Játékfejlesztés vs lelkiismeret.

 ( Anonymous | 2014. április 11., péntek - 9:39 )

Teszem azt csinálok valami gagyi játékot Androidra. Nem kell sem sokat gondolkodnom, sem sokat dolgoznom vele, simán "ötletet meríthetek" egy meglévő, lehetőleg híres játékból, elkészíthetném akár századik 2048, vagy flappy bird* klónt. Vagy akár valami kártyajátékot, a tízezredik pasziánszt mondjuk. Teszem azt belerakok jóféle reklámokat ebbe a játékba, felrakom Play Store-ba, és várok.

Azt mondják, hogy ezzel lehet pénzt keresni. Mert elég, ha a felhasználó rábök a reklámra én kapom utána a pénzt, még csak nem is kell, hogy érdekelje a reklám, elég ha véletlenül bök rá. Ezt kis fejlesztéssel könnyűvé is lehet tenni. Ha nem is meggazdagodni, kis mellékesre szert tenni lehet így. Azt mondják.

Az is mondják, hogy érdemes kifejezetten kis gyerekeknek játékokat gyártani. Gagyi, egydélutános alkalamzások némi netről összelopott képekkel, hangeffektekkel. A kölyök elvan vele, és tuti agyonnyomkodja a reklámot, főleg ha az szép színes, villog. Itt egy példa párszázezres letöltéssel, természetesen játék közben ott figyel a reklám.

Vannak nagyon okos emberek a világban, akik milliárdokat keresnek zseniális ötletekkel. De minek zseninek lenni, ha egy tízperces android tanfolyam elég arra, hogy ha meggazdagodni nem is, de némi extra zsebpénzt eltegyen magának az ember?

És itt jön képbe a lelkiismeret. Vajon rossz ember vagyok, ha készítek valami ilyesmit? Mert valljuk be, ha tényleg elég egy pársoros gagyi alkalmazást összetákolni, hogy legyen egy kis bevétel, akkor megéri. De eddig mindig úgy éreztem, hogy nem szívesen adnám a nevem ilyesmihez.

--

* tudom, már be vannak tiltva :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Elég egy HelloWorldöt átírni: http://pcforum.hu/hirek/15995/Totalis+atveres+volt+a+vilag+legnepszerubb+fizetos+Android-alkalmazasa.html
_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

Lololol.

Hát ez nagyon jó :D

.

>A fiatal "programozózseni" korábbi két alkalmazása, az UberSEO és a Yolo Bilbo Swaggins

Musthave app...:D

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

"Vajon rossz ember vagyok, ha készítek valami ilyesmit?"
Szerintem nem! A mai pénzkörül forgó világba mindenki úgy boldogul ahogy tud, még ha ehhez olyat is kell tennie ami nem szép dolog. Egyszerűen rávisz az élet.
A pénz kell az embernek az életben maradáshoz. Életben maradni pedig minden élőlény szeretne és azért mindent meg is tesz.

+1
Ha egy jól összerakott alkalmazást fejlesztesz az időt vesz igénybe, aztán vagy visszahozza a alkalmazás belefektetett időt és energiát pénz formájában vagy nem. Az egyszerű programok esetén is ez a helyzet, csak ott kevesebbet bukhatsz.

Egyszer kipofoztam egy nyugdíjasból pár ezer forintot. Aztán gondolkodtam, hogy sz@r ember vagyok-e. De szerintem nem! A mai pénzkörül forgó világba mindenki úgy boldogul ahogy tud, még ha ehhez olyat is kell tennie ami nem szép dolog. Egyszerűen rávisz az élet. A pénz kell az embernek az életben maradáshoz. Életben maradni pedig minden élőlény szeretne és azért mindent meg is tesz. Így gondolom.

Onnan indult a nyitó post, hogy "Teszem azt csinálok valami gagyi játékot Androidra." -- hogy jutottál el innen a nyugdíjas verésig?

Ha a gagyi játékot sokan megveszik, akkor lehet, hogy nem is annyira gagyi. Vagy legalábbis van rá igény. Mi ezzel a probléma?

Az, hogy a nemtörődöm szülők+gagyijátékfejlesztő szövetségnek a gyerekek látják kárát.

http://hczhcz.github.io/Flappy-2048/

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Omg.

Szerintem egy "gagyi" szoftver megírásával körülbelül akkora bűnt követsz el, mint a "gagyi" lektűrt író, világszerte milliós példányszámban eladott írók (mínusz a könyvek előállításával járó járulékos veszteség környezeti szempontból). Ha az eladásra kínált programod nem a lentebb (vagy fentebb) linkelt "álvírusirtó" kategóriájába esik, hanem teljesíti azt, amit ígér, akkor szerintem nem csapsz be senkit (illetve esetleg magadat, ha úgy érzed, hogy több energia-idő-stb ráfordítással valami olyat alkothattál volna, amire még büszke is vagy, amellett, hogy működik). Megnézték a demót, akármit, úgy döntöttek, megér nekik 1-5 dollárt pár óra "kikapcsolódás"... tiszta ügy.

De mondhatnám a kereskedelmi televíziózást is... nem fejtem ki, szerintem érthető az analógia.

Legjobbakat,
Béka

Magával a gagyi szoftverrel önmagában nincs baj, maximum a hozzá kapcsolódó árral.
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco