Holnap valszeg megveszem első tabletem, kemény "érvágás" lesz [ megvolt és mégse vágás :) ]

Nagy a bűntudatom, mert nagy összeg, de már az első ipad óta vágyom tabletre, de vagy nem volt elég zseton vagy mást kellett vennem, most lehet megerőltetem magam.

Bocsi, winfos utálók, szemet befogni :)

http://www.edigital.hu/WiFi_tablet/Toshiba_Encore_WT8-A-102_tablet_+_Wi…

És az xbox se jönne rosszul, árban nem hangzik rosszul az egész, szerintetek?
Elméletielg rendes 8.1-es win, inteles proci, így mehet rá minden 8.1-el kompatibilis progi is. Pl mekkora poén lenne fallout (1-2)-zni róla :)

Alul még be van lőve neki ez a telenoros touch 1-2 mobilnet is, ami azért fura, mert ebben tudtommal nincs 3g. Vajon stick-et adnának hozzá? :/

Hozzászólások

Mindenképp vedd meg, biztos nagy szükséged van mindkettőre. Ráadásul mint írod, nyilván anyagilag se terhel meg :D

Ezzel tisztában vagyok, én ennek örülni fogok, semmi több. Egy tárgy birtoklásával egy kicsit intelligensebb ember nem lesz boldogabb, kivéve ha az a tárgy egy szép ház (amit fenn is tud tartani...) :)

A boldogság számomra egy eléggé bonyolult dolog.

Nem tudom, hogy leszek e még valaha boldog, és ezt most nem depizésből mondom, egyszerűen annyira bonyolult az egész, hogy számomra nehéz elérni. De azért vannak terveim.

Nem tudom, en nem mindig mindent szuksegbol veszek. Vajon az ilyen felfogasu emberek a so:rt is ugy veszik meg, hogy "szuksegem van ra"?

Nyilvan nem vagyok annak a partjan, hogy minden szart megvegyunk, de azert neha megengedheti az ember maganak, hogy olyasmire is koltson, ami szimplan csak oromet okoz, es nem "szukseges".
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

azert neha megengedheti az ember maganak, hogy olyasmire is koltson, ami szimplan csak oromet okoz, es nem "szukseges".

persze, hogy megengedheti, barkinek jogaban all hulyenek (ha jobban tetszik: konzumidiotanak) lennie. Btw. hogy a sort ki milyen ideologia menten veszi meg, arrol nem tudok elsokezbol nyilatkozni. Nyilvan mindenkinek mas szuksegletei vannak, raadasul azok ahany ember annyifelekeppen sorbaallitva fontossag szerint. Pl. egy elektromos vercukormero kutyu lehet szuksegtelen kacat, de lehet az ember jol felfogott erdekeben torteno beruhazas is. De altalaban az ember legbelul fel tudja merni, hogy amire eppen penzt keszul kiadni, azt csak a szeme kivanja (irigyseg, kapzsisag, telhetetlenseg, kivagyisag, sznobsag, whatever), vagy tenyleg jobb lesz tole az elete, ha megszerzi.

Te okos fiu vagy, es tudod, hogy a penzen megveheto targyak, dolgok, absztrakt fogalmak nem tesznek boldogga, sot, minel tobb (es dragabb) van beloluk, annal kevesbe leszel boldog. Ajanlott olvasnivalo: Alexander von Schonburg "Penz nelkul gazdagon" c. konyve. Helyenkent sarkos a velemenye, de tenyleg jo konyv arrol, hogy mire es mennyire van szuksege az embernek _valojaban_.

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Egyet is ertek meg nem is. Van ami boldogga tesz. Peldaul, ha mar evek ota kinlodok egy lassu, hasznalhatatlan szamitogeppel, akkor egy uj, gyors gep igenis boldogga fog tenni, akarmennyire is penzen megvasarolhato vacak.

Es tevedsz, ha azt hiszed, hogy engem csak az anyagi javak tesznek boldogga.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Nah csk azé' kérdeztem, mert a legtöbb szórakozáshoz kell :)
Lemehetsz kocogni az talán free2play tleg, de egy bringázás már pénzes mulatság, főleg ha hardcore-ban nyomod.

Egy síelés meg már más kategória :)
Természetesen aki CSAK a pénzben él, az gáz.

Van egy "ismerősöm", 35 éves, nem érdekli a jogsi, mert ha nem lehet a legfullosabb audija, akkor az már nem is kocsi és nincs értelme az egésznek. Nah ez pl gáz.

Vedd meg, de előtte, utána vagy helyette gondolkozz el ezen:

"Nagy a bűntudatom."

Én nem venném meg. Azért mert ott van egy kifutóban lévő konzol. :D
Minek az?
A másik fallout 1-2 bitang jó lehet egy 8" érintő képernyőn. :/

Nyilván nem akkor gémelnék vele amikor itthon ülök és karnyújtásnyira van a dekstop :)

Nos, tudom, itt az xbox one, de nekem még bőven jó a 360 is. Sok game jelent meg rá és valszeg még sok meg is fog az one mellett.

(amúgy van egy érzésem, hogy lesz aki beleköt majd abba, hogy biztos csak falloutozni akarok a cuccon, semmi több:) )

Csúnyák és lassúak. Most hogy van új konzol így már csak azért is még csúnyábbak lesznek és még rosszabbak. 960x540 ilyen és ehhez hasonló felbontáson futnak a játékok rajta. Ez alan wake felbontása ami nem mai játék. Na most ezt felskálázza egy 1080p-s monitorra vagy tv-re piszok jó lehet @25fps.
Falloutot is megemlítetted tegyük fel játszani akarsz vele. Az is jó rossz lesz mert bugos az egész 3 és a vegas is. Nem véletlenül termelték ki pc-re nemhivatalos javítások tömkelegét a játékosok.
Xbox mellett egyedül az exkluzív címek szólnak. Ami szvsz nem ér meg 40-50e-t.
Megéri még megemlíteni azt is hogy a kalóz fekete kiadású játékokkal sok a nyűg.

Gondold meg, ember. Több értelme volna egy T530-asnak. Vagy ha annak sokallod az árát, akkor valami T4xx.
-------------
Honlapom: http://parancssor.info Könyvem a VIM-ről
Lenovo ThinkPad T530, Core I7, 16 GB RAM, 500 GB HDD
=== Disztróm: KISS-Linux, saját készítésű, "from scratch"! ===

T410 kb ugyanebben az árban kapható. Szerintem jobban megéri. Nem tudom a játékkonzol mit ér, nekem sosem volt és nem is érdekel. De épp a tablet, hát csak ahogy ránéztem, elfogott a méla undor a csempés felületétől. Egyszerűen iszonyatos ahogy kinéz. Tiszta egymerő giccs. Most nem amiatt mert Windows, igaz hogy azt utálom, de nem erről van szó most. Kizárólag a külalakját szapulom kivételesen. Esküszöm, akármelyik régebbi windows külalakra ezerszer kobban mutat. XP, 98, 95, 2000, 3.11, szóval bármelyik. Ez a csempés izé, ez olyan mint egy látássérült gyerekeknek tervezett direkt extra méretű kirakósjáték vagy valami ilyesmi. Pláne ezekkel az egymástól élesen elütő szín-kockákkal. Egyszerűen szégyellném elővenni mások előtt, ha az enyém volna.

Lehet hogy Linuxszal az a tablet tök jó lenne, de így el se tudom képzelni hogy bármi komolyabb dologra jó volna. Ez a szememben csak valami óvodásoknak való ízléstelen gyerekjáték már bocs. Lehet hogy ez nem igaz, de ÚGY NÉZ KI, ha értitek mire gondolok. Nekem nem kéne 200 forintért se, ezért mondom hogy inkább valami normálisabb laptop. Ismétlem most nem amiatt mert Windows, hanem mert ez a csempés szutyok van rajta. Akkor is utálnám a kinézete miatt, ha ez valami elfuserált Linux-disztró volna. Teljesen agyament ízlésficamos valaki volt, aki ezt kitalálta.

-------------
Honlapom: http://parancssor.info Könyvem a VIM-ről
Lenovo ThinkPad T530, Core I7, 16 GB RAM, 500 GB HDD
=== Disztróm: KISS-Linux, saját készítésű, "from scratch"! ===

"Lehet hogy Linuxszal az a tablet tök jó lenne, de így el se tudom képzelni hogy bármi komolyabb dologra jó volna."
A tablet arra való, amire kitalálták.
Nem fog neked virágot locsolni, de megnézheted rajta a recepteket.
Az oprendszer meg tökmindegy. Van kezelő felülete, nyomkodod, olvasod.

Nem meggyőzni akarlak, de...
Biztos jó a T410, de teljesen másra mint az átlag tabletek. Tartalomfogyasztásra bárhol. Egy buszon nem fogod a laptopot kinyitni, de egy 7" körüli tab már simán jó filmet nézni, játszani bluetooth headsettel abban a félórában/órában míg az élményszámbamenő elővárosi közlekedést használod. És zsebben elfér jelentősebb készenlét mellett kevesebb súllyal.
- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

+1

Tartalomfogyasztasra van kitalalva a dolog. Buszon, wc-n a legjobb. Egy konferencian is mennyivel kenyelmesebb egy tablet, mint egy bohom notebook. Ha meg azt is meg lehetne oldani, hogy mondjuk egy ipadrol ki lehessen vetiteni mondjuk egy pdf tartalmat, az mar tenyleg nagy kiralysag lenne...

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Ami a vetítést illeti: nemrég kaptam egy Asus MemoPad HD-t, ott van vezetéknélküli kijelző kezelése. Hogy milyen elven, azt passzolom, mert ennyire még nem érdekelt a dolog, de valószínűleg valami wifi-s trükkel, így ha van WiDi-t támogató projektor (vagy TV), akkor lehetne tolni. Szerintem az ipad esetén is van valami hasonló trükk.

Ha meg külső eszköz nélküli kivetítésre gondolsz, 1-2 hete láttam valami Androidos kütyün minimalista projektor funkciót is.

"De épp a tablet, hát csak ahogy ránéztem, elfogott a méla undor a csempés felületétől. Egyszerűen iszonyatos ahogy kinéz. Tiszta egymerő giccs."

Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem okos telefonon meg tableten kifejezetten ideális a windows csempés felhasználói felülete. Számítógépekre tényleg fölösleges volt erőltetni, ez tény.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

A várható üzemidőről van korrekt infód?
Csak hogy nehogy ott érjen komoly csalódás.

Gondolok itt arra, hogy én egy samsung tab 2.0-t próbálgattam, elég gyenge volt, visszaadtam, azt már csak utólag tudtam meg, hogy egy töltéssel kb. három órát bír. (egy fórumon írta valaki, ha nem igaz, rajta kérjétek számon! ;) ) És ez, ha jól vagyok informálva, csak a kijelző, tehát mondjuk olvasgatni lehet rajta három órán át, vadonatúj akkuval.

Ha játszani akarsz - ez már telefonos tapasztalat, mert végül egy Note2 mellett kötöttem ki - az drasztikusan eszi az akkut. Pl. egy a játékok közül _viszonylag_ alacsony energiaigényű Angry Birds nagyjából felezi a mobilom üzemidejét. Ha csak PDF-et olvasgatok, sudoku-val játszom, akkor kb. 8-10 órát bír, angry birds-ből neccesen 4.5-5 óra egy töltéssel. Állítólag a komolyabb 3D-s játékok még ennél is többet követelnek (közel a dupláját???).

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha még nem néztél utána, mindenképp tedd meg vásárlás előtt. És webáruházon keresztül vásárolj, hogy meglegyen a 8 napod, ha netán mégis valami váratlan dolog utólag derülne ki.

Nah, kis beszámoló. Megvettem végül is ma.
Az az érdekes, hogy kicsit ideges voltam a bolt előtt, de bent megnyugodtam, és utána egy perc bűntudatom se volt. Furcsa.

A tablet nem rossz darab szerintem. Nagyon furcsa, hogy mennyire jó méret a 8". Egyáltalán nem tartom kicsinek. Vannak gyökérségek benne, de az inkább a winfos hibája. Egy toll nem fog ártani néha kiegészítőnek, de azért többnyire tapizással is meg lehet találni mindent benne.

Gyorsaságban nem rossz szerintem, bár csak 1.33-as és nem 1.8-as. Teszelgetem, most fut rajta a simpsons, meglátjuk meddig bírja az aksi. Eddig csak használgattam, böngésztem, és nem volt rossz. A telefonom (htc one x) max 2-3 órán át bírja ha filmezek rajta.