Regi-uj postok

 ( hrgy84 | 2013. április 7., vasárnap - 14:07 )

Nem tudom, hogy honnet, de ket helyrol is felmerult ugyanannak a cikknek a kapcsan a http://hron.hanzo.hu blog allapota.

Ezen blog mogott egy altalam irt blog engine kezdemeny volt, Ruby on Rails alapokon, es a kedvenc WordPress temamm implementalasaval. Sajnalatos modon azonban a kommenteles vedelme nem tartozik az erossegeim koze, rengeteg spam erkezett be korlatozott mennyisegu erdemi tartalom mellett.

Emiatt aztan valtottam a Posterous szolgaltatasara, majd annak bezarasakor a GitHub Pages szolgaltatasat vettem igenybe, ahova azonban csak a Posterous-on szuletett cikkek kerultek at. Kozben a regi blog halodott, haldoklott, majd vegul egy frissites utan vegleg kimult.

Mivel erdemi igeny mutatkozott, igy vettem a faradsagot, es elerhetove tettem a regi blog cikkeit is a GitHub Pages alapu blogon, mely a szokasos cim alatt erheto el: http://hron.me/

Elvben meg van oldva az is, hogy a regi blogon elmentett cikkek atiranyitanak az uj blogon levo verziojukra, ha jol emlekszem, csak egy cikknek lett mas az URL-je.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

a spamek ellen 1 szo: akismet. Gyonyoruen fogja a kommentganet, ami megspekelve az ismeretlenek 1. hsz-anak automatikussan a moderalando queue-ba iranyitasaval kb. kipipalva a kommentspam az en blogomban.

Diktatorok kezikonyve

RAkismet volt mogotte (Akismet Ruby API), es igy is jottek szep szammal. Pedig IP-t, usernevet, emailt, mindent bekuldtem, amit kaptam.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.