KDE 3.0.2 .deb csomagok tesztelésre

 ( trey | 2002. június 27., csütörtök - 20:39 )

A szokásos helyről elérhetők a KDE 3.0.2-es teszt jelleggel elkészített Debian csomagjai. A csomagok Debian SID-hez készültek, a csomagoló nem ajánlja már Debian verziókon való telepítését. Ha a rendszereden már telepítve van a 3.0.1-0.1 verzió, akkor előtte el kell követni ezt:

dpkg --purge --force-depends kdelibs4-bin kdelibs4-data

Az apt sorok az i386 platformhoz:

deb http://kde3.geniussystems.net/debian ./

deb http://kde.debian.co.nz/debian ./

deb http://kde.ping.uio.no/i386 ./Ha a csomagok nem mennének fel a rendszerre simán, akkor ne nagyon erőltessük. A dpkg --force-* dolgot NE használjuk, mert egy teljes újratelepítés lehet a jutalmunk.

(ez ebben a formában nem igaz, én felnyomtam Woodyra, használtam a --force-overwrite --force-overwrite-dir kapcsolókat, és a rendszerem is egyben van még itt.

Bővebb információ itt.

Jó tesztelést.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

En tegnap delelott frissitettem, es egyre figyeljetek! A libqt3 nincs a woodyban de ezen a source-ban, szoval backportolni kellett es elöször linpng2-dev-el forditottam, es nem ment. szoval ujra kellet pörgetni linpng3-dev-el es jo lett (kell a deb?). Amugy a http://kde3.geniussystems.net/ -rol siman felment _woody_ ra es tök jól megy! Attol még maradok wmaker rajongo, bar a gnome2 shotok most megingattak;-). A kde3-at meg azért tettem fel mert annak idején azon kezdtem (0.2 kde rulez;-)

Nekem is simán felment. Előtte sid-re állitottam az apt source-ot és a kde3 csomagok feltétele után vissza woodyra. Igy nem volt gondom a libqt3-al legalább.

Egyedül a lisa-val volt baj, a kdenetworks-nek kell függőségként, így ezt hagytam. A keramic theme-el sem volt probléma. Azóta is kde-t használok pedig előtte nem voltam egy kde-fun. Stabilitását tekintve az eddigiek alapján nekem jobbnak tűnik amint a woody-s kde2.2,

még egy alkalmazás sem segfault-olt.