USB tuner "okosítható" valahogy Conax olvasóval/kártyával?

 ( enyac | 2013. november 24., vasárnap - 19:15 )

Üdv!

Egy ismerősöm pár hónapra külföldre utazik, és ezen idő alatt "kölcsönadná" MindigTV Extra előfizetését. Ő egy nagyképernyős TV hátuljába dugott CI modullal, benne az előfizetői SIM kártyával használja, nekem viszont csak egy DeLock USB-s tunerem van, amivel a szabadon fogható adásokat nézem. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e valamiféle USB-s Conax kártyaolvasó, amivel okossá tehető a tuner (és létezik-e olyan szoftver, ami össze tudja hozni a kettőt), vagy az egyetlen megoldás a mostani tunerem eladása, és egy Alcor Conax moulos USB-s tuner vásárlása? Próbált már valaki ilyesmit?

Köszönöm a segítséget!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Esetleg itt nézz körbe.

Bár nem írtad, milyen rendszeren próbálkozol, de ott találsz némi segítséget...

Köszööm szépen, ezen már el lehet indulni. A platform igazából mindegy, van itt a közelben Win is, Linux is - a tunerem RTL2832U chipet használ, megy az minden alatt. Túlzottan nem akarom bonyolítani a dolgot, de érdekel, hogy megoldható-e a dolog.

Valójában a kliens lehet bármilyen rendszer, a kiszolgálónak kell Linux.
Egy kártyaolvasót persze be kell szerezni hozzá.

Ha csak egy gépeden akarod nézni, akkor win alatt a legkönnyebben a homesys programmal lehet nekivágni, mivel az mindent szoftveres összetevőt egyben tartalmaz, csak egy smartcard olvasó kell mellé. A 4.46os verzió itt található http://www.alcordigital.hu/download.php?id=170 . Sajnos a készítő cég profilt váltott így további fejlesztés nem lesz.

Másik megoldás lehet, ha oscam (van win változat is) + smartdvb (ingyenes) és ehhez acamd plugint konfigolsz össze. Ez nem feltétlen egyszerű, de nem is annyira bonyolult.
Itt egy példa konfig http://dvb.drag2web.com/smartdvb-minidgtv.zip
Az újabb oscam verzióknál lehet, hogy az accountnál au = mypcscreader (tehát az olvasónak adott név) kell 1 helyett.

Linux alatt tvheadend + oscam + lejátszó például xbmc vagy vlc. De sokféle megoldás létezhet. Már a mumudvb is képes kódolt adás vételére.
Win alatt még a Media Portal / ArgusTv is valami hasonló.