Fbdev probléma

 ( Luckyboy | 2004. július 31., szombat - 23:30 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gentoo-ra fordítottam egy mplayer 1.0-pre4-et (ez van gentoo-nál alapban), de nem tudom rávenni, hogy használja a framebuffert mint video output-ot. A framebuffer szépen megy radeonfb-vel (1024x768, 32bit, 100hz), van /dev/fb0 is. A konkrét hiba: "Can't put VSCREENINFO: Invalid argument. FATAL: Cannot initialize video driver." Google-ztam már, de nem találtam semmi érdemlegeset. Valakinek vmi ötlete, mi lehet az igazi baja, és hogy merre induljak?

[quote:63b1690536="Luckyboy"]Gentoo-ra fordítottam egy mplayer 1.0-pre4-et (ez van gentoo-nál alapban), de nem tudom rávenni, hogy használja a framebuffert mint video output-ot. A framebuffer szépen megy radeonfb-vel (1024x768, 32bit, 100hz), van /dev/fb0 is. A konkrét hiba: "Can't put VSCREENINFO: Invalid argument. FATAL: Cannot initialize video driver." Google-ztam már, de nem találtam semmi érdemlegeset. Valakinek vmi ötlete, mi lehet az igazi baja, és hogy merre induljak?[/quote:63b1690536]
Milyen kernel (nem grsecurity-s)?
Ilyeneket nem kapsz elotte:
VO: [fbdev] 352x240 => 352x264 Planar YV12

fbdev: requested 4 bpp, got 18 bpp!!!

fbdev: type 4 not supported

FATAL: Cannot initialize video driver.
?

VO: [fbdev] sor van, de a színmélységre nem panaszkodik, hacsak nem akarom kézzel megváltoztani. Annyi haldást el tudtam érni, hogy felraktam a directfb-t, azon keresztül megy a video, de csak 640x480-ban és 60hz-en.
Kipróbáltam, hogy kézzel megadok egy, az fb.modes-ban szereplő framebuffer módot a -fbset-el, de nem sok eredmény. Más hibát akkor érek el, ha kézzel megadom színmélységet, mondjuk hogy -bbp 16. Akkor a hiba: "can't get cmap: invalid argument".
Mondjuk mostmár legalább működik, de még mindig nem az igazi a dolog...

simén -vo fbdev?
nem fbdev:vidix, meg ilyesmik?
próbáld ki vesa framebufferrel is

Sima -vo fbdev-el próbálom, de nem megy. Fbdev:vidix-el amúgy sem lenne kép, ha jól tudom. A vesa framebuffer működik, igaz az is csak 60hz-en. Viszont azzal az a baj hogy mikor kilépek az mplayerből, konzol helyett csak szép színes vonalhalmazt kapok, és a gép sem igazán reagál utána semmire.
Az is jó megoldás lenne, hogyha a directfb-t tudnám beállíani hogy ne 60 hz-en menjen. Nem ragaszkodom annyira az fbdev-hez, csak elsőre az tűnt a leglogikusabb választásnak.