Silicon Image raidre atteres

Silicon Image raidre atteres

Hozzászólások

[quote:476459f8aa="pete"]hogy miben különbözik a SW raid kártya az IDE vezérlőtől? Majdnem semmiben. Egy ismerősöm ezért vett 2 wincsit + RAID-es alaplapot.

:(

Kiveve az, hogy elrejti a HDD-ket (legalabbis nalam a SATA TX5-os modul), szal semmi hdparm, meg smartcl sb.stb :(

Hali!

Huhh, nagyon sok kerdesem van. Ez van ha az ember hulye... Coval eloszor is van egy rendszer, amiben van 2x80GB hdd, erre egy debian rendszer ugy lett felrakva, hogy raidkartya meg nem volt benne, vagyis szepen mukodo debian izzik rajta. Kesobb kerult bele egy ata-raid, Kouwell 571B software raid kartya. Ebben vmilyen Silicon Image ide vezerlo chip van. (Itt foltennem a kerdest hogy miben kulonbozik egy ilyen sw raid kartya 2 sima idetol?? Marmint pl ugyanez a kartya van raid nelkul is, az csak ide bovites... de hat tok ugyanazt kell tenni vele, mintha csak sima alaplapi ideket akarnam sowtwaresen raidelni, coval ugyanugy ossze lehet kotni oket egy md0-ba, aztan megy. vagy maskepp, miben kulombozik, ha a raiden levo idet teszem md0-ba az alaplapi idevvel es ha mind2 a raiden van? Akkor mier is jo nekem? ezt nem ertem pl.) Tehat ot tartottam, hogy bekerult ez a kartya, kernelbe beraktam hat a Silicon ide controller tamogatast a raidel egyetemben. Frankon fol is ismeri a kartyat es a rajta levo masik hdd-t. Nade most mit tegyek, ha 2-t immar raidelni akarom (raid 1, de tokmind1), mert hat ugye ha atrakom raid kartyara azt amin a rendszer van, akkor boot elszall kernel paniccal, hogy nem tudja rootot mountolni, ami ertheto. Hat akkor mit kene, bootolok debian cd-rol es majd md0-ba varazsolom oket es liloba berakom es boot.. nade a cd-ken levo boot kernelekben egyikben sincs benne a Silicon ide controller, tehat a rootot nem tudom megadni neki.. :( A kerdesem (az eddigieken tul :D) az lenne, hogy akkor most ezt hogy tudom raidbe izzitani? tovabba, nem lenne jo ha ujra kene rakni (amire gondolom nincs is szukseg) de jo lenne azt is tudnom, hogy install elejen hogyan tudnam betolteni a kernelbe a Sil ide vezerlot. Ja meg probaltam floppyra csinalni sajat rescue.bin-es bootot, de ha mountolom az eredeti rescue.bin (mount -o loop rescue.bin) akkor nem tudok irni bele, aza folulirni benne a linux.bin-t, hogy sajat kernellel huzza be, tehat ezt is hogyan kene?
Hat aki a problemamra tud vmi "workaround"-ot (akar tok fuggetlenul az en probalkozasaimtol) mindenestul, annak le vagyok kotelezve es nagyon halas lennek es az is jo lenne, ha a kozben levo egyeb a megoldas kozben belefutott problemaimrol irt kerdesekre is kapnek segitseget, meg ha nincs is szukseg rajuk. :oops:

Ize, megvmi, nem olyan megoldasokat varok igazabol, hogy egy harmadik vinyora tegyek fol rendzsert es a masik 2-t tegyem raidre es a 3.rol bootolok es ugy allitom be stb... hanem ahogy ezt illik megoldani.

Koszi!

hogy miben különbözik a SW raid kártya az IDE vezérlőtől? Majdnem semmiben. Egy ismerősöm ezért vett 2 wincsit + RAID-es alaplapot.

:(