Néhány forrást publikáltam...

Hátha másokat is érdekel.
Néhány, nem csak egyszer használatos programot publikáltam az alábbi címen:

http://maulis.web.elte.hu/src/

Hozzászólások

igazabol nem.
A legtobbhoz meg makefile sincs. A project merete indokolatlanna teszi forraskod-nyomkoveto-verzioszamkezelo-osszmunka-tamogato funkciokat.

ezzel az erovel azt is kerdezhetned, hogy miert nincs a bdmeter -ben latency eloszlas kijelzo funkcio, az is nagyon hasznos volna.

Vagy lehetne mindjart portabilisse tenni automake/autobizbasz toolokkal, es ezaltal a forras merete jocskan meghaladna a 300 sort ;-)

Én egyszer megtaláltam azokat a forrásokat, amiket a GTK+ -s próbálkozásaim idején csináltam. Akkoriban még nem használtam verziókezelő rendszert, így az előkerült forrás-variációkat megpróbáltam időrendbe rakni és betolni egy repóba, aztán felraktam ide: https://gitorious.org/my-gtk-examples

A források nagy része hibás vagy félkész, magyar nyelvű kommentekkel teli, de nem akartam ennél több időt beleölni. A lényeg az volt, hogy ne nálam legyen, hanem olyan helyen ahol nagyobb eséllyel megmarad. Plusz még, ha valakinek kicsit is a hasznára válik, akkor könnyen eléri, megtalálja.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Nincs ertelme az indoklasodnak.

Egy ilyen cuccot azert szoktunk olyan helyre kirakni, mert akkor nem nekem kell hostolni, nem egy akarmilyen szerverben kell megbizni, hanem egy olyan szolgaltatasban, amit rajtam kivul tobbmillioan hasznalnak, egy reszuk meg fizet is erte, vagyis a szolgaltatonak erdeke, hogy folyamatosan uzemben legyen.

Plusz ingyen adnak szintaxiskiemelest.

Egyebkent ha meg mappaszerkezet sincs (nem neztem at mindet) akkor http://gist.github.com/ - gyakorlatilag egy tobbfajlos pastebin.

Egyebkent GitHub azert lenne jo, mert ott pl. mas is hozza tudna adni a munkadhoz, pl. nem neked kellene Makefile-t, meg latency-t, meg mittudomen mit belerakni, hanem akarki tudna forkolni a projekteket, megcsinalja, es kuld egy pull requestet, hogy hello, itt egy Makefile, tolem, neked, boldog karacsonyt.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Pontosabban arról van szó, hogy ha fölnyomja gitbe, lehet a cuccnak valami utóélete. Ha eldugja mások elöl (ez a hupos noname publikálás kb. olyan, mintha sajtpapírra írta volna ki), nagy valószínűséggel nem lesz belőle semmi.

Kérdés, miért tesz ilyet egy kóder. Esetünkben a napnál is világosabb, hogy szerénységből. A kommunity ilyenkor enyhén megpróbál nyomást gyakorolni a szerzőre, hogy becsülje meg jobban a saját munkáját.

+1 a gitnek, ezen szvsz nincs mit gondolkodni :-)

Milyen jogon jossz te meg a tobbiek, hogy megmondja masnak, hova rakja ki a forrast. Kinek kepzelitek magatokat? O igy dontott. De nagyon jellemzo ez a mentalitas a foss community-re. Erdekes, hogy az elso comment nem olyan volt, amelyik segiteni szeretne, tovabb vinni x projectet, koddal hozzajarulni. Eddig ez nem tortent meg, csak a szatok jar, szokas szerint.

Kicsi harcias kiscsillag, elárulok neked egy nagy titkot. Én egy szóval sem mondtam, hogy hozzá akarok járulni a kódjához. Sőt, azt sem mondtam egy szóval sem, hogy megnéztem őket, vagy hogy később lesz rá érkezésem. Kapaszkodj meg erősen: Még azt sem mondtam, hogy a jelenlegi helyük rossz lenne.
Csupán annyit üzentem, hogy kár lenne értük, ha elvesznének, illetve ha valakit komolyabban érdekel, akkor a fenti helyeken könnyebben megtalálja őket.
Szóval mielőtt önjelölt igazságosztóként (mert aztán téged sem kérdezett senki) túlpörögsz a témán, szerintem igyál egy jó levendulateát, jót tesz majd az idegeidnek.
A témaindítónak pedig köszönöm, hogy közzétette a kódokat, még ha én nem is vagyok érintett a témájukban.

Ui.: Az általad bemutatott beleugatás is „nagyon jellemzo ez a mentalitas a foss community-re” :(

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Van amikor szukseges olyan stilust felvenni, ami kiveri a biztositekot, mert igy lesz figyelemfelkelto. Szanalmas az a mentalitas a f(l)oss community reszerol, hogy beszol, de semmilyen formaban nem jarul hozza. Nap mint nap lehet ezt olvasni az open source projecteknel. Gondolkodjunk fejlesztoi szemszogbol. Remelem megerted az osszefuggest. Reszemrol ennyi.

Ó mondd, te hozzájárultál a fenti kódokhoz? Mert az észt ugyanúgy osztod és a stílusod semmivel sem jobb annál, mint amit nyilvánosan megvetsz itt.

„Remelem megerted az osszefuggest. Reszemrol ennyi.”

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

"beszol, de semmilyen formaban nem jarul hozza"

Én speciel küldtem neki tegnap néhány javítást a kifogásolt angol szövegekkel kapcsolatban, és képzeld, ki is tette.

Esetleg te is átfuthatnád a szöveget, még biztosan lenne rajta mit bütykölni. Szerintem hasznosabb lenne, mint itt rinyálni. Hm? :)

Az angolt atnezethetned valami hallgatoval :)

Oke, _en_ eluntam a szajtepest, azt, hogy itt senki nem akar latvanyosan tenni semmit, csak piszkalni tudja a masikat, illetve szetoffolni a topicot, tisztelet a keves kivetelnek.

Egeresz: ha hozzajarulsz, akkor letre szeretnek hozni egy forras mirrort a GitHubon. Reszben azert, mert ertekesnek tartom a kodjaidat, reszben mert en is hozza szeretnek jarulni, es _nekem_ szemely szerint egyszerubb lenne ezt a GitHubon megtenni. Vallalnam ugyanis a feladatot, hogy az egyes projekteknek Makefile-t irjak, illetve szeretnem hozzarakni a sajat otleteimet is a kodhoz. Termeszetesen a hozzajarulas soran letrejovo valtozasokat patch formajaban eljuttatnam hozzad, illetve el tudom intezni, hogy napi szinten frisse legyen tartva a kodfa, ha megmarad a mostani helyen.

Ha nem jarulsz hozza, a Makefile-ket akkor is meg fogom csinalni, es patch formajaban eljuttatom hozzad.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal