KDM-be új tétel!

Fórumok

KDM-be új tétel!

Hozzászólások

Sziasztok.

Az a gondom, hogy eltünt az Xfce menüpontom a kdm-ből (de gdm-be sincs), hogyan tudnám visszatenni? strartx xfce-re indul az xfce!

Rendszer UHU 1.1 RC7 (KDE 3.1.4)

Köszi.

Próbáld meg a Beállítások menüt, azon belül is a Menüfrissítőt. Nekem nem mindig szokott bejönni a dolog, ilyenkor nem marad más mint a KDE gombra való jobb egérgombos kattintás és a Menüszerkesztő.

Nem a KDE menüjével van a gond, hanem a KDM -el (bejelentkezéskezelő)!

Boccs, ezek szerint nem figyeltem oda rendesen! :oops:

Gentoonal az /etc/X11/Sessions-ben talalhatoak a kulonbozo sessionokhoz tarozo inditoszkriptek. Ezek lesznek elerhetoek a kdm-bol, ahol a szkriptek nevei latsznak majd a session listaban.

Az /etc/kde3/kdm/kdmrc file-ba nézz bele. Az X-*-Greeter szekcióban lehet olyan kulcs hogy SessionTypes, aminek az értéke a használható window managerek listája vesszővel elválasztva.
Azért használok feltételes módot, mert nekem csak a kdmrc.backup file-ban van benne, a kdmrc-ben nincs. Nem tudom melyik verziótól hagyta el ezt a KDE.

Sajna nekem egyik sincs, mérmint, se /etc/X11/Sessions könyvtáram, se /etc/kde3 könyvtáram! Asszem legyalulom az Xfce-t, és újrarakom, hátha az megoldja!

Az újratelepítés nem jött be :(. Mi a fene lehet vele?!

SIKERÜLT!

Úgy csináltam, hogy a /usr/lib/uhu-pkg/postinst/kdm skriptet módosítottam!
Ennek a scriptnek a feladata, hogy belője a KDM-et, de ezt autómatikusan nem csinálja meg, mert hiányol egy file-t (/var/dpks/.list ez a file), hiába csináltam meg saját kezüleg a benne levő dolgokat, nem volt jó, viszont, módosítottam a scrip-tet, úgy, hogy ne keresse ezt a file-t, és így már minden OK, az összes ablakkezelőt megkereste, és beletette az KDM-ba (meg természetesen a többi bejelentkezéskezelőbe)!

Köszi mindenkinek a tippeket!!!