Set top box médialejátszónak (MEGOLDVA)

Fórumok

Újabban unom a filmek DVD-re írását. Nem biztos, hogy érnek annyit, meg nem üzembiztos a DVD-íróm sem.
Két lehetőséget látok.
1. laptopot összekötni TV-vel, s arról pl. VLC-vel nézni. Ez egy kábel árába kerül. De kivonja a laptopot a forgalomból.
2. (és igazából ebben kérek véleményeket) Mi lenne, ha egy MindigTV set top boxot alkalmaznék visszafelé, azaz, az USB-ki/bemenetéről nem felvennék, hanem a mondjuk pendrive-ra másolt filmet onnan nézném.

Igazából most jön a kérdés: mivel általában Xvid-es avi-fájlokat néznék, ezt a formátumot mindegyik kezeli? Egyszerű alapgépre gondoltam, Bluepanther BP811, TVStar T1030, Alcor HD2800 (ez Conax kártyaolvasós, ami egyelőre nem feltétel, de nem is hátrány) amik eddig ötletként felmerültek.
Melyiket? Ezek közül, vagy valami mást?

Hozzászólások

Én egy Synaps THD-3000-et használok ilyen célra de avi-t nem tud a konvertálgatást mkv-re meg már kicsit unom.

Alcor 2650 (6990,- Tesco) tökéletesen működik így. Nekem eddig szinte mindent lejátszott.

Miert vonja ki a laptopot a forgalombol ha a masodik monitorkent hasznalt TV-n kozben filmet nez valaki?
VLC-ben megadhato, hogy a teljes kepernyos filmet melyik kijelzore tegye ki, utana a laptop tokeletesen hasznalhato es raadasul a lejatszo barmilyen formatummal/felirattal elboldogul.

@CH3COOH: sima DVD-olvasóm van, az jó. Árban kb. ugyanaz, mint ez a megoldás.
@pirate: azért, mert az a lányomé, aki nem biztos, hogy filmet nézne, s éppen akkor, amikor én :-)
Ezért gondoltam a set top boxra, ami egyben egy tartalék is lehet TV-hez (T-Home műholdasom van amúgy).

http://kindlefiremagyarul.blogspot.hu/

Esetleg egy Android TV Box mini Pc (pl. MK808 és társai)
Aránylag olcsóak, van már többmagos, 2 GB RAM-mal és nem csak filmnézésre jó, lehet vele sok mindent csinálni (net, játék, stb.) a TV-n.
Feltéve ha van HDMI a TV-n.

raspberry pi + raspbmc a tökéletes megoldás fogyasztás minimális és bele is lehet piszkálni a rendszerbe

nekem minden szobába működik 1

nem kell távirányító mert hdmi cec-en irányítható a tv távirányítójával

Apple TV?

Én imádom, pofon egyszerűen lehet rá filmet küldeni és még csak pendriveozgatni sem kell (WiFi)

Ha már ilyesmi eszköz, akkor inkább ezzel szemeznék:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=2765 (Az árgépen 15-22K HUF, tehát kb. fele, mint az Apple.)

De. Az igazság az, hogy annyit nem nézek TV-t, hogy a set top box 7K HUF árának sokszorosát költsem rá. (Ezzel az Apple-kütyü eleve kilőve, megjegyezve persze, hogy természetesen tetszik.)És éppen emiatt (nem túl sok TV-nézés) nem a "kocka", hanem az egyszerű megoldást választom.

Közben az is kialakult, hogyan. Fogok egy pendrive-ot, rámásolok 2-3 olyasmi filmet, amikhez hozzájutok, bemegyek egy szaküzletbe, aztán a bekapcsolt set top boxhoz csatlakoztatom. Az lesz a nyerő, amelyik mindegyiket le tudja játszani - és közülük is a legolcsóbb.
Ha valaki még ennél is jobb megoldást tud, ne kíméljen.

http://kindlefiremagyarul.blogspot.hu/

Fogsz egy Raspberry Pi-t és egy ZyXEL NAS-t. A NAS letölti a torrenteket, berakja a video mappába, és megosztja DLNA-n. Raspberry-re felteszel egy Openelec-et, és rákeresel a NAS-on lévő file-ra. Ha netalán angol vagy más nyelvű a film, akkor jobb gomb, és letöltöd on the fly a subtitle plugint, ami utána két gombnyomásra letölti neked az aktuális feliratot automatán.

Ennél jobb kombinációt nem tudok.

Annak idején pont a TV miatt vettem egy WayteQ HD 95CX dobozt.
Mindent próbáltam már vele, viszi a feliratokat is.
(Ráadásul tévét alig nézek már...)

Én is WayteQ-et vettem, HD 95RF-et, ha jól sejtem, a szoftverben nincs sok különbség.

Tud full HD-t, mindent lejátszott eddig, amit adtam neki (avi, mkv, mp4; divx és h264 high profile), felirattal együtt. Egy bajom van vele, hogy médialejátszóként használva eléggé fos a menüje, kb 5-öt kell kattintani a távirányítón, hogy lejátsza a filmet, és ha kimegyek a menübe, akkor kilép a lejátszásból. Viszont lehet gyorstekerni a videóban, szóval annyira nem vészes, de egy XBMC közelébe sem jut. Azt a 7e ft-ot, amibe került, megérte, főleg, hogy analóg TV-m van és elsősorban az MTV2 miatt kellett (gyerekeknek mese hétvégén reggel), a cuccba dugott pendrive-on meg a kedvenceik vannak.

Vegyél kábelt az biztos hogy működik.

Magától értetődik, hogy amúgy teljesen rendben van/lenne a Raspberry_pi-B +Zyxel kombó. Igazából kütyüként tényleg ez tűnik az ideális megoldásnak. (Meg az Apple a Chrome is...) Ám akárhogy is számolom, ez kb. 30K HUF. Ehhez képest 1/3 ára sincs a médialejátszóként használatba venni kívánt set top boxnak.
Több példányt is kipróbáltam, a pendrive módszerrel. Üzletben, ismerősnél, szóval van tapasztalat. Először is örvendetes, hogy amit próbáltam, azok az avi-ban lévő Xvid filemekt feliratostól simán vitték. Az 5.1 hang túl halk lejátszást okozott, de a TV-vel ez is orvosolható.
Viszont, bejön az, hogy ezeknél a kütyüknél 2-3 ezer Ft is sokat számít. Ha van olyan, ami fogadja a Conax-kártyát (még akkor is, ha arra most nincs szükségem) érdemesebb azt venni.
Magyarán: az ötlet megvalósítható.

http://kindlefiremagyarul.blogspot.hu/