat része vagy csak a feladatkiadásában ilyen nehézkesek. Félek ez utóbbira derült fény.

Szerintem úgy voltak vele, ha ezt megcsinálja, akkor fel sem kell venni, mert megvan az ami kellett nekik. :P

Nem tudok elképzelni összetettebb lekérdezést a munkája során, ismerve a csoport oldalait.

Szerintem hibás lépés túlterhelni -legalábbis a későbbi feladatokhoz képest- a jelentkezőket, mert unatkozni fognak a munkahelyükön. Így vélhetően hamar tovább is fognak állni.

Csak engem zavar ez?:


INSERT INTO `tmp` (`nick`, `sex`, `age`, `hair_color`, `eye_color`, `lf_hair_color`, `lf_eye_color`, `lf_sex`, `lf_min_age`) VALUES
('passon', 2, 36, 3, 2, '1,2,3,4,5,6,7', '1,2,3,4,5,6', '1,2', 59),
...

vagyis az adatbazis normalformak sarba tiprasa...