Íme ahogy én készítem a saslikot :) :
Hozzávalók:
- fél kiló hús, lehet csirkemell, sertés tarja/lapocka, stb.
- 2 fej vöröshagyma
- fél kiló krumpli
- Jack Daniels Bbq szósz (én ezt a fajtát használom: http://www.culinaris.hu/item/jack-daniels-bbq-fustos-szosz-260g)
- bbq fűszer (én ezt használom: http://www.culinaris.hu/item/green-cuisine-bbq-mix-40g)
- pár evőkanál olaj
- 5-7 grill nyárs, lehet fa, fém
Elkészítés:
- A husit, krumplit, hagymát egyforma kockákra daraboljuk.
- A husidarabokat, krumplidarabokat, hagymadarabokat jó alaposan beszórjuk bbq fűszerrel, jól összerázzuk egy dobozban.
- Felfűzzük őket a nyársra 1 husi, 1 krumpli, 1 hagyma sorrendben, grillsütő mérettől függően hosszan.
- Elrakjuk őket egy estére a hűtőbe pihenni.
- Másnap bemelegítjük a grill-t, amikor elég meleg rárakjuk a nyársakat és és bekenjük bbq fűszer-olaj kombóval.
- Amikor érzésre félig kész, átkenjük a Jack Daniels szósszal, legalább 2-3x egyenletesen ahogy forgatjuk.
- Amikor kész elfogyasztjuk :)
jó étvágyat hozzá!
- 4552 megtekintés