abevjava-ÁNYK és oracle (sun)-java openSUSE 12.2-re

 ( nini | 2012. december 16., vasárnap - 18:29 )

Sziasztok!

A NAV ÁNYK-abevjava nyomtatványkitöltőjét (a legújabb, 2.49-es verziót) szeretném 12.2-re (32 bites desktop) telepíteni, nekem mindegy, hogy melyik módon, és melyik csomagból, a legegyszerűbb módszert választanám, csak működjön. Előnyben részesíteném a kattintgatást a parancssori megoldásokkal szemben.

Elolvastam ezeket is, más leírásokat is:
http://hup.hu/node/108925
http://www.nav.gov.hu/nav/ebevallas/abevjava/melyiket.html
https://sites.google.com/site/easylinuxtipsproject/java-for-opensuse
Azt hiszem, túl korán próbáltam ki egyiket vagy másikat (és nagyjából csak 12.1-hez találok útmutatást), tehát az eredmény negatív. Azt sejtem, nem távolítottam el megfelelően előzőleg mindent, amit kellett volna, mielőtt az oracle javát telepítettem, innen: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jre7-downloads-1880261.html. (Én még a jre-7u9-es rpm-mel próbálkoztam, de látom, már van 7u10-es.)

Szeretném az egészet elölről elkezdeni, ezért kérnék szépen egy vázlatos útmutatást kb. ezekben a kérdésekben:
1. Először miket szedjek le pontosan, a Yastban mire keressek rá? - Vagy hogyan szedjem le a korábbi jre-k telepítése után megmaradt symlink-rengeteget?
2. Mit ne hagyjak leszedni, mit zároljak leszedés előtt a Yastban? (A LibreOffice képességeit meg szeretném őrizni, ill. a folyamat végén az újabb jre-verzióval a LO-nak is mennie kellene.)
3. Adjam-e hozzá a Yasthoz ezeket a javás repókat (melyiket?), és innen telepítsek-e az ÁNYK-nak megfelelő javát?:
http://download.opensuse.org/repositories/home:/hrongyorgy/openSUSE_12.2/
http://download.opensuse.org/repositories/home:/hrongyorgy/openSUSE_Factory/
vagy töltsem-e le az oracle oldaláról a legújabb jre-t, ill. esetleg egy régebbit?
4. A NAV abevjava-verziói (rpm, jar, webstartos) közül melyiket töltsem le úgy, hogy a programon belülről működjön a későbbiekben a verziófrissítés? (neten lógó gép)
5. Az elején leszedett csomagok közül melyeket kell pótlólag visszatennem ahhoz, hogy minden egyéb "a régi" módon működjön?

Előre is köszönöm szépen a segítséget! (Tudom, a kérdéseket a NAV-hoz kellene intéznem, tartok azonban tőle, hogy nem adnának konkrétan használható válaszokat... Azért lehet, hogy majd kipróbálom.)

PS: Ugyanezt itt is megkérdeztem, hátha: http://hup.hu/node/114761 Bocsánat a duplázásért.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Köszönöm a hozzászólásokat :-), közben sikerült.

Ez alapján telepítettem a jre-t, tar.gz-ből: http://java.com/en/download/help/linux_install.xml Előtte rootként Dolphinban kitöröltem /usr/java alól egy korábban telepített verziót. Az, hogy közben az openjdk csomag is fönt volt sok függőség miatt, nem zavarta telepítést. (És remélem, mindjárt az abevjava is fut majd.) Már csak a fölöslegesen felvett repokat kell a Yastból kivennem.