Kegyelem

Ban, mert én nem vaterás hirdetést linkeltem mint mások fórumban/blogban.. Ban mert nem zagyvaságokat írok a blogomba. Ban, mert én oldalon belül linkeltem: hup-blogból hup-adásvétel topikra. Kemény 2, azaz két alkalommal. Ban ,mert nem mutatok aktivitást, azaz nem +1-ezek, nem .-ozok, nem sub-ozok, nem feliratkozok, nem flémelek, nem politizálok, csak olvasok. Azt meg utóbbi időben nem bejelentkezve...
Hírt is régen küldtem már be.
Tehát nem vagyok aktív.
De gusztustalan igen.
Ezért figyelmeztetés nélküli ban jár.
Most a fiókomon rajta a szempár, mert főben járó bűnös vagyok.

Elnézést kértem.

Kegyelem.
Megkaptam.
Ez a lényeg.

Köszönöm.
Tényleg.
http://hup.hu/user/4018 voltam

ui: az ismételt törlés előtt pár jó tanács másoknak:

- jelentkezz be (ne olvasd az oldalt „csak úgy”, ha már regisztráltál akkor: login)
- legyél aktív (legalább +1/sub szinten)
- ne hagyd abba a hír-beküldést, mert ha leállsz akkor az is inaktivitásnak számít
- ne linkelj apróhirdetésre mint mások pl: vaterára, mert te nem teheted meg csak mások.
- valóban ne linkelj blogból hirdetésre! (belátom, ez gerillamarketing)
- ha már megkegyelmeztek a regisztrációdnak ne írj ilyen blogbejegyzést mert
a) jönnek a hattyú halála és egyéb jópofizó jólmegmondó hsz.-ek
b) ez lesz az utolsó írásod...

Hozzászólások

nem mutatok aktivitást, azaz nem +1-ezek, nem .-ozok, nem sub-ozok, nem feliratkozok, nem flémelek, nem politizálok, csak olvasok
ehhez nem kell account

ne hagyd abba a hír-beküldést, mert ha leállsz akkor az is inaktivitásnak számít
rizsa

jönnek a hattyú halála és egyéb jópofizó jólmegmondó hsz.-ek
ki ne nevettesd már magad.

mindezek helyett leírhattad volna, hogy a kettős mérce itt is visszaköszön, és amit lehet x-nek, nem lehet y-nak. egyszerűbb, lényegre törőbb, és nehéz mit kezdeni vele.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Utóbbi időben a hirdetéseim 100%-ban törölve lettek (1-2 év 3 hirdetés). Fogalmam sincs mi frusztrál téged, mi az ami nem jött be az életben. Mi a baj egy autó meghirdetésével a blogomban? Nem naponta teszem! Tök sok hup.hu user érdeklődött, gondolom nagyobb így a bizalmuk. Aztán ott van az, hogy vennék egy informatikai kft-t. Ezzel megint mi a baj? Nagyon off egy informatikai portálon? Korábban pedig beszálltam volna grafikai vállalkozásba és ezt a hirdetésemet is törölted.
Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy irigy kis pöcs vagy. Ha floppyt árulnék 1 ft-ért, akkor pedig itt tapsolnál. Nézz már magadba! Valami nagyon nem jöhetett össze neked, ha ilyen hirdetések frusztrálnak.

Az, hogy a blog nem erre való. Te engem egy kis pöcsnek tartasz, én téged meg egy nagyképű, kötekedő olcsójánosnak. A nagy vállalkozó, aki itt mutyizza a szarait, spammelve a blogot.

Semmi baj nincs ezzel. Autót ne a HUP-on hirdess. Hasznaltauto.hu.

A fórum megfelelő helyén hirdess, személyes megjegyzések nélkül. Idevaló dolgokat. Akkor megmaradnak. Azzal sincs baj, ha tisztázzuk, hogy ki mit gondol a másikról.

Ha nincs pénzed arra, hogy egy rendes helyen hirdess, szólj, kisegítelek. Annyira azért bejöttek a dolgok, hogy tudjak neked ennyit adni.

--
trey @ gépház

Érdekes, hogy mutyinak hívod azokat a dolgokat amelyeket nem tehetsz meg és törölsz, de legyen. :)

Hatalmas mutyi venni egy autót 18m-ért és eladni 7 év múlva 4m-ért! :) Ilyen mutyikat kívánok neked minden napra! :P Az pedig, hogy 3. személy cégét leszarozod -mert ugye azt nem tudhatjuk, hogy ki adná el-, az nem engem minősít, nem is tudom miből gondolod, hogy vennék valami szart. Ejnye! Csak nem egy újabb projekció ez is? :)

Na ezért vagy kis pöcs.

ps.: Rendes hely? kocsimat csak linkeltem a hahu-ra. Van jobb oldal is? Megjegyzem 1 hét alatt elvitték. IT céget Te hol vennél? EZ nem rendes hely? :)

Nem nagyon érdekel a rinyálásod és az amatőr pszichológiai pályafutásod sem. A moderátor nem azért van, hogy szeressék. Ezzel én tisztában vagyok. Hogy te pöcsözöl vagy sem, az meg még annyira se. A te problémád - ha már elemzel - az, hogy te nem tudod elviselni - cégvezető úr -, hogy itt nem te osztod a lapokat. Ez frusztrál és próbálod erőltetni az akaratod.

--
trey @ gépház

Na nézd már! Hirdetéseket adtál fel. Szólt érte valaki? Senki. Mit csináltál? Pofátlanul spammelted a blogot a hirdetéseidre mutató linkkel.

Ezért már szóltak neked az olvasók többen is, le se szartad. Folytattad.

Az oldalon a hirdetési lehetőség egy gesztus az aktív tagoknak. Nem kéne vele visszaélni. Elmondtam, hogy ez nem a Vatera.

Azért került az accountod letiltásra, mert ez a figyelmeztetési mód működik. Ha szólok, azt le se szarják. Ha levelet írok, nem válaszolnak.

Nem kell itt sírni-ríni. Be kell tartani a szabályokat. A hirdetés helye a fórum megfelelő szekciója.

Oda. A rinyálásod utolsó része meg kurván nem hat meg.

--
trey @ gépház

Valóban nem értem, hogy ha a blogban lehet postot beküldeni az alábbi témákban:
- milyen autót vegyek?
- autót vennék
- autót vettem

akkor, miért nem lehet beküldeni post-ot:
- autó eladó
témában?

Mi olyan különbség van a vételi és eladási szándék között, ami az egyiket tűri a másikat tiltja? Logikátlan lenne ez a gondolatmenet?

Igen. Az egyik egy sima blogbejegyzes, a masik pedig a haszonszerzes remenyetol atfutott hirdetes. A ketto kozott egy szakadek van.

De egyebkent gondolj mar bele, a napilapban se osszevissza jelennek meg a hirdetesek, hanem az erre fenntartott kis kockakban, kulon jelezve, hogy ez hirdetes.

Pontosan miert faj neked az, hogy blogba nem lehet hirdetest rakni?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Tedd ki a céged weboldalára. Na, ugye. ide kb. annyira való.

Egyébként ha az úgy lett volna megfogalmazva, hogy az egy blogbejegyzésnek elment volna, akkor nem lett volna törölve. Ne nézz már madárnak! A HUP egy igen-igen gyengén moderált valami. Oka van annak, ha valami törlésre kerül.

--
trey @ gépház

Bevallom őszintén, hogy nem követem életed minden rezdülését, így valószínűleg elkerülte volna a figyelmem, hogy megint milyen használt autót vettél. Erősen meglepődnék, ha újat vettél volna.

Ha már blogról van szó, blog stílusban oszd meg velem és a többiekkel, hogy szerinted mire kellene irigykednem.

--
trey @ gépház

Megint? Az elmúlt 18 éveben csak új autót vettem, Magyarországon, szalonban, magyar rendszámmal. Megjegyzem semmi bajom a használt autókkal. Olyan tulajdonostól szívesen veszek azt is amilyen én vagyok, de ez ritka. :) (Mostani autóm egy véletlen folytán így került hozzám. Megszorult egy kedves ismerős és a Jaguárja annyiért ingyen volt.)

Amikor eladok egy autót (igen a cégemnek sok autója van, de ilyen ez a kufár világ), mindent rendbe hozatok rajta, mert:
- én is így szeretnék autót venni
- könnyebb eladni
- ne hozza vissza a kedves vevő
- pár forintért valakinek nagy örömöt okozok
- jó érzéssel tölt el a rendbe hozatal és a hibák feltárása/kijavítása utáni eredmény
- nem égetem a cégem

Most is van egy ilyen autóm, az egyik munkatársam használta, de lecserélte bent egy másik kocsira aminek nem volt gazdája. Így ezt a kocsit is teljesen rendbe hozattam, ami abból állt, hogy amikor készre jelentették lecsekkoltam és még 2x visszaküldtem egyik alkalommal a hátsó zár csere volt -akadt néha-, másik alkalommal egy teljes kárpittisztítás -tiszta volt, de nem gyári állapotú).
Itt megnézheted a végeredményt:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/207/peugeot_207_1.4_hdi_urban-7…
Szerintem itt sok olyan ember van aki kevésbé ért a kocsikhoz és örömmel vásárolna normális helyről. Fabiát nem tudom beszámítani, mert nem autókkal kufárkodom. :)

ps.: a Volvom is hibátlan volt. Új tulajdonos nem alkudott kifizetett egy full átvizsgálást a Volvo Galériánál, majd a vételárat még át sem utalta már a nevén volt az autó. Tudod a családomban nem divat rásózni valakire valami szart. Az nem üzlet és tisztességtelen is. (Azon neked kell elgondolkodnod, hogy az üzletről miért ezek a lehúzások/átverések jutnak az eszedbe.) Jót kell eladni sokszor és sokat. Szerencsés vagyok, hogy ezt már gyerekként megtanultam.

Akár hiszed akár nem, amikor autót adok el mindig szerzek egy kedves új ismerőst is, mert jól jár a kocsival és nem lesz vele gondja, vagy ha lenen kifizetném neki. Ez a hozzáállásom már hozott üzletet. Azt is korán megtanultam, hogy a nagyvonalúság kifizetődik. Persze te valamiért engem olcsójánosnak akarsz látni és talán emiatt meg sem hallod szavaimat.

Nem értem mit Fabiazol, nekem semmilyen autóm sincs. Céges autóval járok, nem hiszem, hogy veled akarnák elkufárkodni. Motorom van, nincs szükségem saját autóra. Mindenesetre, megjegyzem, kevés Jaguar van a hasznaltauto.hu-n, amit ne tudnék azonnal kp-re (nem hitelre - nem hitelből élő vagyok, nekem nincs) megvenni.

Mondasz egy árat, hogy az a Jaguar, amire irigykednem kellene, mennyibe került?

Valószínűleg az életünkben (a tiédben és az enyémben) mások a sikeresség értékmérői. Te egy anyagias ember vagy, nekem mások a fontos dolgok.

--
trey @ gépház

Szerinted vagyok anyagias, miközben kérded mennyiért vettem a kocsit. :) Értem én a logikát! :P
Beszéltem én pénzről? Hangzott el konkrét összeg a számból?
Nincs arra szükségem, hogy itt virítsak, mert míg beérek az irodámba több ember lát, mint itt valaha fog. :)

Megjegyzem, ha virítani akarnék akkor nem az autómról beszélnék, mert anyagilag jelentéktelen teher az életemben. :)

Azt hiszem te akarsz engem egy összeg alapján megítélni. Pár hete vettem egy 300nm-es családi házat 1100nm-es telken a II. kerületben (kp és nem örököltem, nem adtam el semmimet). Most akkor nekiesel az ingatlan.com -nak és megnézed tudnál-e venni egyet vagy megkérdezed az árát? :)

Bármilyen fura, de ha valaki nem lakótelepen lakik, akkor nem beszél összegről, csak ha érintet fél a tranzakcióban. Itt nálunk illetlenség ilyet kérdezni.

Ha már értékrend, akkor sokkal büszkébb vagyok az üzleties/gyakorlatias gondolkodásomra, amelyre sokan vevők a környezetemből. Na az, én vagyok, a pénzem az nem, mert az csak egy terméke az előbbinek. :)

Nem értem, hogy mit hadoválsz. Te linkeltél ide egy eladó autót. Akkor nem volt probléma az összeg? Most meg az lett? Amióta ismerlek, azóta vered magad. Nem te jöttél azzal, hogy az autódra irigykedtem volna?

"Ha már értékrend, akkor sokkal büszkébb vagyok az üzleties/gyakorlatias gondolkodásomra"

Gratulálok. Én meg a családomra.

Na, cső.

--
trey @ gépház

ha mar viccelodunk, olyan cegbe vasarold be magad, ahol a nepek fusizhatnak. Pl. a "joceg" google-nel allitolag a munkaidod 20%-at a sajat projektedre fordithatod. Aztan ki tudja, lehet, hogy par honapon belul online vilaghatalomma novi ki magat, ahova beteszed a labad. Mint a google... Vagy az nem te voltal? :-)

Diktatorok kezikonyve

Sosem olvastam utána, de ezt a 20% és saját projekt témát sosem úgy képzeltem el, hogy ebből te fusizol, és a saját gazdagodásodra "játszol", hanem úgy -és ez szerintem nagyon jó-, hogy kapsz egy kis lélegzetvételt a napi robot mellett arra, hogy a *cég* érdekében fejleszd magad, vagy valamit, amiből később pénztermelő alkalmazás lehet.
Mindkettővel nyersz te is, hiszen előbbivel fejlődsz, utóbbival pedig megmutatod a cégnek, hogy képes vagy kitermelni neki a fizetésed, tehát ha jól dolgozol, előrébb léphetsz.

A google-től egyébként is azt várnám, hogy megfizeti az alkalmazottait annyira, hogy azok ne akarjanak fusizni, és tényleg a kihívásokat keressék ebben a 20%-ban, ne a második gépsort, ahol az elsőtől távozva tovább hajtogathatja a papírrepülőket.
--
zsebHUP-ot használok!

Budapestről Győr felé ha nem figyelsz, és nem taposod eléggé a féket a Jaguáron, már át is csúsztál Ausztriába. Ott meg még a kukásember is megkeresi a 850 ezret, "tisztán" (már ha erről az ő szakmájában lehet beszélni), bejelentve -na azért nem schillingben, vagy mivel fizetnek ott- (a tévében láttam 15 éve, sőt, ott még a tejesdobozokat is elmosogatják, mielőtt kidobják!), így én abszolút nem lennék meglepődve, ha a munkaerő megtartása végett Győrben alaposabban megfizetnék a minőségi munkaerőt, mint ott, ahol te laksz.
Rinyaújnépi, vagy alsógagyi vagy, hogy ennyire irigykedsz? :D

--
zsebHUP-ot használok!

Csak az autómárka említése miatt. :)

Szerintem a győri fizetés nem több, vagy nem lehet több, mint a pesti+10%, mert akkor a cég már migrálta volna a telephelyét. Meg az is benne van a pakliban, hogy helyben a munkavállaló sem nagyon ugrálhat szakmán belül.

Ausztria meg nem tündérország. Nekem van olyan ismerősöm aki kint fejlesztette le az appját, mert ott olcsóbban csinálták meg.

felreertettel, en ezen az oda-vissza arcoskodason rohogtem. Mindketto hajtogatja, hogy a bezzeg a masik hogy felvag, aztan szepen megtudhatja a nagyerdemu, hogy kit mennyire felvet a zse. De legalabb boszen tagadjak. Penz? Jaj, mi az? https://www.youtube.com/watch?v=zFnZCrq6W8c&t=167

Diktatorok kezikonyve

Ja, vannak olyan céges formák, ahova felkapaszkodott újgazdagok nem nagyon tudnak bevásárolni. Azoknak marad "KFT-t vennének" informatikai portálon szint. Az ilyen dolgokat elegánsabban intézik, ezekben a körökben nem beszélnek ilyenekről. Oregonnak sok gombócot kellene még megennie, hogy az ilyen körökbe bekerülhessen. Az a baj, hogy oda nem elég csak a pénz.

--
trey @ gépház

Ettol fuggetlenul ez a blog nem kizarolagosan a tied. Ez nem az oregon.blogja.hu, ahol azt csinalsz, amit akarsz, itt vannak jatekszabalyok, amiket legalabbis celszeru betartani. Ezt legyszives gondold at, mielott valaszolsz.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Milyen szabályt kell betartanom a saját Windowsomon azokban a fájlokban amit én generálok? Kevered a dolgokat. Nem drupalt basztattam, nem a Windowst haxxoltam! Tartalmat generáltam. Abba pedig az MS-nek sincs semmilyen beleszólása mit gépelek a Word-be vagy a Notepadbe.

Bocs, de ilyen logikával, Te hogyan készítesz appokat? :)

egy blogot en azert olvasok, mert valakirol, vagy valamirol szeretnek valamit megtudni, erdekes velemenyeket szeretnek latni. Konkretan oregon "autohirdetese" es az alatta kibontakozo beszelgetes tartalmazott -szamomra- ilyen elemeket.
csak annyit akarok ezzel mondani, hogy bar egyetertek azzal, hogy a blogok ne legyenek tele hirdetesekkel, a hatar a "mar nem" es a "meg igen" kozott szerintem korant sem olyan egyertelmu.
a magam reszerol ez a meg igen volt.
--
zsebHUP-ot használok!

"egy blogot en azert olvasok, mert valakirol, vagy valamirol szeretnek valamit megtudni, erdekes velemenyeket szeretnek latni"

"csak annyit akarok ezzel mondani, hogy bar egyetertek azzal, hogy a blogok ne legyenek tele hirdetesekkel, a hatar a "mar nem" es a "meg igen" kozott szerintem korant sem olyan egyertelmu."

++;

A bejegyzéshez nem akartam hozzászólni, csak kiírni magamból a dolgot... Mondjuk mint egy blogba szokták. Aztán egy hsz.-t mégis idebiggyesztek.

Bár egy nevet sem akartam említeni, de megtették mások.
„( neutrino | 2013. július 24., szerda - 9:27 ) Nem vatera, de wyx hirdethet itt mindent a nyuszis papucstól a poroltóig...”
„( trey | 2013. július 24., szerda - 10:20 ) Mint említettem, már szóltam neki. Épp a héten is legutóbb.”

Na ezt vártam volna el: egy figyelmeztetést. Tisztességesebb/korrektebb/becsületesebb lett volna. Nem egy teljes kitiltást. Az a gond, hogy egy hirtelen haragú sértődékeny ember vagy és felkaptad a vizet. Az e-mailben is írtam, hogy a blogbejegyzés törlését még teljesen megértettem volna. Valamivel kevésbé maguknak a hirdetéseknek a törlését is. (azért kevésbé) Te mégis mindkettőt megtetted. Megfejelve azzal, hogy a fiókom is kitiltottad. Na ez a gusztustalan. Meg valakit nem egy alkalommal legusztustalanozni ismeretlenül. Mert ugye nem két bejegyzés alapján alkottál képet rólam???! Mások már mondták: kettős mérce.

Amúgy a fenti hsz.-od üti a következőt „( trey | 2013. július 24., szerda - 7:31 ) Azért került az accountod letiltásra, mert ez a figyelmeztetési mód működik. Ha szólok, azt le se szarják. Ha levelet írok, nem válaszolnak.” Egyszerre az egyik lehet igaz, mert egymásnak ellentmondanak.

Nem voltál korrekt, de ha hirtelen elönti valaki agyát a düh akkor ez nem is szokott sikerülni...

Ha _CSAK_ a válasz e-mailed VÉGÉT ÍROD MEG: „Most még egyszer elnézem. Következő alkalom nem lesz. ” akkor azt mondom korrekt vagy. Nem az voltál. Kissé túlzott szigort alkalmaztál, míg mással engedékeny vagy. A levélben irt 4-6 év nem is igaz, elszállt az idő. 8 és fél év az. Ha hagytál volna csak törlöd a direkt-linkes blogbejegyzést abból is értettem volna és újabb évekig ellettem volna mint eddig; semmi vizet nem zavarva. Az előzőre hivatkozva („korábban erre fel is hívták az olvasók a figyelmed”) pedig kik is voltak azok? (törölve, nem tudok utánanézni) Talán moderátorok? Pluszegyező/subozó/pontozó „aktív” felhasználók? Kinek adjak a véleményére? Elárulod?

A hirtelenjében kitalált. légből-kapott szabályaiddal pedig nem tudok mit kezdeni. Spontán kitalálsz olyan szabályt, hogy „A hirdetési lehetőség egy gesztus az egyébként ___aktív___ tagoknak.” És ha nem vagyok aktív akkor ezt valahol leírva valami szabályozza mit tehetek??? Egy torrent oldalon legalább ki van irva, hogy pl: 0,3 arány alatt törölve leszel. Objektív és közismert, ezért betartható. Itt is van valahol valami amit tudnom kéne?!? Ez egy sértődött ember spontán kitalációja. (In)aktivitásom pedig életvitelemből adódik, ezt gondolom nem akarod szabályozni...

A fenyegetés se kellett volna a végére. Bár mint írtam nem ismersz. Tehát téves prekoncepció, hogy nem értettem volna belőle. De jól látni, hogy van akinél feltételezed, hogy elég a figyelmeztetés is. (Mondjuk emiatt nem vagy éppen konzekvens)

Ja és nem sírok. Ez egy blogbejegyzés. (Ezzel is ___aktív___ tag vagyok, nemde?)

„A rinyálásod utolsó része meg kurván nem hat meg.” - Lassan nyugszol le látom, de azért remélem nem életed fő ellenségére találtál rá bennem. Hidd el nem az vagyok. Csak egy mezei user. Akivel évekig 0, azaz nulla problémád volt. És mivel nem volt előzmény nem értem a reakciód. Túlzásba estél és nem ismered be. Pedig nem meghátrálás/veszteség lenne, hanem egy korrekt megnyilvánulás egy felnőtt embertől.

Ja és nevethet rajtam bárki! Majd ha veled történik meg a hirtelen-felkaptam-a-vizet-és-most-véged, akkor kevésbé lesz mókás a dolog. Kicsit szarul érintett a túlkapás. Meg is lepődtem, hogy ilyen kis dologért ilyen nagy bünti jár. Nevetséges. Ezért is van mit nevetni rajtam.

Ezek után, mivel ez a te játszótered, nem csodálom ha újra kitiltasz. Ha tisztességesen bánsz velem akkor nem teszed meg. Ha nem leszel tisztességes akkor is ígérem: nem ugrok a Dunába!

Ez hosszú lett vazze.

Szép estét!

Trey, itt most nem feltetlen errol az egy esetrol van szo. Ha itt barmilyen moderaciot be kivanunk vezetni, annak ket fontos ismervenek kell lennie:
- kovetkezetes kell legyen
- es kovetkezetesen ahhoz kell tartsuk magunkat.

Ertem, hogy ez a te portalod, te mondod meg, hogy merre van az elore. Azonban a problema az, hogy nem mondod meg, hanem nekunk kell kitalalni. Ez nem jo senkinek sem. Irjuk le, hogy ezeket nem szabad, es ez meg ez tortenik. Es tartsuk ehhez magunkat. Es figyelmeztessunk, akkor is, ha leszarjak. Mert a kettonek semmi koze egymashoz. Egyszeruen igy korrekt, es igy van mire hivatkozni az ilyen esetekben.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Mutass egy moderált fórumot (lehetőleg magyart), ahol nem "pofára" megy a moderálás és nem az van, amit írtál, hogy a tagoknak kell kitalálni, mi az amit épp nem szabad! ;)

Egy ilyet ismerek, ott még a szerzői jogokat is magasról le*******, a moderáció meg szinte csak névlegesen létezik.

Lenyegtelen, hogy mi a moderacio alapja az adott esetben. Kell egy szabalyzat, ami alapjan legalabbis kicsi az eselye annak, hogy kimoderalnak, es kell egy protokoll, amit viszont minden moderator betart. En voltam nem is egy olyan forumon, ahol meg volt tartva a harom csapas: figyelmeztetes, ban, torles. Es soha, senki nem inditott bannal.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Hagyjuk már ezt a hülyeséget légy szíves. Az illető leírta, hogy tisztában volt azzal, hogy amit csinál

"- valóban ne linkelj blogból hirdetésre! (belátom, ez gerillamarketing)"

Egyébként ez nem gerillamarketing, hanem spammelés. Ahhoz nem kell semmilyen szabály, hogy valaki tudja, nem spammelek. Aztán itt van a "spamtelenül" János, aki még a hülyét is adja utána hozzá és felszopja "irigy vagy a használt Jaguáromra" Oregont.

Te, hallod? Tollas a hátam?

--
trey @ gépház

ha azt hiszed, hogy a kor kozepen allsz, es mindenki csak teged bant, amire nyilvan az az adekvat valasz, hogy minden iranyba szurok egyet, aztan meglatjuk, mi lesz, ha elul a kod, akkor talan fel kene pattanni a hitelmentes LOLmotorra egy hasznalt LOLjaguar araval a zsebben, es menni egy kort, hatha lenyugszol, de legalabbis kinyitni a szemed, gabesz, es akkor rajossz, hogy senki nem kerget, max. tulreagaltad egy kicsit a front miatt. Legjobbjainkkal is megesik.

Btw. van neked az a haverod, az a trinity, alias captain planet, aki megtamogat a nehez helyzetekben, szolja man neki, ugy konnyebb elviselni...

Diktatorok kezikonyve

ugyan semmi közöm hozzá, de most mégsem voltál valami elegáns. elég keveset, de mégis közel annyit árultál Vaterán mint a lenézett felhasználód, 8 éve alatt itt helyben. akár mosógépet 8 ezerért, mert otthon útban volt - és eddig senki rótta fel neked.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Mert útban volt. Vagy intézhetem az elszállíttatást, vagy nevetséges összegért eladom, hogy valaki elszállítsa (elcipelje). Nem kifejezetten a haszonszerzésért. Azóta se adtam el semmit, bár ez teljesen mindegy, mert én tudtam, hogy hol kell csinálni. Egy olyan oldalon, amit erre találtak ki. Tudtam, hogy te erre meg fogsz jelenni.

Jelzem, én nem basztam ide a linket, hogy innen embert várjak rá. Szembe sem jutott ide mosógépet hozni. A probléma az utóbbi. Meg az, hogy nem akarod ezt érteni.

" és eddig senki rótta fel neked. "

Benéztél valamit. Nem a Vaterázásról beszéltem, hanem a __piti Vaterásról___. Aki Vaterázik, majd idebassza a linket. Az egyik oldal kifejezetten erre van kitalálva, a másik meg kurvára nem. Még egyszer. Ez az oldal nem azért van, hogy itt csencseljetek. Az egy szívesség, hogy főként számítástechnikai eszközöket itt apró szinten eladhatsz. De nem betonkeverőt, nem komplett szervertermet milliókért.

Tudom, hogy ez egyeseknek fáj. Ide nem kellenek azok, akik csak kufárkodni akarnak.

--
trey @ gépház

"nem komplett szervertermet milliókért"

Hihetetlen, de úgy látszik trey neked tényleg az összeg nagysága fáj!
Szerintem policybe rögzítsd, hogy mekkora összegig bírod elviselni a hirdetést. :)

Úgy vélem egy komplett szerverterem hirdetés is releváns ezen az oldalon és talán egyik user szemét sem sérti. Talán még egyfajta bók is az oldalnak, ha itt van meghirdetve. Nem gondolod?

Így mehetne a hirdetés?
"Komplett szerverterem nagyon olcsón -egy jelképesebb összegért- eladó." :)

Aki pedig nem használt dolgokkal kereskedik (nálad: kufárkodás), hanem a saját dolgát adja el használtan, az vélhetően olcsóbban adja, mint amennyiért vette. Ebben pedig nincs semmiféle haszonlesés. Igen, a használt szerverterem is veszteséggel kerül eladásra nem pedig prémiumösszeg rászámítással.

Az látszik rajtad, hogy nagyon szeretnél már egy kis pénzt keresni, de ha a kereskedelmet az ördögtől valónak tartod, akkor ez nem fog összejönni. Az általunk ismert világot cca 6000 éve a kereskedelem alakította ki. Kérlek fogadd el, hogy így működik a világ és a szeresd Tescot, ahol megkapod a mindennapi csirkefarhátad. :)

Szerintem neki az üzletszerűség csípi a szemét. Ha az eladásban nem az motivál, hogy aki elviszi a cuccodat, az még örömét leli benne, hanem az, hogy minél nagyobb összeget kapj a cuccodért cserébe. Előbbi esetében az összeg inkább csak jelképes, aminek az a célja, hogy az eladó kiszűrhesse a komolytalan jelentkezőket.

"Az látszik rajtad, hogy nagyon szeretnél már egy kis pénzt keresni"

Hat nem tudom, akkor nagyon rosszul csinalja. Gondold meg, tok ingyen lehet itt trollkodni, holott ebben a userbazisban egy csomo penz van, meg akkor is, ha csak egy jelkepes osszeget ker havidijkent. Raadasul alig van reklamfelulet az oldalon (egy a kommentdoboz felett, ha meg megvan, meg neha par kiemelt cikk, de azok is mind szurt es relevans reklamok). Ha ez for-profit vallalkozas lenne, nem zorogne tul hangosan a szeker.

Szerintem trey elsosorban azert akar penzt latni az oldalbol, mert vagy megszunt a lehetosege ra, vagy megunta azt, hogy szerelembol uzemeljen a gep alatta. Nem keves felhasznalo gyuri napi szinten az oldalt, ez ala nem lehet egy P3-at betolni, hogy nesztek. Egy gep uzemeltetese ido es penz. Es az ido is penz, tehat penz es penz. A teglaprojektek meg az ad-hoc tamogatok csak egy ideig tudnak megoldast adni a problemara. Ez lett kitalalva.

A kereskedelemre: nem tudom, mit olyan nehez felfogni azon, hogy ez nem egy kereskedelmi oldal. Ha egy konyvtarba valaki beul gatyamadzagot meg cipokenocsot arulni, kinezik onnan, mert az nem arra valo. Egy oldalnal miert olyan nehez elkepzelni azt, hogy van olyan, ami nem valo bele?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Kérem válasszon:
1. for profit
2. non profit

LOGIKAI SEGÍTSÉG:
Nem termel profitot != nem kereskedelmi ~ profitot termel = kereskedelmi

Továbbá: Nem a kufárkodáshoz szükséges hozzáértés dönti el, hogy valaki kufárkodik vagy kufárkodni akaródzik, vagy sem. pl.: A sysadminday.hu egy tipikus kufárkodás ma, pedig nem annak indult.

Nekem a profit axióma. Ha neked nem, akkor itt van két szinonima: nyereség, haszon

1. nyereségért üzemeltetett vállalkozás
2. nem nyereség orientált, közhasznú

Mivel nem független, hanem egy kereskedelmi site része, így azt gondolom tekinthetjük a hhup.hu-t kereskedelminek és ezáltal "for profit"-nak is.

Beszarok! Axiómák definiálunk! :) Mi lesz a következő, hogy bebizonyítod a nulláról, hogy pozitív egész? Esetleg abban is konszenzusra kell majd jutnunk, hogy se nem pozitív, se nem negatív? :)

Végig olvasva a bejegyzést, és a kommenteket a következő jutott az eszembe:

Úgy irigylem a problémáitokat..!
________________________________________________
http://kronosz.krocomp.hu