XFCE saját mappa és meghajtók átnevezése

Fórumok

Szervusztok!

Xubuntu 12.10-et használok. Abba az aprónak tűnő, de igen idegesítő problémába ütköztem, hogy a "162GB kötet" és a "338GB kötet" néven megjelenített meghajtókat (amelyek az asztalon vannak) nem tudom átnevezni, mondjuk így: "Windows" és "Data". Ugyan ez a problémám a "Saját mappa" néven megjelenített home könyvtárammal, azt se tudom átnevezni, mondjuk így "Tasi".

Hogyan tudnám ezeket átnevezni?

Kérem, ha valaki tudja a megoldást, ossza meg velem is!

Köszönettel,
KisTasi

Hozzászólások

A Saját mappát nem tudom, de a két diszk tudtommal a fájlrendszer cimkét kapja meg (ha van). Azaz Win alatt cimkézd meg.

Legegyszerűbb, és ajánlott is:
Ami nem eltávolítható meghajtó, azt tedd be az "/etc/fstab"-ba fixen. Így azt a kellemetlen meglepetést is elkerülöd egyben, hogy nem tudsz háttérképet beállítani onnan, mert nincs felcsatolva boot közben.(volt ilyen)

Majd ha megvan, akkor már nem fog megjelenni az asztalon, de tehetsz rá szimbolikus linket, amit úgy nevezel el ahogy akarsz.

szerk:
Mivel a többiek grafikus megoldást javasoltak:
mountmanager - "Change config file /etc/fstab"
Szimbólikus link létrehozása: Shift+Ctrl+Húzás

Az XFCE a partíció Label címkéjét olvassa be és azt jelentí meg.

Én gparted-el szoktam utólag nevet adni az egyes partícióknak, utána már az XFCE-asztalon is azt látom.

Pendrive-nál ugyanígy működik, ott is a rajta lévő -- általában egy darab -- partíció Label címkéjét olvassa be és jeleníti meg.

Az Ubuntu Tweak "Asztali ikonok beállításai" meg tudja csinálni az asztalon látható ikonok (pl.: a home) átnevezését tetszőlegesre. A meghajtókat a gparted-del lehet beállítani vagy pedig tényleg a windóz marad.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

--
"Azt mondták a hatalmasok: akinek hat alma sok, az már hatalmas ok, hogy ne legyen hatalma sok."

Tasnádi Márton - KisTasi