Bixolon SRP-F310 (Félig megoldódott)

 ( Stradus | 2013. május 9., csütörtök - 19:59 )

Kedves fórumozók

Van nekem egy, a tárgyban említett hőnyomtatóm. Sikerült beszereznem a hivatalos Linuxos drivert, de sem kézzel a ppd-t megmutatva a rendszernek, se a mellékelt installer scripttel nem sikerült nyomtatásra bírnom. A telepítés után, egyből a /etc/lib/rastertobixolon.sh (nem biztos-fejből írom) fájlra panaszkodik, hogy nincs valamihez joga. Besubidubizva egy terminállal el is láttam -volna- a baját, ahogy azt egy SOLVED címkével ellátott, külföldi fórumtémában javasolták, de a helyzet mit sem változott. Kis keresgélés után jöttem rá, hogy az interneten aránylag kevés anyag van a problémámról.
Utána próbáltam a generic driverekből szemezgetni, azok nyomtattak is, de csak krix-kraxokat, gondolom nem találtam el a nyomtató anyanyelvét.
Ubuntu 12.04en próbálgatom. Windows-on tökéletesen működik, de a főnökömnek Linuxra kell, és én is jobban örülnék.

Kérdés 1: vannak tapasztalatok?
1.1: más disztrón működhet? nem ragaszkodom az Ubihoz
1.2: más, driverrel működhet? A Bixolon tudtommal Samsung, de én nem bukkantam működő driverre.
2: egyéb megoldás?

Szerk.: Kipróbáltam Debian-on is, ugyan az a helyzet: „/usr/lib/cups/filter/rastertobixolon_v1.0.5” fájl jogosultságai nem biztonságosak (0100777/uid=0/gid=0)."

Szerk2: A határidő közeledtével inkább a Windows mellett döntöttünk, de nem zárható ki, hogy még visszatérek a témára. Jobban érezném magam, ha egy Linux menne éjjel-nappal. :)

Szerk3: Kis idő elteltével a hivatalos oldalon jelent meg új verziós driver ami nyomtat és vízjelez is, de a papírvágást ökörmód lehet beállítani; vagy adott centiméterenként vág, vagy sehogy. Ez viszont eléggé bosszantó, mivel egy pénztári blokk változó hosszúságú lehet, ezért az ideális az lenne, ha a nyomtatandó média vége után vágna egyet. Ötlet?