Visszatero Kadar-kori szohasznalat

Olvasom ezt a cikket:
http://index.hu/belfold/2013/01/15/veszelyben_a_fiatalok_es_az_oregek/
(Igen, mostanaban csak megnyitom a linkeket es csak par nap mulva olvasom, amikor idom jut ra) es csak nezek, micsoda szohasznalata vana rendorsegnek:
Itt meg oke:
"Jellemzően előbb leszólítják a fiatalokat"
De itt?
" a gyanútlan fiatal kirablása,"

Es a csucs:
"amikor egy fiatalt találtak holtan"
Mintha a "fiatal" egy kulon faj lenne :) Komolyan, ettol (is) a Kadar-korban erzi magat az ember :)

" Nagykörút környékén kerestek részegen hazafele tartó fiatalokat."

Es ujra :) Namindegy, biztos csak nekem erdekes.

Hozzászólások

már hogyne jönne vissza a kádári stílus, amikor a személyi kultusz dívik épp pártunk és kormányunk soraiban. csak most átestünk a ló túlsó oldalára. a diktatúra, legyen az bal, jobb, vagy akármilyen oldali, csak egyféleképpen tudja kifejezni magát: hülyén.

kedves benz amikor a vosz-t ki akarják ütni a nyeregből, csak azért hogy a helyébe egy kormányhű bkik-t tegyenek, aminek az elnöke a vosz ellenében bődületes baromságokat nyilatkozik, amikor ki akarják rúgni a tapasztalt bírákat, a "közmédiát" lenyelik, akadályozzák de legalábbis próbálják akadályozni a választásokat, lenyúlják/államosítják az emberek magántulajdonát, a parlament pedig egy viccoszályra hasonlít, akkor sajna azt kell hogy mondjam, hogy öles léptekkel haladunk egy korporatív állam felé.

egy szerencsénk van, - egyenlőre - hogy a bábúnak kinevezett alkotmánybírók, nem voltak hajlandók segget csinálni a szájukból. - no persze nem mindegyik -

szerk.: ja! visszamenőleges törvénykezés, bíróséig ítéletek semmibe vétele...

Ne haragudj, de ki engedte őket oda? És kik nem vonják felelősségre a kedves megválasztott jóembert, hogy azért mégse erről volt szó? Ja, hogy (ismét) a nép a hülye, mert nem tudja, mi az a demokrácia?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nagyjából igen. Ha hiányzik a demokratikus beidegződés, és a nép nem vonja felelősségre azokat, akiket illene, akkor bizony a nép a hülye.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Most nem akarok igazából flamegenerátor lenni...
De zanzásítva a demokrácia az amikor közösen választjuk meg a hosszútávú érdekeinket képviselőket, utána egyéni nézőponttól függetlenül elfogadjuk a hosszútávú döntéseiket.

Az megint más, hogy a gyakorlatban ez nem működik jelenleg.
- - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....

De zanzásítva a demokrácia az amikor közösen választjuk meg a hosszútávú érdekeinket képviselőket, utána egyéni nézőponttól függetlenül elfogadjuk a hosszútávú döntéseiket.

magyarul: beszopod a valasztasi propagandat, akarmekkora hulyeseg is legyen bar az, aztan kussolsz 4 evig. Ez az idealis fulkeforradalmar leirasa. OMFI...

Diktatorok kezikonyve

"ki akarják rúgni a tapasztalt bírákat"

s/ki akarják rúgni/80 éves korukra nyugdíjba akarják küldeni/
s/tapasztalt bírákat/56 óta ottragadt vérbírókat/

"akadályozzák de legalábbis próbálják akadályozni a választásokat"

Regisztrálsz és elmész, én nem látom az akadályt. Megtanultál írni, meg értelmezni egy végtelenül egyszerű 90-es IQ-t sem igénylő formanyomtatványt? Akkor ikszelhetsz.

"szerk.: ja! visszamenőleges törvénykezés, bíróséig ítéletek semmibe vétele..."

Egyetlen eset volt, és ott a triggerelő event volt majdnem olyan felháborító, mint maga a visszamenőleges törvény (BKV-s önkielégítések).

Ez a baj a nem-index-es igehirdetéssel. Egyenes, tiszta beszéd. Ha valaki el tud menni az útlevélért, jogsiért, akkor ez is belefér. Vagy majd jön a szokásos rinya, hogy korlátozva vannak az autóvezetésben és az utazásban?

Ami a bírákat illeti: ide vezetett a PC-ség; hogy még csak célozni sem lehet a fentiekre és a fél ország azt hiszi, hogy erejük teljében lévő, 30-40-es, lángelméjű lovagokat akarnak "kirúgni".

tenyszeru elony: akkor a narancsgalleros bunozok nem tudnak 1 ev mulva vesziteni.

Mondjuk nem kell felteni oket, mert a regisztracio aljassaga nelkul is elkovettek par gerinctelen lepest, amivel meg mindig jelentos sanszuk van az unortodox amokfutas folytatasara. Hiaba rugtak bele / vertek at minden elkepzelheto tarsadalmi reteget, egyes emberek (es ez ezen a forumon is szepen lekepezodik) agyan orange kod van, masok meg Rakosi elvtars kepet II. Kolomparera csereltek a hazi oltar folott. Vegul is, nincs sok kulonbseg...

Diktatorok kezikonyve

A szokásos baromság. Az ultraliberálisjok kezdenek összezavarodni, már azt se tudják, kinek a seggét akarják nyalni. Majd menj el az amcsikhoz és magyarázd el nekik is az ökörségeidet.
De azért előtte olvasgass is egy kicsit:
http://www.usa.gov/Citizen/Topics/Voting/Register.shtml
"Regisztráció aljassága"?

Igen, sokan USA-t hozzak fel a regisztracio miatt.
Azonban ami a nagy kulonbseg:
1. Mivel ott a valasztasok egy resze csak a szovetsegi, es nagyobb resze allami, minden allamban masok a szabalyok. Van ahol nem kell regisztralni, ez Eszak-Dakota.
2. Az USA-ban nincs egyseges nyilvantartas az emberekrol, nalunk van, a lakcimnyilvantartas es letezik a szemelyi igazolvany. Az USA-ban nincs egyseges szemelyi igazolvany, allamszintu a dolog.
3. Vannak allamok, ahol regisztralni a valasztas napjan is lehet, ezek: Idaho, Minnesota, New Hampshire, North Dakota, Wisconsin, Wyoming. Magyarorszagon ket hettel a valasztas elott vegeter a regisztracio. Igen, tudom, bizonyos USA allamokban meg 30 nap a hatarido.
4. A regisztraciora nagyon sok helyen lehetoseg van (levelben, konyvtarakban, helyi valasztasi irodaban, autonyilvantartokban). Magyarorszagon csak a jegyzonel lehetett volna regisztralni.
5. Minden olyan helyen regisztralhatsz, ahol bejegyzett lakcimed van (azaz az ideiglenes cimeddel is). Nalunk csak az allando lakhelyeden.

A ket orszag valasztasi rendszere, tarsadalmi strukturaja es az egesz allami burokraciaja eltero, nem lehet direktben osszehasonlitani.

Mondj olyan magyarorszagi viszonyok kozott ertelmezheto okot, ami miatt szukseges ez a burokracia Magyarorszagon. Mas orszaggal felesleges az osszehasonlitas, ez a mi orszagunk, a mi torvenyeink.

Nem a regisztráció miatt hoztam fel az USA-t, hanem mert sj a regisztrációt, mint olyat aljasságnak tartja.
Nem állítom, hogy a regisztáció jobb, vagy rosszabb; biztosan nem fekete/fehér kérdés.
Orbánéknak megvan a (minősített) többsége. Ha élnek vele az a baj, ha nem akkor meg az.

Az utolsó mondatoddal ABSZOLÚT egyetértek! Akkor viszont ne hasonlítgassunk! Se pro, se kontra.

Papíron, a választási matek szabályai szerint. A regisztráció _fölösleges_ adminisztráció, _fölösleges_ teher az embereknek, mivel NINCS semmiféle valós oka, kizárólag az, hogy a bizonytalan szavazókat (akik egyre többen vannak, részben azért, mert sokan nem merik vállalni a véleményüket) visszatartsák a szavazástól.

Anno Horn Gyufáéknak is megvolt a minősített többsége. Érdekes módon, bennük megvolt az önkorlátozás (hint: 75%-os szavazatarány). Az, hogy élnek vele, az rendben, de a visszaélnek vele, az nincs rendben. Anno elindult az ország a regionális irányítás felé, az olcsóbb államigazgatás irányába. Most mit látunk? Járásokat hoznak létre (lesz munkahely a pártlistáról kieső és/vagy egyébként jóelvtársaknak), a helyi önkormányzati eszközöket rekvirálva az államigazgatás részére, az oktatásban dolgozókat folyamatosan hitegetik a "pedagóguséletpályamodell" buzzworddel - nézd meg az idei költségvetést, nulla Ft szerepel benne ennek a bevezetésére (mondjuke z semmit nem jelent, évente n+1 alkalommal képesek totálisan átírni a költségvetést), most belengették az újabb nyugdíjemelést (az infláció feletti 5.2%-on felül, ami a szintén belengetett 13. havival együtt 14%-os emelésnek felel meg így is), sikeresnek állítják be az iskolák állami kézbe vételét (v.ö.: van, ahol kréta, sincs, takarítás sincs, menzát a szállító hitelezi hetek óta, fénymásolni, tollat, papírt, bármit venni nem lehet, utiköltséget, MT alapján kötelezően adandó bérlettámogatást fizetni nem lehet...) . ha ez sikeres, akkor nem tudom, ezeknek a barmoknak mi a "nem túl sikeres" netán sikertelen projekt...

folottem olvashatod, hogy miert kellett volna eloszor gondolkodnod, es csak aztan megszolalnod, avagy miert csak addig okosak a fulkeforradalmarok, amig meg nem szolalnak.

Szoval amikor a fidesz arra hivatkozott a mediatorveny kapcsan, hogy annak minden eleme EU-s allamok (pl. Svedo.) szabalyozasabol valo, akkor a svedek azt mondtak, hogy ezt a (magyar) formedvenyt ne hasonlitsak a svedhez, mert kb. annyi a hasonlosag a ketto kozott, mint a karacsonyfa meg a bitofa kozott: mindkettoben van fa.

Na kb. ennyi a hasonlosag a magyar meg az amerikai regisztracio kozott. Veled ellentetben az osszes valasztasi szakerto (akik ezzel foglalkoznak, es ertenek hozza vs. zoyoka, aki csak hozong) azt mondja, hogy a regisztracio F O L O S L E G E S akadaly gorditese (foleg) az alacsonyabb statuszu, (jellemzoen) (mely)szegenysegben elok elott, amit semmi sem indokol. Keress csak ra a forintgyengito Kosa Lajos vs. Karacsony Gergely kozotti "vitara", amin a nagytudasu, okos sundisznocska (=Kosa) olyan szintu tajekozottsagrol tett bizonysagot, hogy a jelenlevok csak a fejuket fogtak, hogy tenyleg ez a dilettans hulye a 2/3-os kiralysag egyik alelnoke?

Szoval ezekkel a nem kivanatos emberekkel az a baja a fidesznek, hogy ez egy szamukra kiszamithatatlan tomeg, amelyik akar az utolso pillanatban is kepesek ellenuk szavazni, es igy egy nyert allast is kiverni a kezukbol. Hat hagyhatja ezt II. Kolompar?

Diktatorok kezikonyve

Sorban:
1. svédek azt mondták... : ezt csak álmodtad. És min változtatott a médiatörvény? Semmin. Hacsak nem azon, hogy betiltják a kuruc-ot, de annak úgyis örülsz. A Népszavád ugyanúgy megjelenik.
2. nem vagy választási szakértő.
3. fogalmad sincs az "összes" szó valódi jelentéséről. Nálatok, liberálfasisztáknál az "összes" azokat jelenti, akik egyetértenek veletek. Ha unotkozol, keress rá a Sváby-Orbán beszélgetésre("minden szakértő").
4. nem az alacsonyabb státuszúnak jelent akadályt, hanem az alacsonyabb IQ-júnak. Azoknak meg nem biztos, hogy kéne szavazniuk.
5. választás napján kiküldött sms-ekkel nem lehetne felhergelni embereket, hogy menjenek szavazni, mert Orbán félholtra verte a családját(Ron Werber már visszatért).
6. a Forint gyengítése lehet szándékos, mert ezzel nőhet a mozgástér, ami cserében növeli a szuverenitást, csak te ezt képtelen vagy felfogni. Orbánék ezt nem mondhatják ki. Próbáltak lerakni egy védőhálót a forint-gyengülés óhatatlan áldozatainak, de az nem kell senkinek.

slágvortokban:))

  1. nemt'om.
  2. nem kell tudni hogyan készül a kenyér ahhoz, hogy megállapítsa valaki, hogy jó az, avagy sem.
  3. előítélet.
  4. mé'nem dobjuk le a tajgetoszról öket? esetleg felállíthatnánk gézkamrákat...
  5. de kubatovlistával lehet.
  6. és növeli az államadósságot, a devizahitelesek - és mindenki más - terheit, és a kormánytagok meg a sleppjének a vagyonát.

Tevedsz, nem almondtam. De nem a te hibad, ha errol sem a szeles-ujsag, sem a madzsar nemzet, sem a barikad nem ir (vagy ha irtak is, de esetleg erosen torzito szemuvegen keresztul nezve, te meg beszoptad). Azt meg nem tudhatod, hogy en nem vagyok valasztasi szakerto. Nem illo dolog az egy r=1 politikai analfabeta boborjanhoz, hogy masokat kezdjen el ekezni.

Ha barkinek lett volna barmi epeszu erve a M A G Y A R valasztasi regisztracio mellett, akkor azt elmondhatta volna. Ha valoban lenne ilyen, akkor a mar hivatkozott Kosa-Karacsony vita (http://magyarinfo.blog.hu/2012/10/04/kosa-karacsony_vita_a_regisztracio…) soran Kosa szepen felsorolhatta volna ezeket. Olvasd csak el, hogy Kosa mivel ervelt.

Aztan valoban van olyan eset, amikor (nagyon konkret feltetelek teljesulese eseten) valaki nem szavazhat, de ez talan megsem egy bizonyos IQ kerdese. Ami persze neked is jo, mert kulonben a te szavazati jogod is veszelyben lenne. Hanem ez alkotmanyos alapjog, a levegovetel utan talan a 2. legfontosabb, amit csak akkor es ugy es olyan mertekig tisztesseges korlatozni, amennyire feltetlen szukseges. Hogy pedig (szerinted) kinek nem kene szavazni, az lehet vita targya, de juss barmilyen eredmenyre is, a jelenlegi aktualis magyar jog ezt nagyon helyesen leszarja.

A valasztas napjan mondjuk egy hasonlo sztori nagyon eletszerunek tunik:

Reggel 8-kor:

- Apukam, mesz szavazni?
- Anyukam, en nem egyek szavazni, nem, en aztan nem. Ezt fogadtam meg szilveszterkor / utalom a politikat / egyikben sem bizom / ...
(ugyanez a parbeszed 20-30 perces random periodussal meg vagy 8x)
...

Majd 1 oraval az urnak zarasa elott:

- Apjok! Nezd ezt az sms-t! XY buszokkal viszi a fideszes szavazokat ....
- Azaldojat, anya, hozd a papucsomat, megyunk szavazni!

Szoval ez az egesz nem tul eletszeru, masreszt, megha valakit sms-ekkel is hergelnenek, es amiatt megy el szavazni, akkor sem tortenik mas, mint hogy xy el a jogaival. Nem tudom, kepes vagy-e ezt dekodolni?

A regisztraciorol mar sokan megenekeltek, hogy mindenkinek akadalyt jelent ez a plusz macera, amit vagy kerul, amibe kerul alapon megcsinal, vagy ennyit nem er meg* a dolog alapon inkabb lemond rola. Ez nem feltetlen a szarok raja mentalitas eredmenye, hanem pl. alljon az sorban orakat 30 km-rel odebb levo a jegyzonel (tudod, jaras rulez), akinek 6 anyja van, es meg szamos olyan legitim oka lehet, ami a te kicsi eszednek tul sok felfogni.

a Forint gyengítése lehet szándékos, mert ezzel nőhet a mozgástér, ami cserében növeli a szuverenitást,

ez tenyleg cuki volt. A forint egetese nem _lehet_ szandekos, hanem _szandekos_. A megtakaritasaidat, betetedet, nyugdijadat, stb. szepen egetik el a felporgetett inflacioval. Orulok, ha ez neked is (igy az utolsok kozott vegre) leesett. Ha ez valoban jarna valamilyen pozitiv hozadekkal, akkor az ember mondhatna azt, hogy hmm-hmm, kib... faj, de latom benne a raciot. Namost en ezt nem igazan latom. Latom a balfaszkodast, hogy ide-oda kapkodnak, es szetkurnak mindent, amihez hozzaernek, de hogy a helyzet javulna, azt nem. OK, vannak, akik egyik sikertortenetet csinaljak a masik utan, de az erintett politikusok nem ernek, sem pedig az orange genekkel szennyezett boborjanok, akik mindent beszopnak, amit II. Kolompar kinyilatkoztat, ld. "mozgaster" (ez majdnem olyan mar, mint a Lebensraum), "szuverenitas". Ez utobbi II. Kolompar olvasataban azt jelenti, hogy senki ne szoljon be neki, hogy o azoknak a magyar oligarchaknak csatornazhassa az adoforintjaidat, akik neki husegeskut tettek. De hat ez sokkal jobb, hiszen ezek megsem idegen rablok, hanem magyar rablok, nem igaz?

Idonkent az is eszembe jut, mi van, ha az Ur el akarja pusztitani / meg akarja buntetni ezt a hitvany orszagot, es ehhez II. Kolompart hasznalja fel? Regen: Attila, Isten ostora. Ma: II. Kolompar, Isten bunkoja.

Bar ha arra gondolok, hogy az ilyen boborjanok is szavazhatnak, akkor egy pillanatra megis el tudnek kepzelni egy olyan exkluziv listat, ahonnan a 'zsolti, ide huzzal keresztbe 2 vonalat' politikai analfabetakat ecetes del gombbal radirozzak ki. De szep is lenne...

Diktatorok kezikonyve

Akármit mondasz, nem vagy választási szakértő. Az hogy marxista-liberálfasiszta vagy, csak azt jelenti, hogy tudsz kékcédulázni. Az még nem szakértés. Az álmaidat nagyívben leszarom. Nem érdekel, hogy milyen blogokat írogatsz és szerkesztesz egyszerre. Attól azok még nem válnak referenciáva.
Nem tisztem és nem is akarom Orbánt védeni, megvédi magát, ha akarja.
Azért az közröhej, hogy te kolompározol. Az egyik, még ha a legaljasabb is, kisebbség a másik ellen.
Ömlik a pofádból a genny és a hányadék, de hát a Népszava magyargyűlölő trógereitől mi mást lehetne várni?
Ha olyan kibaszottul okos vagy, mint ahogy hiszed magadról, alapíts egy pártot, legyél a nép tanítója és húzd ki előbb az országot, aztán a világot a szarból. Persze ezt nem akarod, hanem inkább a ganéjba nyomkodnád, ahogy a szoktátok.
Ha az IQ-m miatt bukik a szavazati jogom, hát így jártam. És az úgy lesz jó az országnak. Ha olyan debillé válok, ne is engedjenek szavazni. A te IQ-d viszont lehetne akár százzal is magasabb, attól még emberileg egy nulla vagy. Egy féreg.
A többség véleményéről pedig nem árt, ha nem felejted el, hogy az értékromboló parazita fajtádat kiszavazták a parlamentből a picsába. És kb. 3 millió (narancsos) meg fél milla (jobbikos) biztosan nem úgy gondolkodik, mint te (és most csak azokról van szó, akik szavaztak is).
A nemzeti fizetőeszköz gyengítése pedig bevett szokás bizonyos esetekben. Ráadásul fölöttébb hasznos is lehet összességében. Összességében. Összességében, te húgyagyú.
És ne madzsarozzál, nagyon pimaszok lettetek az utóbbi időben. Ez MAGYARORSZÁG, nekem a hazám, és ha neked ez MADZSAR, ha bajod van vele, hát máshol biztosan tárt karokkal várnak és mi is örülnénk, ha eltakarodnál.
Ha pedig a képzelgésnél tartunk, én meg azt képzelem el egy pillanatra, hogy újra megnyitják a pszichiátriai intézetet és téged visszazárnak. De jó is lenne...

hat ez harmatgyenge volt. Eloszor is, ha legalabb fogalmad lenne arrol, amit fikazol, mert pl. elolvastad, akkor kapasbol lathatnad, hogy az nem az en blogom, semmi kozom hozza. Nem azt kertem, hogy referencianak tekintsd, jaj, dehogy, en igy szeretlek teged, vert frocsogve. Ha elolvastad volna, akkor tenyekrol tudtunk volna beszelgetni. Tenyleg, te amugy tudsz olvasni? Csak kerdem...

Aztan ne stresszeld magad, mert en nem gyulolok senkit, meg a magadfajta boborjanokat sem. Kritika != gyulolet. Tudod, ha nem tetszik, amit a tukorben latsz, az talan nem a tukor hibaja. Azt meg ne firtassuk most, hogy ha az en kritikam genny, akkor a te veresszaju hozongesed vajon mi? Mert en magyar vagyok, te gyulolsz engem, ergo te magyargyulolo vagy. Egyes, menj a helyedre! Szoval azt kene megprobalnod felfogni, hogy ha valaki kritizalja a rendszert, azt nem szemelyes serteskent kene felfogni, hanem jelzesnek, hogy valami nem jol van. Hoborges helyett el kene gondolkodni, hogy vajon nincs valami igazsag a kritikaban? De ez nem csak a te hibad, hanem ugy altalaban a madzsar politika(i kozbeszed) rakfeneje.

Aztan azt is jo lenne a beteg kis fejedben helyretenni (de mondom, ez szinten nem feltetlen csak a te hibad, a te hibad elsosorban az, hogy beszoptad II. Kolompar retorikajat, miszerint aki ot kritizalja, az nem madzsar), hogy nem attol vagy madzsar, hogy istenitesz egy politikai erot. Az csak annyit arul el rolad, hogy gondolkodni nem szereto, nem tudo, barmilyen blodseget beszopo politikai analfabeta vagy, nem tobbet. MADZSARORSZAG, en igy szeretlek!

Diktatorok kezikonyve

Khm. A nyugdíjba küldött bírók többsége '47 környékén született, 56-ban még nagyrészt elemi, és középiskolákba jártak, még a legidősebbje is csak bojtárkodott '56-ban.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Nem. Azonban az, hogy ezek a csatornál kizárólag az egy és igaz hírszolgálattól szerezhetik be a híranyagaikat, egy helyen, egy kézben van a "hírgyártás", és ezt az intézményt függetlennek nevezni khm. erős túlzás lenne, úgyhogy azzal kiegészítve, hogy eme négy csatornánál gyakorlatilag nincs politikai és gazdasági elemzésben járatos tökös újságíró, egyértelmű, hogy kicsi az esélye a központi hírgyárként működő agit.prop. hivatal álláspontjától eltérő vélemények kialakításának és megjelenítésének.

Nem akartam hozzaszolni, de amit az MTI a napraforgo blog kapcsan muvelt, az nalam is kiverte a biztositekot :(

(Aki nem emlekszik: del korul megjelent egy uj blog a blog.hu reszen: http://napraforgoblog.blog.hu/ Az az egy bejegyzese van azota is) es felora mulva mar az MTI hirkent kozolte....Az dobbenet volt, annyira kilogott a lolab.

--
http://www.micros~1

Akkor mondok mást. Hallom a hírekben, hogy sikerrel járt az oktatás átszervezése.
Pedagógus családtagjaim mást tapasztalnak, mégpedig azt, hogy teljes a bizonytalanság és a fejetlenség, nincs remény jobbra, össze-vissza ötletszerű minden. Kinek higgyek? Annak, aki felülről mondja, de valószínűleg nem jut el hozzá a hír, vagy annak, aki ezt tapasztalja is.

Errefelé úgy néz ki a sikertörténet, hogy a minap kaptunk aláírásra és átvételre egy tájékoztatást, amely kb. annyit tartalmaz, hogy ezentúl a KLIK a munkáltatód, és xy iskola a munkavégzésed helye. Fénymásolni dolgozatot e hónapban már csak úgy lehet, ha viszel be hozzá papírt (a gyerekektől nem kérhetünk erre pénzt, a sulinak meg nincs). Az iskola önálló gazdálkodást nem folytathat többé, nincs készpénz, se befizetés, se kifizetés, tehát nem fizethet ki útiköltséget, ha vki versenyre kíséri a tanítványait, nem vásárolhat semmit, se táblafilcet, se nyomtatópatront, se wc-papírt stb. Aki szerződéssel dolgozik, az még csak most kap - talán - fizetést.
A menzát egy helyi vállalkozó csinálta eddig, most már harmadik hete előlegezi meg a diákok ebédjét, mert eddig tartott kitalálni, hogy hol és kinél fizessék be a menzadíjat a gyerekek/szülők. Az igazgatónak nem tudni, mi a pontos jogköre, többé nem ő a munkáltatója a tanároknak.
Meg egy csomó ilyen apróság, amiből az derül ki, hogy gőzük nincs a fentieknek arról, hogy az apró részletkérdések hogyan lesznek megoldva, egyáltalán milyen problémák fognak felmerülni. Az átvételi papírok lepecsételése biztosan sikeresen lezajlott, de hogy a valóságban a működést ez hogyan befolyásolja, arra senki nem gondolt előre. Hogy miért ki felelős és hogyan, azt nagyjából senki sem tudja.
Szóval amit pl. indexen lehetett erről olvasni, az sajnos a valóság. Hogy ezt ki hogyan értékeli ("majd beindul lassan, minden változtatás nehézséggel jár, türelem" vs. "hogy lehet így nekiesni egy ekkora rendszernek, hogy nincs átgondolva semmi?"), az elég változó lehet.

Engem ezeknél sokkal jobban zavar az, hogy a nagy horderejűnek, úttörőnek meg átfogónak nevezett köznevelési tv-ben egy árva szót nem találok arról, hogy miként képzeli az oktatási államtitkárság a tanárok módszertani, szakmai, pedagógiai megújulását, hogyan és mikor óhajtaná segíteni az ő munkájukat, regenerációjukat, hogyan támogatja majd a 21. századi diáksággal való együttműködésüket. Kb. azt gondolják a pedagógusokról, amit Hoffmann Rózsa mondott még év eleje felé, megnyugtatásképpen: a tanárok csak azzal törődjenek, hogy legyen gyerek, legyen tanterem, meg legyenek tartva az órák, a többi miatt ne fájjon a fejük. Magyarul ne akadékoskodjanak, ne gondolkozzanak, ne kérdezzenek.

Ha mi a cégnél lecseréljük a munkaállomásokon az operációs rendszert, azt több hónapos pilot szakasz előzi meg. Persze a közoktatás nem ilyen érzékeny rendszer. A hatástanulmány a buziknak való. Te meg gondolom jó nagy komcsi vagy, hogy nemteccikarencer.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Az iróniát értettem (köszi, zeller :) ).
HR egyébként azt nyilatkozgatja (pl. Mokka, Egyenes beszéd), hogy nem ők a hibásak, ha valami nem világos, hanem valakik (közelebbről nem nevezi meg, kik) nem olvasták el rendesen a tv. szövegét, nem értették meg/nem akarták megérteni, hogy az eszközök biztosítása az önkormányzatok feladata lesz. Mondjuk azt kétlem, hogy a rengeteg fideszes vezetésű önkormányzat direkt szabotálná a kormány elképzeléseinek megvalósítását, és azt is nehezen hiszem el, hogy az a sok iskolaigazgató és -helyettes egyöntetűen nem tud értelmezni egy törvényt/rendeletet. Bár az is igaz, hogy valahányszor HR tartott az intézményvezetőknek eligazítást, az mindig egyoldalú volt, sosem lehetett kérdezni tőle, mert elsietett a fellépése végén, így nem derült ki számára, hogy mi az, amit nem értenek :)

A másik, amire gyakran utal HR, hogy majd csak szeptembertől lép életbe a tv. sok rendelkezése (ez igaz), tehát addigra minden elsimul. Ezek szerint lehet, hogy az addig tartó időszak a pilot-szakasz, csak élesben :)

A tanárok azzal törődjenek, hogy hol lehet olcsón krétát venni... (Kreténrózsi -talán- legutóbbi nagy benyögése alapján) A szakmai/módszertani dolgokra meg van valami kötelező továbbképzés (7 év alatt 120 pont, vagy mi a szösz) - persze ha totál belterjesen működik, akkor sz@rt sem ér, de legalább papíron jól mutat. Na, nem húzom fel magam, nem éri meg...

Az a hétévenkénti 120 óra teljesen oké lenne. Sajnos az utolsó valamirevaló képzés az volt (szerintem), amikor a 2005-ben bevezetett új típusú érettségire készítették fel a vizsgáztatókat. A többi - tapasztalatom szerint - szükségből lezavart képzés volt. (De lehet, hogy másoknak vannak jó tapasztalataik, nem tudom.) Én nyaranta szoktam önkéntesen egy-egy hetet tölteni egy külföldi intézet által magyarországi tanároknak tartott továbbképzéseken, amik tényleg a szakmámba/szaktárgyaimba vágnak és minőségiek.

Attól, hogy téged nem zavar, hogy névlegesen független intézmények politikai megbízottak kezében vannak, hogy az újságíró-képzést megölik, hogy magyar vállalkozókat ellehetetlenítenek, hogy a saját kutyájuk kölyke a piaci ár háromszorosáért ne építse meg azt, amit magyar vállalkozó szeretne megépíteni, hogy enni adjon a gyerekeinek, hogy hülyének néznek minden médiában minden szinten, hogy politikusok vagy nem a kérdésre válaszolnak, vagy elmenekülnek, hogy azért teszik egyfordulóssá a választásokat, mert tudják, hogy mindig a második fordulóban kaptak ki, hogy tökéletesen feltérképezett választói névsor alapján rajzolták meg a választókörzeteket, hogy láncszavazással követnek el választási csalást (mily finom, hogy pont az ellenfelet vádolták vele, de mégis róluk van video és hanganyag, ami bizonyítja ezt), hogy "levélben szavazhatnak" bizonyos kiválasztottak, amiknek a számait bemondásra a kormány megbízottjai mondják ki, minden fajta dokumentáció, és betekintés nélkül, hogy az egyetlen jogerősen választási csalás miatt elítélt ember írja a választási eljárásról szóló törvény paragrafusait, a világon egyedülálló módon nem az eggyel ez utáni, hanem rögtön a következő választásra kiterjesztve a jogokat, hogy 10-12 óra alatt hoznak meg százezreket érintő jogszabályokat - salátatörvényekbe rejtve, hogy ha bárki ellent mer mondani, hogy valamivel nem ért egyet, lekommunistázzák, pedig a legundorítóbb bolsevik szervezet berkeiben vannak...

Sorolhatnám, de minek? Egyes emberek azt hiszik, azt hívják diktatúrának, amit a halivúdi filmekben mutatnak be, hogy maszkos emberek az arctalan császárnak a szolgálatában azzal büntetik a polgárokat, hogy kopaszra borotválják a fejüket, és megvonják tőlük a narancsot...

Mesélj róla, mennyire nincs diktatúra! Hadd röhögjek egy jót végre!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

en azt nem szoktam erteni, hogy miert kell a szakmaval jellemezni az aldozatot/elkovetot.
Multkori cikk volt : "elteritette a vonatot a takaritono Svedorszagban"
Persze lehet epp ott jart es meg akarta allitani, de attol meg miert kell megbelyegezni a takaritonoket?

Régi újságokat lapozgattunk nemrég. Na akkor még lelehetett írni, hogy ki és hol lakik és mit csinált. Nem csak kezdőbetűk hanem teljes név lakcím foglalkozás stb. Ez volt a tiszta dolog, mindenki tudta mit csinált. Most meg ha a szomszédom eltűnik fél évre nem tudom, hogy csak nyaral, vagy a börtönben ül.
Szóval sztem sem előnyös megbélyegezni a szakmákat, de mi mást tudnának leírni ?

Hát. Hogy írnád máshogy, hogy ne legyen megbélyegző egy csoportra nézve, de azért az emberek is kattintsanak?

- Egy fiatal eltérített egy vonatot Svédországban. (Ezek a mai fiatalok...)
- Egy nő eltérített egy vonatot Svédországban. (Sosem tudtak vezetni...)
- Északon egy vonat szállt a lakótömbbe. (Az én koromban még síneken közlekedtek...)
- Egy szőkét engedtek egy volánhoz, amin csak egy menet-fék kar volt. (Itt az eredménye az UI-k állandó egyszerűsítésének...)

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Na, az egy hihetetlen hir :) Azota is rohogok rajta, minden szava arany. Jo, eredeti szakmam villanymozdony-szerelo es nyilvan nem lehet a sved HEV-et (utolag kiderult, hogy HEV volt) a negyveneves V43-ashoz hasonlitani, de akkor is..
HOGYAN tudta elinditani??? Meg egy BKV-villamost el tudok kepzelni, de egy villamos motorkocsit ?
Es MIERT? Mi visz ra arra eghy embert, hoyg elkosson egy vonatot? Megencsak, egy buszt meg csak-csak el tudok kepzelni, de egy vonatot....

(Masik kedvenc a 67 eves belga neni, aki autopalyakon, orszaghatarakon at vezetett es a vegen Brusszel helyett Zagrabban lyukadt ki. Hoyg nem tunt fel neki pl. a benzinkuton az emberek mas nyelven beszelnek? Vagy esetleg vallon es azt hitte, flamandok (vagy forditva). Autopalya matrica nem volt feltuno? Oke, hatar nincs az EU-ba, de sztem Horvatorszag-EU hatar letezik.)

--
http://www.micros~1

Hát, nem tudom, németül is úgy beszélnek róluk, hogy "die Jugendlichen", franciául pedig, hogy "les jeunes", és ott nem volt Kádár-kor. :)

Az egyik reszen azert volt Honecker-kor :)

Akkor ez germanizmus? Akkro is zavar ez a "a fiatal" kifejezes. "egy ferfi" vagy "egy no" abszolut nem zavarna, de az "a fiatal", mintha valami mas fajrol lenne szo.

Es tovabbra is azt a rendorsegi bikkfanyelvet erzem ki belole: "eljaras folyamatba tetelet fogom folyamatositani" Ize. Vagy "foganatositani"? Nem all ra a gondolkodasom erre a korulmenyessgre.
Mondjuk, a "megbaszlak, geci" sokkal kifejezobb, de annak se orulnek, ha a rend eber ore igy szolna felem....

--
http://www.micros~1

Oke, de mondtam, hoyg nem akarok politizalni :) Nyilvan nekem is megvan a velemenyem a Magyar Unortodox NER allamrol, de mar a pol. blogokat is kerulom. Nemhogy sajat irasomba keverjem a politikat.

Akkor lehet, hoyg en erzem rosszul, csak vannak emlekeim a '80-as evek rendoreirol meg most nezegettem ujra a Budapest retro 1-2 es Balaton retro filmeket, onnan is azok az idiotak bukkantak elo :( Aztan az az erzesem tamadt, hoyg ezek az arcok ugyanugy dolgoznak a mai rendorsegnel es az egesz ifjusag 2013-ban is egy kellemetlen problem a hivatlos kozeg szamara.
--
http://www.micros~1

talán: fiatal ember/fiatalember, fiatal férfi, fiatal nő, huszonéves férfi ... lehet válogatni :))

mindenesetre szerintem is meg kéne határozni, hogy fiatal micsoda.
mert ugye a pongyolán fogalmazott hír a híradóban, arra utal, hogy vagy bratyizni akar a nézővel, vagy egyszerűen lesz@rja az egészet a hírszerkesztő, a hírolvasó a bemondó v. a riportalany.

a szakzsargonnal meg egyenesen felsőrendűvé/bennfentessé próbálja tenni a beszélő magát, - ahogy ezt a rendszergazdák is szokták csinálni, az egyszerű userrel:)) - ha meg részól az ember, akkor aztán szaknyelv az beszélve lesz!

Ettol most kesz vagyok :)

http://velvet.hu/sztori/2014/07/03/feldaraboltak_aldozatukat_az_erdi_gy…
Darabokban ásták ki a rendőrök annak a 28 éves fiatalnak a testét egy érdi családi ház udvarában, akivel gyilkosai két évvel ezelőtt végeztek. A férfi száját egy rongydarabbal és kerítéshuzallal kötötték be.

Ok, a masodik mondatban ott van, hogy "ferfi", de akkor is :)
Ha leirja, hogy "28 eves", akkor miert az a fontos, hogy "fiatal" ? Nem lehetett volna "28 eves ferfi" ? Vagy (bar az is hulyen nez ki) "28 eves fiatal ferfi" ?

--
http://www.micros~1

Valójában arról van szó, h a "cigány" politikailag korrekt megfelelője a "fiatal". Mert a cigányt cigánynak nevezni az merő rasszizmus - már csak azért is, mert akkor minden kriminál-hír a cigányokról szólna. Na most, a "fiatal" mint tágabb, etnikai hovatartozást mellőző kategória hamar új [szűkebb] értelmet nyerne [legalábbis a híradások szintjén], ha csak a cigányokra használnák, ezért mindenkit akit csak lehet "fiatalnak" jelölnek mind az Index és köreiben, mind a kormányközeli mediákban. Erre a manipulációra éreztél rá - jó érzékkel!

Hat, ugy latszik ironia-erzekem nincs. Nem tudom eldonteni, hogy ironizalsz vagy komolyan beszelsz.

Nekem eddig az volt az erzesem, hogy megint egy agyatlant ultettek a rendorsegi szovivo pozicioba, az indexes "ujsagiro" meg szo szerint atvette a szoveget.

--
http://www.micros~1

Tolvajnyelv. Mondjuk így kezdődik a hír: Fiatalok raboltak ki egy 90 éves nénit...
Értjük, nem? Ugye, a bíróságon is úgy szól a dolog: az igazat, csakis az igazat, és a teljes igazat..
Vagyis a - hír szerinti - fiatal-öreg kontraszt annyiban hamis, hogy nem a teljes igazat mondja. Elhallgatja, hogy az elkövetők cigányok, az áldozat pedig magyar. Az etnikai aspektust nem lenne szabad - vélt magasabb rendű szempontokra hivatkozva - kitagadni az eset összes körülményei közül.

Ebben egyetertunk. Mondjuk, kerdes, hoyg mi az amit szukseges kozolni, mi az amit nem.
Labmeret lenyeges? Hajszin? Vallas? Nepcsoport?
Ezt nehez eldonteni. Ha cigany azert rabolt ki magyart, mert magyar, akkor lenyeges. Egyeb esetben nem biztos. Viszont akkor miert nem lehet "ferfiak" vagy "nok" ?

Igy jelenleg az embernek az az erzese, az idos nenit azert raboltak ki a fiatalok mert megvalosult a Clockwork orange jovokepe.

--
http://www.micros~1

A rendőrségnek nem lenne szabad kizárni semmilyen adatot a statisztikáiból ami relevanciával bírhat a bűncselekményekkel kapcsolatban. Az etnikumot sem. Pedig - amennyire tudom - jelenleg ezt nem tarthatják számon hivatalosan. Ha a rendőri vezető cigányokat emleget, akkor menesztik. Ezért inkább fiatalokról beszél. Feltehetően azért nem férfiakként v. nőkként nevezi meg az elkövetőket mert utalni akar rá, h cigányokról van szó - de azt nem mondhatja. A sajtó pedig még ezt is tovább tompítja azzal, hogy akit csak lehet fiatalnak nevez. Ez a píszí társasjáték! Az emberek meg nem értik, hogy mi ez a sok fiatal a hírekben :-) :-(

Igen, ebben egyetertunk, ritka hulyeseg, hogy az elkoveto szarmazasa nem tarthato nyilvan.
(Az is idegesito volt, amikor - talan a miskolci - rendorkapitanyt le akartak mondatni, mert "ciganybunozesrol" beszelt. Pedig hat ha bizonyos buncselekmenytipus egy bizonyos etnikumra jellemzo, akkor nevezzuk ugy. En sem haragszom a "fehergalleros" bunozes miatt, mert mondjuk feher gallerom van. Vagy kozelebbrol, mondjuk ha "informatikus-bunozest" emlegetnenek, akkor sem kapnam fel a vizet, mert tudnam, hoyg nem rolam van szo, hiaba vagyok informatikus, ez a fajta bunozes mondjuk az informatikusokra jellemzo. Ha lenne ilyen, persze)

Az eloitelet sem szep dolog, de ha mondjuk egy ilyen statisztikabol kirajzolodik, hogy azota harapozott el xy faluban a bunozes, miota O. Lajos es 50 tagu csaladja odakoltozott, akkor talan ez segitheti a munkat.

Nyilvan az nem egy jo dolog, ha a rendorseg ezutan mindenkit, akinek O. kezdetu neve van, zaklatni kezd.

--
http://www.micros~1

Újmagyarhoz adalék:
A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból eltűnt csecsemő esete kapcsán Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a tegnapi nap folyamán soron kívüli vizsgálatot rendelt el kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban, különös tekintettel az intézmények újszülött osztályaira.

Aha. Eltűnt.

Igazad lesz :(

hvg cikk
"Egy 20 éves szegedi fiú pincérrel verekedett, két 18 éves alföldi fiatal egy sátorból lopott, sokan pedig droggal buktak le a hétvégén Zamárdiban."

bar, nem "a fiatal", ami annyira idegesit, de igy is szep.

Helyesbitek is, igy azert mar mas a cikk
"Egy 18 éves tiszaroffi fiút és mezőtúri lányt pedig lopáson értek tetten: nagy mennyiségű ruhát és italt emeltek el egy cég sátrából."

es igy ertheto is, hogy "fiatal" a megnevezes. Najo, van amikor joga van a kifejezesnek :)

--
http://www.micros~1

http://police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kira…

"Kiraboltak egy utazási irodát Esztergomban

...A két fiatal tettes körülbelül 170-175 centiméter magas, vékony testalkatú férfi...."

Ha az életkor jelölés a cél akkor ilyeneket kéne írni: 15 év körüli, 20-30 év közötti, 40 év alatti stb. Mert mi az h "fiatal"? Ki a fiatal? Ez így csak annyi relevanciával bír, hogy az illetők nem vénemberek. Azt meg amúgy is valószínűsíteni lehet.

Na, ebbol vegulis rajottem, mi zavart engem annyira, koszi.
Itt a "fiatal" egy jelzoje az alanynak "fiatal tettes", mig amiken annyira kibuktam, ott maga a "fiatal" volt az alany. Csak ezt nem tudtam szavakba onteni eddig :)

Lehet, hogy mondateszerkezitel teljesen helyes, csak nekem van valami fobiam, hogy a "fiatal"-t alanykent hasznaljak, jelzo nelkul. (mert az "alfoldi fiatal" is meg elviselheto, de magarol a "fiatalrol" a boldogult '60-as evek ujsagcikkei jutnak eszembe.

--
http://www.micros~1

Akkoriban elvtárs volt mindenki. Voltak ugyan fiatalok meg öregek is ,de azok hál istennek nem tűntek el. Mi ezzel a baj ?
Nem lehet megmutatni az emberek arcát, leírni a nevüket és még sorolhatnám. Mit írjon szerencsétlen újságíró ?

Nemcsak neked érdekes. Ezt hívják posztkommunista-neoliberális orwelli újbeszélnek..

Különben az igazi diktatúra az, amit a többség észre sem vesz és önként, tapsviharral megy bele. Most pont az van és a "riválisnak" beállított baloldallal együtt követték el ezt. Most egymást váltogatják a 90-es évek óta...

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---