A mobilnet folyton megszakad és nehezen tudok rá kapcsolódni, miért?

Fórumok

Sziasztok,

Feltettem a legújabb Linux Mintet (Cinamon) és van egy olyan problémám, hogy csak kb. minden 100. próbálkozásra hajlandó kapcsolódni a mobilnetre és ha végre sikerül, akkor kb. 15 percig minden jó, majd ledob és kezdődik elölről. A nem kapcsolódást úgy kell elképzelni, hogy rányomok a kapcsolódásra és nem történik semmi.

HUAWEI E3131 modem
Digi Move mobilnet
Lenovo G550 notebook
Broadcom BCM4310 USB Controller
Broadcom NetLink BCM5906M PCI-E Fast Ethernet Controller

Teljesen szűz Linux Mint, minden felajánlott frissítést telepítve.

Hozzászólások

Én az ablakpárkányra szoktam kiülni, ha instant térerőre van szükségem...

Ha USB-s a modemed, érdemes megnézni, hogy nem-e USB-1.1 módban ismeri fel. Nekem voltak hasonló problémák egy USB-s wifi adapterrel. Ott is a megoldás az volt, hogy elsőre 1.1 módban ismerte fel. Gondolom úgy meg nem adott rá elég áramot, vagy mittomén... A megoldás az volt, hogy egy (nem tudom van-e hivatalos neve ennek.) egy 2 csatlakozós kábellel használtam, egyiken csak áram megy, a másikon az adat és áram, és a végébe kell beledugni az adaptert.

ugyanez van egy USB-s HDD-mmel is, azt is csak a 2 csatis kábellel lehet használni rendesen.

--
openSUSE 12.2 x86_64

Az áramfelvétel hiányát szoftveresen megoldani?
Működhet.
Meg kell beszélni az alaplapoddal, hogy ne korlátozza az usb áramfelvételt, ha ezt megtetted, akkor elsétálsz a következő pc boltba és pár hét múlva veszel egy újat.. :)
De működhet...
- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

Nem feltétlen kell attól még újat venni. Nekem is van, hogy 2.0-s USB, csak 1.1 ként indul. Értem ezalatt, hogy az említett merevlemezt felcsatolom akármelyik portra, akkor csak 10Mbps / USB 1.1 módot ír a kapcsolati státuszra és hallható, hogy nem tud elindulni. Ha két csatis kábelt használok, és elsőre csak áramot kap, majd adatot is, akkor 480Mbps / USB 2.0 módot ír és simán megy. Tehát 1.1 módban nem kap elég áramot. Hasonlóan működött az említett WiFi adapterem is ami a kérdező által lefestett problémákkal szenvedett... Ha már elindultak a dolgok szépen, 2.0 módban, akkor már elég neki 1 port is.

Talán valami energia takarékos üzemmód az oka ennek.

--
openSUSE 12.2 x86_64

Ha nem ragaszkodsz a Minthez, akkor próbáld ki a PcLinuxOs-t.
Hasonló userbarát disztri és nem kellett bűvészkedni a wifivel mind pl. Debian alatt.
3.2.x kernel, stb ....

uname -r
3.2.18-pclos2.bfs

szerk: ja nekem is g550 van!

............
Nem ígérek semmit, de azt betartom!

"ugyanez van egy USB-s HDD-mmel is, azt is csak a 2 csatis kábellel lehet használni rendesen."

Ez ha 2,5" hdd, usb kábel hiba. Cseréld ki a kábelt!

............
Nem ígérek semmit, de azt betartom!