A telefon nem mindig kapcsol be automatikusan, hogy ébresszen

Fórumok

Van egy Alcatel OT M'Pop-om, rajta Android 4.1.1-gyel. Ha be van állítva, hogy ébresszen fel reggel, akkor be tud kapcsolni magától, majd ébreszt. A probléma ezzel az, hogy nem mindig kapcsol be, így van, hogy az ébresztés elmarad. Van valami ötletetek, hogy mit lehet vele kezdeni?

Amit eddig próbáltam:

  • firmware-frissítés: egyetlen egyszer tudtam frissíteni, mikor megvettem tavaly nyáron, azóta nem jött ki új frissítés
  • gyorsindítás ki-/bekapcsolgatása
  • időzített bekapcsolás: ez se megbízható, gyakran így se kapcsol be

Ha nincs jobb megoldás, akkor legfeljebb éjszakára bekapcsolva hagyom repülő üzemmóddal.

Hozzászólások

A parom regebbi samsungja is ezt csinalja egy regebbi androiddal, ugyhogy passz, valoszinuleg a szoftver es a hardver kozotti idonkenti kommunikacios problema lehet (ez a hatranya ha vegyes hardveru keszulekekhez keszul univerzalis egy oprendszer).
--
zsebHUP-ot használok!

Pontosabban az Android és a Baseband közötti hibás kommunikáció. Azt kell mondanom, ez még istenes, sokkal durvább hibával is találkoztam már a saját gyakorlatomban. ( baseband nem adja tovább a PDA romnak, vagyis az Androidnak azt az egyszerű tényt, hogy éppen hívnak.) Hívónál kicsöng én meg magyarázhatom, hogy nem hallottam és nem fogadott hívásom sem volt. Ha alternatív ébresztő apk megoldja, akkor jó, egyébként meg vagy együtt élsz ezzel, vagy váltasz másikra. Vagy vekker. :)

Tegyél fel rá egy régebbi Androidot. Vagy rootold és egy újabbat.

Nagyon egyszeru a megoldas, nekem is ezt csinalta a Samsung Galaxy Grand Duos 4.1.2 androiddal:
Android marketbol tegyel fel alternativ ebresztot (en az alarm clock xtreme-t valasztottam), a beepitett androidost pedig hagyd a francba :)
Nekem bevalt :)

Nem is gondoltam volna, hogy az okostelefonok tudnak egyáltalán ilyet :)

+1 :)

A régi Nokiáimnál ez természetes funkció volt, de az okostelefon korszak óta alapból elkönyveltem, hogy ha ki van kapcsolva, nem fut az Android, akkor az egész nem több levélnehezéknél.

Mellékesen ez enyém bekapcsolva is képes éjszaka úgy magába fagyni, hogy végül nem ébreszt reggel :( (Lenovo, custom ROM, a rendszer fut, a képernyő is reagál, normálisan újraindítható, mégis 2-3.00 körül áll az óra)

+1

Nokia E51 volt az első, aminél ez az egyszerű funkció megbízhatatlanná vált, néha belefagyott a rendszerindításba és olyankor nem ébresztett. Egyszer a szokásos reggeli ~40 percem helyett kb. 10 volt, hogy összekapjam magam. Azóta "flight mode".

----------
rohamkocka

Ez még az általános/középiskolás koromból vett szokás. Nem akartam, hogy puszta szórakozásból éjszaka hívogassanak, amire másnál volt példa nem egyszer az osztályban. Nálam azért nem, mert nekem mindig ki volt kapcsolva éjjel. :)

Bár most már csak felnőtt (és érett) ismerőseim tudják a számomat, arra még nem volt példa, hogy valakinek annyira sürgős legyen elérnie engem, hogy éjszaka hívjon. Legalább is senki sem panaszkodott eddig utólag, hogy nem tud elérni.

A másik, hogy így nem fogyassza az áramot fölöslegesen. Még repülőgép üzemmóddal is lentebb megy kb. 3%-ot egy éjszaka alatt a töltöttségi szint.

A Nokia 1112 típusjelű telefonom efféle hibát még sohasem produkált. Megbízhatóan működik, szükség esetén ébreszt. ;)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE