Melyik a rajzoláshoz valóban jó alkalmazást androidra?

Fórumok

Talán használtok páran rajzoláshoz alkalmazást. A jól kidolgozott emberi karakterek, rajzfilmek, anime-k készítésére is használható kéne. Nem Picasso festéshez, hanem rajzoláshoz, a kettő nem ugyanaz.
Mi vált be nektek eddig?
Ilyesmire gondoltam, a lényeg, hogy élethű és részletgazdag képet tudjak rajzolni, ehhez minden szükséges eszközt támogasson az alkalmazás.
https://www.youtube.com/watch?v=BcIupysnpzM
(Az ne zavarjon, hogy a stylust próbálja bemutatni.)
Nem baj a fizetős, persze a legjobb ha ingyenes. A lényeg, hogy az alkalmazás legyen profi.

Hozzászólások

MyPaint-et ismerem/használtam már. Szerintem próbáld ki.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Az jutott eszembe, hogy nekem egyszerre legalább 2 réteget kell kezelnem. A háttér meg maga a karakter. És mindkettő fog változni az idő során, a háttérben is lesz élet. Hogy ezt hogyan fogom kivitelezni 7 colos tableten, azt nem tudom még. Valószínűleg a kép nagyításával tudom megoldani. Jövő héten érkezik vissza a tablet.

Nem. :D Túl vékony lett a vége és ezt a tablet nem érzékelte. Szerintem ez lehet az oka.
Ebay-en is vannak olcsón kínaiaktól, de szerintem házilag is meg lehet oldani olyanra, amilyenre az ember akarja. A lényeg, hogy ne karcolódjon.
Dagi stylus is létezik, ami elég jónak mondható.
Én ujjal próbáltam rajzolni, csak nem tudok vele igazán precíz lenni. Nem tudom, hogy bármilyen stylus-sal tudok e elég precíz lenni, elég kényelmes lesz e. A ceruzával jól lehet játszani, szerintem igazán nem is lehet kiváltani. Bár mintha az egyik program érzékelné a nyomás erejét és ez alapján sötétebb lesz.

Azt tudom, hogy létezik stylus, meg nem olyan nehéz csinálni egyet sem a kapacitív kijelzőkhöz, de sajna a technológiájuk alapvetően nem nyomásérzékeny. A wacom tollában a tollban van az érzékelő, a hagyományos rajztáblák esetében is, így kerüli meg a problémát.

Nagyjából 3 különféle alkalmazást soroltál fel.
Általános célra ott a gimp. Ha minőségi digitalizáló táblát veszel, akkor még driver is lesz és még nyomásérzéket is kezel.
Manga stílusú rajzoláshoz, egyszerűbb animációkhoz inkább a vektoros alkalmazások a jobbak. Az inkscape jól configolva képes a legremegőbb kezű emberből is tuskihúzó mestert faragni. Ezek Androidos portjai, olyan mint maga az android...
Animációkhoz a AnimationDesk-et próbáltam. Aranyos, könnyen kézre áll.

Amúgy tök mindegy mit használ az ember, ha nagyon akar valamit paintben is meg tudja csinálni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A videon SketchBook (pro?)-t használ szerintem.
Az nem jó? ;)