FreeBSD 5.2.1 RULEZ, without vmware persze

Fórumok

FreeBSD 5.2.1 RULEZ, without vmware persze

Hozzászólások

Halicsek! Telepítem, életem első FreeBSD-jét de gondba vagyok mert a vmware 4.0 alatt nemtom beállítani a grafikát és csak SAVE módban tudom nyomni sajna. Annyi infót még rólam, hogy nem igazán ismerem a *BSD rendszereket csak azt tudtam eddig róluk, hogy UNIX szerű rendszerek, meg FREE-k és most is csak kicsivel többet. Tehát a konfiggal kapcsolatos jótanácsokat szívesen fogadom és várok még továbbá linkeket hogy honnan tudok *BSDs HOWTOkat letölteni, mint Linux alá már töltöttem volt 1 párat, de *BSDs HOWTOkat nemigen találtam még itt sem, pedig ez egy UNIX portal! Elóre is köszi mindenkinek...

Már töltöm is a kézikönyvet! Még annyit a grafika konfigurálásához, utólag rájöttem milyen negy hű-yeh voltam, mert tök 1szerű a vmware-tools installja, addig el is jutottam csak én hű-yeh aztán manuálisan akaram + sysinstallban konfigurálni az XF86Config-4et és azzal szúrtam el a grafikát magamnak, de most már OK. Legfőképp a particionálás meg a telepítője tetszik (már telepítéskor rájön az ember, hogy ezt nem kockafejű kezdőknek szánták, hanem GEEKeknek+űHachereknek, meg
#define akiket_igazán_érdekel_a_számtech ÉN és ha még nem is profik szándékukban áll azzá válni és látják az ablakok előnyein túl a hátrányait is). Trey azért ha ráérnél (bár így is jó a portal!) tegyél fel néhány nem szabilinux.hu-s cuccot is, sőt nemlinuxosat is, mert ez nem 1 inuxportal, hanem 1 unixportal, bár a linux is nagyon OK, de nem a legjobb a unixok között meglátásom szerint, bár tévedni emberi dolog. Azért már jó lenne 1 teljesen GNU OS is mint pl a HURD, volt is róla 1 cikk, ha jól emlékszem: a Linux kernel nem teljesen szabad, avagy új kernel után nézhet a debian, vagy vlmi ilyesmi címen. Szerintem a Linux már a kultusza miatt sem lehet meg a disztribek sokasága és üzletpolitikája miatt sem lehet teljesen GNU, szerintem a Linux a debiannál a HURD utópikus elődje, de hangúlyozom NEM KELL TELJESEN GNUNAK LENNIE CSAK MARADJON A KERNEL NYÍLT+INGYENES. Nemtom a debian vette-e át vagy fordítva a FreeBSD telepítőrendszerének a stílusát, de a FreeBSD installján jopbban kiéltem magam, mint a woodyén. Küldjetek + linkeket, amúgy más unix és unix szerű kéziköyvek is érdekelnek!!!!

[quote:cdc6e520f6="sananorbert"]Trey azért ha ráérnél (bár így is jó a portal!) tegyél fel néhány nem szabilinux.hu-s cuccot is, !

Tudnam mirol beszelsz....

1.) RTFM rovat - tele van ilyen irasokkal
2.) a szabilinuxos doksik 90%-ka hasznalhatatlan mert regi, (tudom, mert 5-6-ot en irtam belole, es az mar 3-4 eve volt). irtam az oldal karbantartojanak, hogy frissitse a doksikat, mert kozben en frissitettem, de valasz nem jott.
3.) A FreeBSD-hez a Handbook a legjobb howto. Mit akarsz? Masoljam ide? Minek? 10000x turokszerveren fenn van.
4.) tobbi *BSD detto
5.) a Solarisnak annyi a doksija, hogy nem fer fel a szerverre, de minek ide tenni? -> docs.sun.com
6.) AIX szinten
7.) HP-UX szinten
8.) Olvasni kene a HupWiki-t, mert ujabban oda kerulnek a doksik a karbantarthatosag miatt. Ott megtalalsz par altalam irt FreeBSD howtot, plusz Debian, Linux, stb. temaban szinten.

(ui: helyesiras rulez)