Én csináltam! [webes szolgáltatások]

 ( vladekkk | 2012. október 13., szombat - 10:05 )

Már régebben láttam az Én csináltam című bejegyzést, de ma újra felbukkant. Beleolvasgattam, nagyon jó dolgokat láttam, gratulálok nekik! :)

Remélem nem sértődik meg az eredeti bejegyzés készítője, de engem viszont az érdekelne, hogy ti milyen webes szolgáltatásokat csináltatok magatoknak (nem megrendelésere :))? Kíváncsi lennék non-profit, és nem non-profit szolgáltatásokra is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én nem adok tippet, mert igyekszem segíteni egy kis webes valamivel öcsém vállalkozását. Ha más is segíti másét, akkor az a minimális versenyelőnye, könnyebbsége is szertefoszlik. ;)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én inkább csak az ötletet adtam:

http://kozkutak.hu

Mondjuk vannak még ötleteim ezzel kapcsolatban, szóval ez még nem a végleges állapot:)

Ja, hat ha otlet is szamit, akkor http://wiki.sch.bme.hu :) (A megvalositas Szell Andras "Bandita" erdeme, az adatokat a HaT csoport toltotte fel)

Hajajj, mennyit pucolom rajta a bejegyzéseiteket a Labor1-Labor2 tárggyal kapcsolatban :-).
Nem is tudtam, hogy Széll András csinálta...

A Mérés laborok kidolgozott ellenőrző kérdéseinél sem mindig túl rózsás a helyzet. :)

Volna egy hasonló, de sokkal fontosabb dolog. Budapest városában MŰKÖDŐ nyilvános illemhelyek listája! És ha valaki ezt viccesnek tartja arra jöjjön rá a szapora valahol mondjuk a Rákóczi tér környékén!

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

a keresőkifejezés ehhez: McDonalds.

Pfuj! Magyar ember ilyet nem eszik!
Egyébként a Rákóczi térhez a Blahánál (Népszínház utca) van a legközelebbi ilyen.

OFF:
Mellesleg nem mindenkinek jut eszébe egy étkezdébe menni dolgát végzendő. Volt neked gyerek szobád? (És ezüst kanalad?)
Szilveszterkor vidéki vendégeink voltak. A fejükbe vették, hogy Budapesten biztos komoly buli lesz az utcán (még jó hogy a Blahán a PaDöDő kitett magáért - örök hála) Aztán elszaladtunk a nyugatihoz de "kihalt" volt a terep. Viszont a sok pezsgő és a nyirkos hideg miatt a társaság hölgyeinek gondja támadt. Ó nem baj itt a pályaudvar - hát tudd meg, hogy Eiffel valószínűleg elsírná magát, de nem volt nyitva az illemhely a pályaudvaron (ilyet útóljára a szovjet birodalomban értem meg, ott az egyik repteret Seremetyevó -ról keresztelték el, de honfitársaink csak Semerreretyó -nak becézték).

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Normal esetben nekem se jutna eszembe - de a civilizaltsag az inger erossegetol fugg.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Északnyugat-balkán /o\

-

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Jó ötlet, igazából triviális is (többször volt ilyen gondom nekem is) :)

Elgondolkozom rajta és meglátom, hogy hogy tudom megoldani az adatok felvitelét, nyilvántartását.

Nem én csináltam, de ide tartozik:)

Most kaptam listán: http://hovaszarjak.info/

Ez nagyon jó, nem tudtam, hogy van ilyen. Utána érdeklődök, hogy Békés megyéről a rendelkezésemre álló adatokat elküldhetem-e.

Ez az egyik leghasznosabb, amit ismerek, amikor több napos trekkinget nyomok. :D Hatalmas ötlet!

---
Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Hat van terkepes: https://github.com/aadaam/earth_is_flat (eloadas: http://vimeo.com/51198807 )

Van oembedes (a hosting kozbe megszunt a peldak mogott): http://code.google.com/p/php-oembed/

Vannak aztan jatszosok, pl. ez itt: http://jo-hely.hu/~aadaam/aoe/

Vagy itt van pl. egy XMPP kliens a regmultbol: http://jabbermania.blogspot.hu/2007/06/jsjabber-educational-client-in.html (ennek a kodja a korszellem miatt nem OOP, akkor meg megijedtek volna ettol)

Ritkan csinalok jatszos projekteket mondjuk, kb. az a jellemzobb, hogy ceges (nyilvan), vagy vmi haver ker egy 5 soros modult/logikat es hozzavagom, ezek szerte a vilagban mindenfele intranetek meg kis weboldalak reszei.

nagyon jól néz ki!

http://www.rtvstat.hu/
Eredetileg játékszerver toplista akart lenni, de miután egy rendes radiós gyűjteményre volt igény (ami hasonló elven működik), igy dobtam a játékszerverlista projektet. És lett belőle egy jó kis rádió és TV gyűjtemény.

Az MSCPlite is a nevetekhez köthető?

Milyen rossz tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban? Mármint az újabb verziójával?

Konkretan melyik verziora gondolsz?
OpenVZ guesttel regebbi verziokkal voltak bajok, mert nem lehetett semmit se elinditani, processzek meg beragadtak. A legujabb mar kapott tuneti kezelest ami csak nagyjabol oldotta meg a gondot. Telepitobe meg bele lett teve egy figyelmeztetes ha OpenVZ-re probalja valaki feltenni akkor nem garantalt a hibatlan mukodes.
-------------------
http://www.rtvstat.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

1.1.5 -ös verzióra gondoltam.

1.1.5-os joval ujabb, mint amirol a szalban szo volt (nezd a datumot). Korabbi verziokban meg voltak erdekessegek, de szerencsere mar eltavolitasra kerultek. Egy masik topicban irtak is rola, hogy mi volt 1 honapja.

Bár hosszútávon nem kizárólagosan non-profit szolgáltatás, de nem megrendelésre készült, 2+ éve fogant ötlet alapján eddig majd' 18 hónapnyi erőforrásemésztő hobbiként végzett fejlesztés eredményeképpen jelent meg nem rég a rapporter szolgáltatásunk "private beta"-ja.

A webapp célja, hogy a regisztrált felhasználók bármely böngészőből egy intuitív felületen tudják használni az R hihetetlenül széles skálán mozgó képességeit, mindezt úgy, hogy a számítások a szervereinken futnak, azok eredményeit megformázzuk némi Pandoc segítséggel (egyelőre HTML/odt/pdf/docx kimenettel), kliens oldalon csak az adatbázisok feltöltése, ill. a statisztikai tesztek paramétereinek meghatározása történik. Kis szerencsével így akár egy tablet is képessé válik egy SPSS funkcionalitással bíró statisztikai elemző program futtatására :)

Programunk egyelőre tesztüzemben működik. Az érdeklődök regisztrálni tudnak meghívóért a feliratkozó oldalunkon vagy megtekinthetik rövid demónkat, ill. a tudásbázisunk alapján is kialakulhat egy képük a programról. Kódbázisunk nagy része elérhető GitHub oldalunkon AGPL feltételek mellett.

A programban volt "szerencsénk" előbb PHP/Codeigniter alapon indulni, amit később Rails-re cseréltünk. Adatbázisokkal is volt egy pár körünk: a kezdeti dev során SQLite-ról előbb MySQL-re váltottunk, majd egy időre redis volt a leginkább használt DB, de a program skálázása miatt végül CouchDB és MongoDB lett a befutó. Igen, mind a kettő :) Az R-t a RApache modul segítségével futtatjuk egy meglehetősen szigorú Apparmor profil és néhány hat váltogatásával, amit megfejeltünk még egy saját fejlesztésű R sandbox környezettel.

Remélem sikerült felkeltenem egy-két olvasó érdeklődését, HUP tagoknak garantáltan 72 órán belül küldök béta meghívót, ha jelzik privátban sürgető igényüket :)

[Feliratkozás]

A DictZone szótár az én hobbi projektem. :-)

+1. Rendszeresen használom így köszönöm.

+1
Jobb mint a SZTAKI-é!
______________________
this comment is cc by-nc 2.5

Köszönöm :-)

Hrgy84-el egyutt: whatismybrowserversion.com

Előhozza a böngészőm Súgó/Névjegy ablakát? :D

Egyébként nálam nem jön be az oldal...


openSUSE 12.2, vagy ami éppen jön.

Kisebb szerver problemam van az ujev tajan, nemsokara javitom.

Update: fixed

Opera (Next) 16-ot Chrome 29-nek ismeri fel.

Hmm??? Környezeti változók felsorolása?

Bár az enyém még nincsen publikálásra kész állapotban, de kíváncsi lennék a véleményekre:
egy kisvállalkozásoknak szánt webes "vállalatirányítási rendszer".
Ügyfél és partner nyilvántartás, egy egyszerű projekt kezelő, munkatársak (szabadságok, képzések, értékelések, munkaszerződések) kezelése, dokumentumtár, pénzügyek.
A fő hangsúly az egyszerűségen van, illetve, hogy minden elérhető legyen egy helyen.

Ha nem webes, hanem intranetes, akkor lehet létjogosultsága. A webes megoldásokkal kapcsolatban nagyon szkeptikusak a cégek (főleg a KKV-k).

Nincs akadálya az intranetes használatnak sem. Egyébként nem értem az ódzkodást a webes megoldásokkal kapcsolatban, a legnagyobb veszélyt adatlopás, stb szempontjából úgy is a belső emberek jelentik.

Meg hogy 10x-re növekszik a szolgáltatási díj, és nincs a kezemben az adatbázis, hogy váltsak.

Meg ha a kezedben is van az adatbazis, mit kezdesz vele program nelkul, ami hasznalja?

Ha esetleg eljut odáig a dolog, hogy valós szolgáltatás legyen belőle, nem tervezzük meggátolni, hogy a userek elvihessék az adataikat ha úgy tetszik nekik. Ráadásul olyan alap adatokról van szó, amit szerintem bármilyen CRM, dokumentumkezelő, ügyviteli, stb rendszernek be kell tudnia importálni, így nincsen röghöz kötés.

Magát a webalkalmazást egyébként egy jó ismerős valós igénye szülte. Egyszerű ember, nem sok köze van az informatikához annak amit csinál, cégalapítás után viszont jó lett volna ha valahol össze lenne szedve minden ami a céggel kapcsolatos: ügyfelek, partnerek, munkatársak, dokumentumok, bevételek, kiadások, feladatok (esetleg projektek). És lehetőleg ezeket bárhonnan el lehessen érni.
Az elérhető rendszerekkel az volt a probléma, hogy elég bonyolult a használatuk, az alkalmazások által használt terminológia pedig hogy is mondjam na, nem a kisvállalkozó átlagemberekre lett szabva.

Így jött az ötlet, hogy csinálni kellene egy rendszert ami:
1. egyszerű nyelvezetet használ, ami mindenki számára érthető
2. bárhonnan elérhető, nem kell frissítgetni
3. nem kell bonyolult folyamatokat megtanulni egy művelet elvégzéséhez, nincs egy tab-on belül 6 másik tab

Lényegében ugyanazt tudja mint mások, csak itt a legtöbb hangsúly a usability-re lett/lesz fektetve. Plusz a szolgáltatás webes mivoltából adódóan felmerültek egész érdekes fejlesztési irányok is, e-titkár integrálása a szolgáltatásba, mobil alkalmazások, stb.

Szabadszöveges Facebook esemény kereső. Párszor már bele kellett túrni a Graph API változásai miatt is, lehet hogy most sem 100%.

Poén-kategória:
Rockabilly zenekarnév generátor
Instagram paródia :)
__
http://fodi.be

Ez a rockabilly zenekarnév generátor hiánypótló \o/ :)

Ezekkel mindig az a bajom, hogy utána a falamra akar postolni, meg lájkolni kell, hogy menjen, stb. :S

Nincs postolási jogosultsága, nem is kér az elején és csak az alapadatokhoz (kötelező) és eseményekhez fér hozzá, csak olvasásra. Sajnos egy ideje muszáj autentikálni a Graph API ilyetén használatához is.
__
http://fodi.be

Napi félreolvasás: "Szabadkőműves Facebook esemény kereső"... :D :D

--
Coding for fun. ;)

IFA - Iskolai Fogadóóra Adminisztráció

Az iskolában időnként (valamely péntek délután) közös fogadóóra van, amikor (majdnem) minden tanár jelen van és fogadja a szülőket. Hogy ne legyen sorban állás, előtte lehet időpontokra jelentkezni interneten keresztül vagy telefonon a titkárságon.

Erre született ez a webes felület, ami már sok éve nagyon megkönnyíti a szülők és a titkárnők dolgát.

Tesztelés és letöltés:
http://szepi.hu/~szaszi/ifa

http://www.html5szilveszter.com

Tavaly volt éjfélre egy pythonscript-shellscript kombó, mert nem jött be az m1 stream, idén csináltam egy weboldalt helyette.

Egyszerű: megnyitod chrome-ban, firefoxban éjfél előtt pár perccel, utolsó 10 másodpercben 10-et csippan, majd elindul a himnusz. Guess it's easy.

BUÉK ezúton is mindenkinek!

hihi: function basszamegASafari(), class="basszamegamozilla"

BUÉK!

--
[ Falu.me | Tárhely | A Linux és én ]

Ja, nehanyan mindig beleronditanak a szep, kozertheto es logikus kodba...

Köszi, nagyon jól működött.

nm, örülök, hogy hasznos volt

és ha kitaláltam valamit a munkahelyem számára, aminek az ötletét elfogadták és elkezdem megvalósítani, az is megrendelésnek számít? :)

szerk.: Természetesen igény már régóta van rá, csak még nem mondta meg senki sem, hogy mi is kéne nekik pontosan :D Az ötlet megvalósítása pedig nagyon izgat, szóval mindenképpen megvalósítom, max. jövő karácsonykor egy kis prémiumot kapok érte. Intraneten működne, böngészőből.

http://fam.patmap.org

A releváns szabadalmak szabadalomcsaládját lehet vele kigyűjteni. GWT + AppEngine + EPO OPS szolgáltatás RESFul-al. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának készült fallback megoldásnak hobbiból.

subscribe.

iGoogle pótló, annyi kulonbseggel, hogy cloudba kerulnek a felvett rss-ek es onnan a tobbi user csemegezhet. Kicsit lassu kicsit bugos, de az enyem :)

Feedeater

Netvibes is jo, bar a lassu betoltodese miatt nem tudom kezdolapnak hasznalni, de kinezetre/hasznalatra olyan, mint az iGoogle.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

-

http://www.webkonverter.hu
Szokásos online konverter mindenféle formátummal. A weboldal mögött egy C++-ban írt daemon kezeli a queue-ba került elemeket, s adja át konvertálásra a megfelelő szoftvernek.

http://www.webproxy.hu
Ez alapjaiban nem az én művem, de a honosításhoz alaposan bele kellett túrni a kódba is, mivel nem szereti a magyar ékezetes karaktereket, így "proxyzáskor" minden megjelent, csak az nem, amit akart a user. Illetve jó pár helyen lett foltozva a szerzők engedélyével.

http://www.webproxy.hu
Azt lehet tudni mit tárol el rólunk ?

http://www.webproxy.hu/gyik.html

Statisztikára Anallytics-et használunk. A proxy program időpontot, meglátogatott domain-t, felhasználó ip-jét naplózza. Ennyi. Nem több, mint egy accesslog.

Örülök neki, használd egészséggel. :)

A webkonverterhez ajánlatos az elkészült fájlt legalább egy alapellenőrzésnek alávetni, mert pl. pdf -> odt konvertálásnál cifra dolgokat művel, a visszaadott dokumentumnak köze nincs az odt-hez.
--
Coding for fun. ;)

Csodát persze ne várjunk, nem mindent tud normálisan lekezelni. Nagyon alap szöveges pdf-eket doc-ba vissza tud adni, persze magam is találkoztam benne false eredményekkel. Alapvetően nem is ilyen speciális konvertálásokra lett kitalálva. Ez a része már sajnos zsákbamacska.

Webkonverter:
Én ráeresztettem az itt már felmerült matekjegyzetemre, s csinált érdekes dolgokat (háromszor teljesen üres doksit kaptam vissza, egyszer meg sok zagyvaságot)
--
blogom

Amikor írtad anno a bejegyzésed, betoltam én is, de hát sajnos nekem is zagyvaság jött ki. Nem mindenre alkalmas azért.

pizzza.hu

Kis családi csapatunk hozta létre.

öcsém: kinézet, ötletek, adminisztráció, bannerek
hugim: szabadkézi rajzok:)
én: ötletek, fejlesztés vezetése, kód tesztelése
osztálytársam: kódolás

Az oldal megjelenést és online rendelési felületet biztosít elsődlegesen pizzériáknak.

Jó cucc, küldtem egy kis update-et néhány békéscsabai pizzériához.
__
http://fodi.be

Még egyetemistaként kezdtem el csinálgatni, (akkor még php-ban), egy oldalt ami több más oldalról összegyűjti a naplánya, napszépe képeket és meg lehet nézni őket, mindenféle reklám és korlátozás nélkül.
Évről évre fejlődött, alakult, attól függően épp milyen témát tanultam, próbálgattam.

http://daygirl.hu

Képeket nem tárol, csak a képek elérését.
Nem tudom ez milyen problémákba ütközik, de semmi szándékom nem volt(nincs) vele, csak annyi, hogy egy hobbi projektként gyakoroljam a különböző technológiákat, több férfi ismerősöm, munkatársam nagy örömére. :)

A linkek tárolásával nincs különösebb gond, főleg, hogy jelölöd is a képek forrását.

Remek munka! :p

-----------------------------------------
Linux alapparancsok, kezdőknek

Helló,

amikor még a BME padokat koptattam, nagyon sokat törtem az agyam egy lehetséges amőba algoritmuson. A sors úgy hozta, hogy tavaly egy unalmas délutánon gondoltam, hogy hát most már belevágok és implementálom amin annyit törtem a fejem. Az algo. pofon egyszerű, ha érdekel valakit, szívesen kifejtem. A lényeg annyi, hogy egy egyszer végigmegy a szabad mezőkön és a környezete alapján ad egy pontszámot nekik. Végül a legnagyobb pontszámra lép. Tehát nincs benne rekurzió, tehát nem néz előre semennyi lépést.

Végülis nem lett szuper jó játékos, de mivel tényleg nagyon egyszerű az amőba logika, így ennek is örültem. Aztán végül vettem a fáradságot és a fent vázolt logikát mint heurisztikát felhasználva írtam rá egy rekurziót is, ami bemászik néhány szinten és megnézni, hogy tud-e nyerni 2,3,4, stb... lépésben.

Na szóval, az egész Amőba algoritmus PHP-ben van, így nem valami gyors. De 25 sec alatt azért már van annyi ideje gondolkozni, hogy már elég nehéz legyen megverni.

A kész játék online elérhető itt: http://amoba.zin.hu/

A legkisebb nehézségi szinten nincs rekurzió, ott csak az eredeti heurisztika van. Az egyre nagyobb nehézségi szinteken egyre több időt tölt a CPU a rekurzióban, legmagasabb szinten (Veterán) max. 25 mp-et. A második legnehezebb Profi szinten kb. 12-15 mp.-et, nem emlékszem pontosan mennyit állítottam be. A legnagyobb nehézségi szinthez sajnos regisztráció kell, mert nem akarom túlterhelni a szervert, ami amúgy sok mást is csinál. Ezt később lehet feloldom, de egyelőre nem merem.

Veterán szinten sem verhetetlen, sőt, de azért annyira már jó, hogy egy kezdő amőbást lefoglaljon :) Most lehet visszalépni, később lehet beleteszem még azt is, hogy csak X alakalommal lehessen visszalépni a játék során.

Kapott egy szép designt is, egy grafikustól. Mindent összevetve nem egy világmegváltó projekt, de örülök, hogy az amőba projektem nem maradt meg az álmodozás szintjén, mint sok más ötletem :)

Nekem tetszik, szép a dizájn is, de az állandó oldal újratöltés tönkreteszi a játékot.

Könnyen így tudtam csak megoldani a dolog, most hogy a design is megvan, még nehezebb lenne áttérni ajax-ra. De ha elég sokan panaszkodnak, akkor majd átírom.

Egyébként tényleg annyira zavaró az újratöltődés? Csak mert mindent megtettem, hogy enyhítsem: kattintás után JS-sel megjelenik a loader gif és amíg nem érkezett meg a válasz a szervertől, addig nem történik semmi. Amikor megjön akkor lecseréli az egész oldal tartalmat és odagörgeti az oldalt, konkrétan a játékhoz. Nálam alig észrevehető, hogy nem ajax-os. Nálatok tényleg annyira gáz így?

-

Nem minden kattintáskor zavaró, néha csak annyi van hogy az egérmutató töltést jelez. Viszont nálam chrome-ban kb. minden 3. kattintásnál villan egyet az egész oldal, ami viszont már zavaró. Legújabb chrome-ról beszélek.

Firefoxban is kipróbáltam, abban soha sincs villanás, legrosszabb esetben is csak a töltést jelző gif jelenik meg, az már nem zavaró.
Ez az amit gyűlölök a web fejlesztésben :) (egyikben jól működik, másikban meg nem)

Én FF-ben nézem, megnézem akkor alaposan Chrome-ban is. Van is egy ötletem, amivel talán chrome-ban is meg oldódna a villanás.

Tényleg pofás :) Kétszer megvert és fel is mérgeltem ezen magamat de rém érdekes volt látni a "klasszikus" építkezési irányokat, ehe.

Megvertem és csak villog az 5db bábú, úgy kellett keresnem az üzenetet, mire megtaláltam. Kiírhatna egy pár dicsérő szót középre nagybetűvel. Egyébként nagyon jó.
szerk: profi módnál zavaró ,hogy középen van a töltésjelző. Lehetne a pálya alatt is és akkor látható lenne az egész pálya. Lehetne gondolkozni míg ő is azt teszi.

Az üzenetek tényleg lehetnének láthatóbb helyen is. A loading gif-ből többet is kipróbáltunk, különböző helyeken, ez volt a legjobb. Visszatérve az üzenetekre, lehet hogy lesz majd egyszer egy modal overlay, ahol szépen nagyban kiírja hogy vége és hogy ki nyert.

Gyors ez, nincs ezzel semmi gond. Meg is vert :D

Csak szerencséd volt, legközelebb úgyis én nyerek!

Na, persze! :P


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azzal kezdeném, hogy színtévesztő vagyok, tehát lehet az én hibám is, amit felfedezni véltem.

Amikor leteszem az első mezőre a jelemet, a "gép" látszólag nem lép semmit.
Amint leteszem a következő jelet, megjelenik az előző lépése.
De ha a lehetséges mezők felett végighúzgálom az egerem, akkor mindig van egy olyan mező, ahol a kurzor kézről nyílra vált, magyarult foglalt, de nem foglaltnak jelzett mező.
A következő lépésemnél itt meg is jelenik a gép előző lépése.
Az aktuális lépését megint egérrel kell keresgélnem.

Firefox 17.0. NoScript tiltja a scripteket, nem engedélyeztem az oldalon semmit, ez is lehet baj(?).
Szerk.: meg is válaszoltam a saját kérdésem: ha engedélyezem az oldalon a scripteket, akkor az ominózus jel látszik és villog.


openSUSE 12.2, vagy ami éppen jön.

Így van, kikapcsolt JS-sel nem megy sem az utolsó lépés jelölése, sem a nyertes pozíció jelölése. Én is szeretném hogy JS nélkül is használható legyen, de egyszerűen nem találtunk olyan jelölést az utolsó és a nyertes pozíciókra ami ne rontotta volna a külalakját a játéknak. Így végül ezt a kompromisszumot vállaltuk be.

Lehetne még fejleszteni az algoritmust. Az alábbi lépést pl. nem tudom hova tenni:

http://kepfeltoltes.hu/130110/amoba_www.kepfeltoltes.hu_.png

A piros pont az amit a gép lépett, én meg a fehér vagyok. Persze ezek után nem is volt kétséges, hogy én nyerek. De hasonló csapdákat minden esetben benyalta. Érdemes lenne debugolni, biztos hogy algoritmus hiba. De amúgy jó, csak valahogy rekurzív módban nem tudok veszteni.

Kösz a screenshot-ot! Nekem is van mentésben egy-két hasonló, amit nem tudtam, hova tenni. Amint lesz időm utánanézek.

Azt látom, hogy veterán módon elég kevesen próbáltátok. Érthető, mert regisztrálni kell. De úgy sokkal erősebb mert kb. 2x annyi idő tölthet a rekurzióban, úgy általában 3-3, vagy 4-4 lépést előre meg tud nézni. Szerintem itt egyszerűen nem volt elég ideje ezért gyorsan kilépett a rekurzióból. De meg fogom majd nézni alaposabban is a fenti szituációt.

Szerintem akkor tegyel ide a topicba egy hupper felhasznalot jelszoval, es akkor probalgathatnank regisztracio nelkul. Igenis faj a roundtrip a mytrashmail.com-ra, meg a hasonlo szolgaltatasokra.

Remek kis játék, jól sikerült. A végén kevésnek tartom az eredmény kiírását, de egyébiránt szuper!

Amint viszont érdekes, hogy könnyebbnek tűnik profin, mint haladón. Sokkal többször sikerült megvernem a 4. szinten, mint a 3-on.

udv
letix

-----------------------------------------
Linux alapparancsok, kezdőknek

http://animation-experiment.com/
ez egy kiserlet, amiben a latogatok rajzaibol probalok majd osszefuzni egy animaciot.

Ha le vannak tiltva a scriptek a böngészőben, nem látszik a gomb, csak a szöveg, hogy nyomjam meg a gombot.
A (Java)script bekapcsolására nem figyelmeztet semmi.


openSUSE 12.2, vagy ami éppen jön.

Koszonom, mar javitottam is!

Ez poén! :D
Egy törlés gomb lehetne, hogy ne kelljen újratölteni az oldalt ha elrontottam a rajzot és újrakezdeném.
Illetve egy "vetítés" gomb direkt nincs, amivel le lehetne játszani az eddigieket?

Kosz, hogy kiprobaltad! Megprobaltam minel egyszerubben tartani. Az eredeti elkepzelesem az volt, hogy mindig egy flv file vegere szurnam be az elkeszult kepkockat, de vegul ugyis sorba kell majd rendezni a rosszul szinkronizalt kockakat, szoval majd egyben feltoltom az egesz kisfilmet, amint elkeszul. udv, z

hol tart az animáció? lehet tudni?

Sokat gondolkodtam rajta, hogy megosszam-e, mert eléggé fun/gagyi kategória:
http://www.napigif.hu

Óránként cronból lefut egy gyűjtőscript, meghatározott oldalakból összeszedi a képek linkjét, s közzéteszi. A duplázás kiszűrése csak adott forrástól van megoldva, így ha ugyanazt feltolják két oldalra is, akkor itt is annyiszor jelenik meg.
Nem nagy durr, inkább csak nekem kedves, az első olyan produktumom, amihez PHP keretrendszert használtam.

Nem rossz :) Viszont túl kevés kép van egy oldalon.

Mások akkor panaszkodtak, mikor kétszer ennyi volt :D
Amúgy van ennek némi oka, az egyik, hogy a user böngészőjét ne kergessük a halálba 15 animációval (igen, FF tud olyat tőle, teszteltük), a másik, hogy böngésszen, lapozgasson, mert minél többször látja a reklámot, annál nagyobb az esélye annak, hogy majd rá is kattint. Legalább is ez az elmélet, ezen persze lehet vitatkozni.

kicsit egyszerűbb formában mi ezt toltuk ki: http://gifland.us

Nekem nem volt pofám a mellbimbótól nyúlni képet :D

tudnak róla :) (tudunk róla) :D

Áhááá :D Együttműködés érdekel esetleg Titeket? A formáját még nem realizáltam.

Ha kigondoltad írjál pm-t itt, vagy dobj email a hello[kukac]gifland.us -ra. Nyitottak vagyunk, meg minden ;)

Rendben, amint van valami, írok (már megérte ez a topic).

Szabadidőmben a kollégiumunk adminisztrációs rendszerét szoktam faragni, például az új sportpálya foglalásához készült egy egészen használható felület:
http://cv.drag2web.com/index.php?menu=14
Később az egyik egyetemi kurzusra - postgre sql-re portolva - beadandó feladatként is újrahasznosítottam.

Egyébként a linkelt oldal is saját fejelsztés :)

Képek alapján átfogó munka.

kép

Modulok:
Adminisztráció
Adminisztráció - Rendszer virtualizáció
Adminisztráció - Irányítószámok
Adminisztráció - Lokalizáció
Adminisztráció - Rendszerbeállítások
Adminisztráció - SMS
Adminisztráció - Webkamera
Anyaggazdálkodás
Anyaggazdálkodás - Autók
Anyaggazdálkodás - Beszerzés
Anyaggazdálkodás - Gyártás (Csomagolás)
Anyaggazdálkodás - Gyártás (Előkészítés)
Anyaggazdálkodás - Gyártás (Keverés)
Anyaggazdálkodás - Gyártás (Ütemezés)
Anyaggazdálkodás - Logisztika
Anyaggazdálkodás - Raktár
Csoportmunka
Csoportmunka - Belsőlevél
Csoportmunka - Címlista
Csoportmunka - CRM
Csoportmunka - Fájlkezelő
Csoportmunka - Feladatok
Csoportmunka - Feladatok (Időzített)
Csoportmunka - Fotóalbum
Csoportmunka - Jutalékom
Csoportmunka - Kiegészítők
Csoportmunka - Naptár
Csoportmunka - Névjegyek
Csoportmunka - Partnerek
Csoportmunka - Sajátadataim
Csoportmunka - Statisztika
Csoportmunka - Tudásbázis
Humánerőforrás
Humánerőforrás - Alkalmazottak
Humánerőforrás - Fizetések
Humánerőforrás - Munkák
Humánerőforrás - Szabadságok
Marketing
Marketing - Címlista
Marketing - Hírek
Marketing - Kereskedőtámogatás
Marketing - Statisztika
Marketing - Termékek
Marketing - Terméktámogatás
Marketing - Webshopszerkesztés
Pénzügy
Pénzügy - Bank (Bevétel)
Pénzügy - Bank (Kiadás)
Pénzügy - Jelentések
Pénzügy - Jutalék
Pénzügy - Kedvezmények
Pénzügy - Pénztár (Bevétel)
Pénzügy - Pénztár (Kiadás)
Pénzügy - Számlázás
Pénzügy - Webáruház üzemeltetés
Termékfejlesztés
Termékfejlesztés - Csomagolástervező
Termékfejlesztés - Labor (Fejlesztés)
Termékfejlesztés - Receptaktiválás

Jó nagy a választék.

Jogok miatt kellett modulokba szervezni a folyamatot.

Én is bemutatom a szolgáltatásomat.

https://plus.google.com/photos/106504929408897547403/albums/5866047374185441537?authkey=CJrN7tWz76erwgE

Az esetleges bent maradt nem publikus adatokat kisatíroztam.
A fenti képeket nagyjából kattintgattam össze, rengeteg fül/ablak maradt ki.

Amiket tud:
Számlák/szállítólevelek (devizás, forintos)
crm (partneradatok, személyek kezelése, gyűjtőzése, feladatok)
Gyártás (Termék gyártása, gyártásra küldés)
Bundkezelés (kábeldobok etc)
Szállítói, vevői ajánlatok/rendelések. (Ajánlatból rendelés, rendeléskövetés)
Projektkezelés (bizonylatok projekthez való rendelése, várható nyereség számítás)
Pénzügy (banki házipénztári modul, automatikus számla kivezetéssel, előírás kezelés)
Fizetési felszólítás, kamatszámítás
Tárgyi eszköz nyilvántartás, értékcsökkenés számítás,
Könyvelés, automatikus és kézi, analitika
Szabadságkezelés
Napló, riasztások, feladatok, emlékeztetők.
Jogosultságkezelés.
Szállítói, vevői szerződésnyilvántartás.
Kedvezménykategóriák.
Csoportok létrehozása (cikk, partner, személy, készletbizonylat, rendelés etc etc)
Kimutatások

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Árakat nem látok a számlázóra, vagy rossz helyen kerestem. Mennyibe fáj egy vállalkozásnak? :)

Hát erre azért szívesen ráraknék pár usability tesztet, esetleg ClickTale-t... Ez a szokásos, feltöltök tesztadatokkal egy adatbázist, majd az utcáról bejőve valami bölcsésznek vagy mindegy-csak-ne-informatikusnak odaadod, hogy "A Hollo Kft -nek ki kell allitani egy 3000 Ft-os szamlat rezfaszu bagoly gyartasrol, es el kell kuldeni a Jocoval, a soforrel".

Ahol a hollo Kft az egyszerűsítés kedvéért része már az ügyfélkörnek, Józsi bennvan a fuvarozók közt, és a részfaszú bagoly megjelenik raktáron lévő termékként.

Ill. persze lehet az előkészítést is játszani, de akkor több instance kell, mert a trükk az, hogy nem magyarázhatod el a usernek, jól csinálta-e, és nem mondhatod meg, hol a gomb.

A két kedvenc videóm erről ez és ez. Az első bár viccesnek tűnik, teljesen komoly, a másik az uncsi, de reális. (Ha a vicc könnyebben megy át, még ezt tudom javasolni)

Ugye a használhatóság 0. szintjén biztos jó, mert gondolom használják, szóval nagy baj nincs vele, de azért mindig mindenre ráfér egy kis ellenőrzés és esetleg frissítés.

Hát volt már pár módosítás ezelőtt is, de ahogy bővült a funkció kénytelen voltam valami megoldást kitalálni.
Ezért lett füles kéthasábos lap.
Amúgy a fiammal szoktam tesztelni a funkciókat, de ha gondolod van kint publikus teszt oldal, szívesen veszem a kritikákat.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Hát heurisztikusat lehet, de túlzottan informatikus vagyok a Gizikékhez képest, akik ezt használják, és könnyen lehet, a fiad is.

Itt a Nielsen-heurisztikai forgatókönyv, ez pedig a Mozilla heurisztikai szempontrendszere.

Ha feladatot adsz a fiadnak (tehát nem csak "mit szólsz ehhez", hanem forgatókönyv, meg tegyük fel hogy), amiben nem szerepel névbeli utalás (pl. "számlázz ki 1000 Ft-ot a Bélának" esetén nincs "számlázz" feliratú gomb és nem csak egy db "béla" nevű bejegyzésből áll az ügyféladatbázis), nem segítesz neki, stb, akkor végülis jó az is, csak mondom, lehet hogy IQ-ban felüllövi az átlagot, ezt meg az átlag használja...

Én tényleg csak ránéztem, nem az lenne a bajom, hogy én nem tudom használni - linux konzolon nőttem fel, nem volt X driver a kártyámhoz -, hanem Gizikét lehet hogy túl sok fejtörésre készteti..

Megkérhetek egy Gizikét, nekiállhatok 1-2 funkciónak, hogy lásd hogy néz ki egy tesztelés, de azért az egészet nem vállalom... :)

A silk ikonkeszlet csak az eredeti mereteiben szep, utana mar sajnos pixelesedik.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

sub

http://horrorfreaksubs.amin.hu/

Még anno 2008 nyarán kezdtem el csinálgatni az oldalt, azóta folyamatosan változott a külső, míg végül ez a relatíve letisztult maradt. Tudtam, hogy kb. mit szeretnék és annak megfelelően guglizgattam hozzá php mintakódokat (persze 0 php előképzettséggel) :D Csináltam hozzá egy kis adminfelületet is, ahol a megfelelő form kitöltése után szépen beírogatja egy MySQL db-be az adatokat, feltölti a zippelt feliratfájlt a szerverre, az imdb link alapján pedig "lelopja" a film pontszámát, és a posztert, amit utána egy másik szkript átméretez és behelyez a megfelelő mappába (így az adatbázis kis méretű marad). Előtte úgy volt, hogy egy statikus html oldalt szerkesztgettek a srácok, ha új fordítás készült. (akkoriban még ez simán tartható is volt) De azóta kinőttük magunkat és mostanra már viszonlyag elég látogatott oldal lett, annak ellenére, hogy egyfajta réteget érint csak :)

--------------------------------
ALKOHOLISTA: Az, aki ugyanannyit iszik, mint mi, csak nem szimpatikus.

Heti szintű látogatótok vagyok az "aberrált" horror rajongásom miatt. Viszont az direkt van, hogy nem lehet szöveget másolni az oldalról egérrel (kijelöl, jobb klikk, másol) vagy nálam van a hiba?
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Idézet:
„Kíváncsi lennék non-profit, és nem non-profit szolgáltatásokra is.”

A dupla tagadás logikailag hülyeség itt. Segítek: „non-profit és profit”

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Te sem mondod jól. For-profit helyesen.

Igen, igazad van.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

non-profit és non-deficit

~~~~~~~~
Linux 3.2.0-0.bpo.4-486
Debian 6.0.7

Sziasztok!

Lassan elindulunk az ecegbazis.com-al , bár nem nonprofit a rendszer, de elég komoly projectnek lett belőle.
Lett írva alá egy teljesen saját, moduláris CMS, és arra lett felhúzva az egész site mindennel együtt.

A backend teljesen saját, a UI-t egy srác csinálta, gyakorlatilag teljes online cégmenedzsment-et tesz lehetővé, jogi, könyvelési ügyintézéssel, pályázatírással, marketing-tanácsadással, követeléskezeléssel.

Büszke vagyok rá :)

"Itt megadja eMail címét"
"Cégalapítással illetve kft alapítással majd cégmódosítással, végelszámolással, illetve a cég megszüntetéssel kapcsolatban érdekességek és hírek találhatóak folyamatos aktualitással, frissítéssel."

Oke, en itt adtam fel. Legyszives, olvassatok at minden szoveget az oldalon, mert ez igy igenytelen, magyartalan, ertelmetlen.

- A legjobb esetben is email vagy e-mail (utobbi a helyes). De az oldalon mindenutt igy van irva, es ez ultra-szuper-megagaz. Konyorgom, e-mail lassan husz eve van, ideje lenne megtanulni a helyesirasat ennek a szerencsetlen szonak.
- A kft nem ceg? Ha nem az, akkor mi? Termeszetellenes jogi szemely?
- A mondat tobbi resze pedig mar egy kulon mondat kellene legyen, de a megfogalmazas ugy en bloc hibas

Komolyan, vegyetek komolyan a dolgot, mert hiteltelenne valik az egesz. En biztos nem mennek oda egy olyan ceghez, aki ennyire latvanyosan nem tud magyarul.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Elég csak a hozzászólást elolvasni amiben linkeli :)

az eredeti projectnév 'yaytac' volt: yet another youtube to audio converter.

http://metaltux.tk/cgi-bin/yt/

aki fél .tk URL-ekre kattintani:

http://i.imgur.com/446K9cu.png

~~~~~~~~
Linux 3.2.0-0.bpo.4-486
Debian 6.0.7

Elegge akadozik az elerese, tegnap este nem toltodott be.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

ja bocs, nem 7/24 szerveren van :|

ha látom, h többen használják, megfontolom h mindig üzemelõ helyre tegyem.

~~~~~~~~
Linux 3.2.0-0.bpo.4-486
Debian 6.0.7

mostmár szinte 7/24 elérhetõ - igaz a sávszél hagy kívánnivalót maga után, meg is dizájnolódott, vannak hozzá browser extension-ök

http://metaltux.tk/cgi-bin/ytdl/

~~~~~~~~
deb http://deb.metaltux.tk/ wheezy testing

Random Faces. Hirtelen ötlettől vezérelve pár óra alatt reszeltem össze. "Random" emberek publikus profilképeit lehet vele galéria formában nézegetni, hasonló mint a The Faces of Facebook, csak itt meg kell adni egy profil linket kiindulásnak. A progi ebből feloldja a Facebook ID-t belőle aztán szépen elkezdi a számot inkrementálni és összeszedni mindegyikhez a profilképeket.

A publikus Facebook Graph API-t használja, és minden funkció JavaScriptben van megírva, a böngésző csinálja a lekéréseket és a képek is közvetlenül a böngészőbe töltődnek le a Facebook szervereiről. Az értelmét ne kérdezzétek :)

__
http://fodi.be

Érdekes arcokat szedett össze az én profilomból kiindulva. :D
Valami gyakorlati haszna is van, vagy inkább csak a vicc vezérelt benne?

Az About oldalon leírtam :) leginkább vicc, illetve kis mértékben az, hogy hátha néhány r=1 jobban megérti, hogy mi is az adatbányászat.
__
http://fodi.be

Ez csak nagyon alap web crawling, semmi koze adatbanyaszathoz.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

"CVS_Info" php konzol szkript, ami egy adott lokális CVS-repo fájljait összehasonlítja a repoban lévö fájl státuszával, majd egy adott szerveren lévö fájlokkal sha1-hash-el (ssh-n keresztül), és jelzi ha különbség van köztük. A szerveren való fájlokra diff-et is tud.

Thunar-ban mappára jobb oldali klikkel is müködik

Ennek mi értelme? Több gépre van elszórva a fejlesztésem és van, hogy hosszabb ideig nem tudom folytatni. Utána meg a kutya sem emlékszik, hogy hol mi az aktuális állapot.
--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

Használ még valaki CVS-t?

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Mivel egyedül használom, nekem tökéletesen megfelel. De a shell-parancsokat bármire lehet helyettesíteni, szóval SVN sem lenne probléma....

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

"Több gépre van elszórva a fejlesztésem és van, hogy hosszabb ideig nem tudom folytatni. Utána meg a kutya sem emlékszik, hogy hol mi az aktuális állapot."

Zsenialis, de nem lenne egyszerubb egy online repoba kommitolgatni mindegyik geprol? Pl. ProjectLocker meg Bitbucket kinal ingyenes privat repot, bar nem tudom, hogy CVS-t meg tamogatnak-e... :^D

Ha meg valamelyik gep sokaig offline, akkor hasznalhatsz valami elosztott verziokezelot, amivel a lokalis repokat idonkent tudod szinkronizalni a masterrel, pl. Git.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Igaz, lehetne...csak a saját szerveremben jobban bízom...:)
Meg a probléma szerintem repo hollététől független. Előfordult már, hogy a szerveren élesben kellett 1-2 dolgot megváltoztatni, aztán el lett a commit felejtve. Ha nincs ez a szkript, akkor a következő változtatásnál simán fölül írtam volna a fájlt a szerveren

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

"Meg a probléma szerintem repo hollététől független. Előfordult már, hogy a szerveren élesben kellett 1-2 dolgot megváltoztatni, aztán el lett a commit felejtve. Ha nincs ez a szkript, akkor a következő változtatásnál simán fölül írtam volna a fájlt a szerveren"

Ha egyetlen repod van es onnan csekkolod ki mindegyik gepre, tehat nem masolgatsz dolgokat manualisan egyik geprol a masikra, akkor check out-kor cvs es svn is konfliktust jelez ha a lokalis, kommitolatlan valtozatod felulirodna. Git-el meg el lehet ezt jatszani tobb repoval...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Sziasztok,

bár nem teljesen, de részben a témához tartozik a kérdésem, főleg webáruházat üzemeltetőkhöz és internetes szolgáltatást nyújtókhoz szól:
hogyan és milyen eszközökkel méritek (egyáltalán méritek-e), hogy hány látogatóból lett érdeklődő, és azokból tényleges vevő? Esetleg, hogy mekkora a vevők lemorzsolódása?

.

http://dataup.hu/
Idén kezdtem fejleszteni.
A rendszer sajátossága az, hogy akár 5 gigás fájlt is fel lehet nyomni anélkül, hogy a php visítani kezdene (chunked upload), letöltést nem a php szolgálja ki így a futás idő is lehet default sőt a memória limit lehet akár 64mb ez alatt is megy a rendszer.
Felhasznált összetevők : apache, mysql, php, xsendfile, jquery, html5.
Figyelem a rendszer csak és kizárólag html5-t támogató böngészőbe fut és javascript-et is be kell kapcsolni.
A rendszer még fejlesztés alatt áll!

Miért nem csinálod meg nagyíthatóra a felületet beégetett méretek meg fix struktúra nélkül? Ha kisebb képernyőn nézi az ember, scrollozni kell balra, jobbra, fel meg le.

Kár hogy ez a trend.

Mint írtam is még fejlesztés alatt van tudom, hogy így nem képernyő független.
Tervbe van mobil app is sőt windows és linux kliens is.

Ok.

A fontokban az "e" betű alapból ilyen hiányos? Nálam legalábbis a bal felső görbülete olyan.

Nálam jól jelenik meg firefox 25.0-án.
Írd le milyen böngészőbe csinálja ezt.

FF 25, Linux.
http://dataup.hu/download/fULKp7nmlL

(stílszerűen nálad a kép ;) )

(másik észrevételemet PM-ben küldöm, az nem publikus)

Pure-ftpd user manager python és postgresql alapokon

http://pyftpadmin.earthquake.hu

demo site nincse?

~~~~~~~~
Linux 3.2.0-4-486
Debian 7.1

Még nincs :). Tegnap raktam ki az oldalt, de jó ötlet.

http://merretekerjek.hu vagy http://budapest.merretekerjek.hu - bringás térkép és útvonaltervező a tavasz tiszteletére. Egyelőre Magyarország, Szlovákia, Románia, de idővel egész európát le akarom fedni.

Első javascript projectem, hello world!

del.

Kalkulátorok:

Bi-quad antenna méretező:
http://91.83.238.42/calc/bi_quad.html

Hengerparaboloid méretező:
http://91.83.238.42/calc/hpara.html

Bicikli hajtókar méretező:
http://91.83.238.42/calc/bicycle_crank.html

Simson motorok lökettérfogat számítása
http://91.83.238.42/calc/loket_terfogat.html

Kalóriaszámító néhány sporthoz ( nem feltétlenül biztos, hogy az eredmények pontosak)
http://91.83.238.42/calc/munka_j.html

Olaj-benzin keverékszámító
http://91.83.238.42/calc/olaj-benzin.html

Ólompótló adalék
http://91.83.238.42/calc/olompotlo.html

Schumann felharmonikus számoló
http://91.83.238.42/calc/schumann.html

... és egy kis elektromágnesesség:
http://91.83.238.42/calc/rt_calc/rf_demo.html

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

A menetszámnak nem méter a mértékegysége, hanem nincs neki.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bár messze áll attól, hogy kész legyen, még csak a koncepció van meg (és nem is magyar), de:
HRgame

Ha Jozsi minden nap rendesen elvegzi a dolgat, akkor par honap alatt elerheti a 76-os Paladin szintet? :D

Komolyra forditva a szot a gamificationnek lehet ertelme ezen a teruleten, de szvsz max egy letezo HR megoldas bovitesekent. Meg egy tool, amibe "vezetni kell a dolgokat" minden alkalmazott remalma...

Szerk: teccik ez az MVP-s hozzaallas!

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Valami ilyesmi, igen. :)

HR megoldás bővítése azért problémás, mert ki kell választani egyet, és elég sokfélét használhatnak a különböző cégeknél/szervezeteknél, viszont a későbbi integráció akár megoldható velük. Egyébként sem az alkalmazottak feladata vezetni benne a dolgokat, erre szolgál a HR-es, vagy akinek feladata az értékelés.

Mikor fizetős lett a dyndns....
Nem tökéletes, amikor időm van faragom, de saját céljaimnak tökéletesen megfelel.

http://myip.v-portal.hu/

Köszi, asszem kipróbálom.
--
The Community ENTerprise Operating System

Online fogási napló horgászoknak: http://halnaplo.hu
És mivel 2014 januártól már kötelező víztérkódot is megadni a fogásokhoz: http://vizterkod.hu/

Még a mögöttük lévő adatbázisokat ugyan fejleszteni kell, de már egész jól használható :)

Alapvetően nem egyedül csináltam, de most lettünk kész az
Utcánk.hu nevű lokális közösségi oldallal,
ahol helyeket, programokat, eseményeket lehet megosztani a körülötted élőkkel,
apróhirdetéseket lehet feladni, "szívességeket" kérni, illetve működik rajta egy közösségi üzenőfal is.

Utcánk.hu

A technikai részletekről tervezek majd írni egy blogbejegyzést, eléggé érdekes dolgokat sikerült
megvalósítanunk. (kíváncsi lennék a sebességéről a véleményetekre)

csak nem a miutcank.hu miatt lett ilyen surgos?:)


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Mi is dolgoztunk rajta már egy ideje, de igen, azóta belehúztunk. :)

Kíváncsi leszek rá, mert szerintem halott ötlet. Bár erről egy szociológus többet mondhatna.

Én is, bár engem a technikai részletei jelenleg jobban izgatnak. :)
Most pl. a távolságok gyorsabb számolásához írt MySQL pluginunkat teszteljük.

Én speciel (jövő nyárig) Budapesten, a Práter utca, Diószeghy utca, Tömő utca által fémjelzett területen élek. Miért akarnék találkozni az utca többi lakójával többször, mint muszáj? :D

Na tessék! Itt a bizonyíték a rasszizmus terjedésére. :D (Vicc volt!)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem én mondtam. :D

>>Én speciel (jövő nyárig) Budapesten, a Práter utca, Diószeghy utca, Tömő utca által fémjelzett területen élek.

ne igyál előre a medve bőrére
_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

LOL iksz-dé, meg ilyenek. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Úgy érted, hogy nem fogok addig élni? :D

Nem ertem mi a gond. Lehet, hogy egyszer majd epp ok segitenek kipakolni a lakast - es lehet, hogy nem is kell kerned :-)

/sza2

Nekem ott ert veget, hogy 'Regisztralok facebookkal' (es mas lehetoseg nincs).

Illetve irod, hogy 'most lettünk kész', de a Felhasználási feltételek - Adatvédelmi nyilatkozat: Feltöltés alatt.

/sza2

Köszi a véleményed. :)

Remelem segitettem :-)

/sza2

(PS: es lesz eredmenye)

Mindenképp, igyekszünk minél hamarabb pótolni a hiányosságokat, ezek másoknál is felmerülhetnek.

Ne is mondd, mintha kötelező lenne a Facebook fiók. Nekem sincs, mégis élek.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"... mégis élek."

Ezt tudod bizonyitani is? ;-)

/sza2

Elbizonytalanítottál. :D


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy kis elírás, kissé csonka az utolsó betű :-)
"Irányítószár" ==> "Irányítószám"

A **** projekt keretében a *********** megvalósítására, ***** rendszerből ***** rendszerbe történő webszerviz interfész tervezése és kivitelezése, adatkonverzió és továbbítás a ***** modul üzleti funkcióinak.
...

:D

www.yescomment.net

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, technikai észrevételekre is, meg arra is, hogy jó-e az ötlet, folytassam-e, vagy hagyjam a fenébe.

Nekem tetszik, jó ötletnek tartom. Ugyanakkor nem olyan a jogi szabályozás, hogy az üzemeltetőnek kell vállalnia a hozzászólásokra a felelősséget? Például mit csinálsz, ha politikai tartalmú cikkekhez hatályos jogszabályokba ütköző kommentek érkeznek? Vagy éppen azért trollkodják szét egyes érdekcsoportok az oldalad, hogy ellehetetlenítsék az értelmes, esetleg tabunak számító vitákat, s arra kényszerítsenek, hogy felhagyj az oldal üzemeltetésével?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

viszem a szervert a seychelle-szigetekre :-)

Egyébként jó kérdés, ha mondjuk az oldalamon Disqus által hajtott komment-rendszer van.
Akkor engem vesznek majd elő, mint az oldal üzemeltetőjét, vagy a Disqust akarják majd baszogatni?
--
blogom

1. Ez igy onmagaban keves szvsz, okes, hogy kommentelsz rajta egy oldalt, de csak azok fogjak olvasni a kommentjeidet, akiknek te magad kuldod tovabb, legalabbis amig az oldal nepszerusege eler egy kritikus tomeget. Lehetne boviteni link ajanlo funkcioval, szavazassal, mindenfele megosztassal, de ezt mar egymillioszor leimplementaltak, lasd pl. Reddit, de akar Facebook, Twitter, stb.

2. Ezt hogy a p.csaba olvassam mobilon?

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

2. Sehogy. Ez szerintem az android browser hibaja, a css opacityt leszarja. IOS safarin jo. Persze szellel szemben nem lehet, ugyhogy lehet, mas megoldast keresek. Fogj egy firefoxt, vagy chrome-ot es huzd ossze kicsire az oldalt.
1. A scenario pont az, hogy eleri a kritikus tomeget, es akkor ha nem tudsz kommentelni valahol, rogton ide jossz, es mas is ugyanigy tesz. Twitter egy vicc, 140 karakter keves. Facebook tudja ezt (megosztas), de egyreszt nem tudsz anonymus lenni, masreszt ha tobben megosztanak valamit, akkor tobb reszre oszlik a kommentfolyam, hiaba ugyanaz az url. Redditet nem ismerem behatoan, ott lehet anonymuskent tolni?

"A scenario pont az, hogy eleri a kritikus tomeget,"

A mai social site aradattal szemben par dollarmillionyi marketing nelkul eselytelen szvsz.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Nekem nagyon tetszik. Rohadt gyorsan betölt, 10-40 kB-nál megáll az adat. Tök jó hogy nincs tele képekkel meg elbaszott design-nal. Jó hogy mobil méretre is szuperül átméreteződik.

Szerintem tökéletes.

Az ötlet tetszik, de azt nem tudom hogy mennyire lehet rá igény.

Koszonom. Probalom minimalisan tartani a tartalmat, nem akarok, csak a lenyegre koncentralni.
Ugye nem akkor leszek kesz, ha mar nem tudok mit hozzatenni, hanem akkor, ha mar nem tudok mit elvenni.

Tetszik az utolsó mondatod. Én is ezt az irányt kedvelem.

+1

---
| Dropbox | Copy | Yandex |

+1

Par php's tákolmány amit a kovetkezoket tudja:

- kanban board amit todo list-nek is hasznalok
- SAP MDM schema annalizator (mert a Console+Data Manager lassu allat)
- SQL alapu validator (elore megirt kulonallo sql scripteket futtat es excelbe exortalja a talalatokat, tud futtatni scripteket egyenkent illetve az osszeset egymas utan)
- eszkoz ami a workflow routing tablainkat a business userek szamara ertheto excel formatumba hozza (pl a multi value fieldeket sorkra bontja)
- syndicator map analyzer ami gyorsan megmutatja milyen mezok vannak az interface-n mappelve

kepek

Az egesz php-ban irodott codeigniter 3 kereten.
beallitasok es a kanban board sqlite file-t hasznal, a validator meg postgresql alapokon dolgozik (mert az adott feladatokat majd 2x olyan gyorsan megcsinalta mind a mysql)

Én a napokban egy olyan oldalt csináltam, ahol Ingyenesen Mumble szerver -t lehet "regisztrálni". 10 slotos ingyenes, illetve tovább lehet bővíteni. Szeretném majd megcsinálni azt, hogyha egy felhasználó alá regisztrálnak (tehát meghívás), akkor minden x. regisztráció után +1 slot. De amíg a jelenlegi funkciók hiányosak, nincs befejezve, tele van hibával, addig nincs tovább fejlesztés.
Egyenlőre nagyon maszek, alá van hányva egy design, és sok hiba van benne. Ezért még reklámozva sincs.
Egy kisebb VPS -ről fut, szinte 0 terheléssel.

Ami viszont nagy kár, hogy az emberek alig ismerik még a Mumble -t.

Ebben amúgy mi a biznisz? :D

2. mondat utal rá. 10 slotig ingyé' van, edsmsel lehet emelni. Másik biznic a tanulás:)

Tényleg, bocs, write-only voltam. Illetve nem egészen, csak a weblapot néztem, ott meg nem láttam ilyesmit.

Futtattam már saját desktop gépen mumble szervert. A visszhangelnyomást gondolom, itt is a pulseaudio oldaná meg. Nekem már semmi szükségem rá, VoIP konferenciára nagyon megszerettem a seren nevű alkalmazást.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én ventriloval csináltam volna, ha lehetne.
Mumbleval lehet ilyet csinálni. Ventriloval meg az a probléma, hogy a 3 -as verzióra nincs slot és port crack, az előbbieket meg illegális használni. De attól függ mihez viszonyítok: Egy ilyen oldalhoz nem merném használni. Ha egy kisebb baráti közösségnek (legyen 20 fő) van szüksége VOIP szerverre, akkor használnám a régi ventrilo verziót.

Nem értem, miért kellene feltört programot használni illegálisan, amikor

1. meg lehet venni
2. lehet más, ingyenes programot használni

Nekem a seren működik, legális, ingyenes.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Teljesen igazad van. Azonban egyáltalán nem célom crackelt programokkal szórakozni. És úgy van rendjén ahogy mondod. Vannak ingyenes programok, azokat kell használni, ha valaki nem akarja megvenni.

Csak hozzáfűztem a gondolataimat.

Ugyanazt a jelszót rotálod körbe-körbe és éjszakánként ssh botok bepróbálkoznak vele minden szerveren?
/:-D/

urandom-ból vannak, nincsenek mentve.
--
The Community ENTerprise Operating System

Mivel majdnem mindenütt csak azt olvastam, hogy itt-ott milyen rendezvény volt, így készítettem ezt, hogy legyen egy hely ahol azok a rendezvények vannak amik lesznek.
Szabolcs Szatmár Bereg megyére koncentráltam hisz itt lakok.
url.: http://szabolcsirendezvenyek.hu

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Üzenet váltás bármilyen eszközök között ami egy html linket megtud nyitni.
http://hopmsg.com (Ingyenes, regisztráció sem kell)

Üzenet küldése:
http://hopmsg.com/ctl.php?id=YOUR_UNIQUE_KEY&value=message

Üzenet fogadása:
http://hopmsg.com/ctl.php?id=YOUR_UNIQUE_KEY

Ha kell a küldő ip-je, küldés UTC ideje:
http://hopmsg.com/ctl.php?id=YOUR_UNIQUE_KEY&value=VALUE&src=1

Mire jó? (Tudom van jobb, de ez nagyon egyszerű!)
- Relay két Nat mögötti eszköznek, vezérlés, státus info, adatcsere, stb.
- Üzenet küldés csoportnak (Ki jön focizni ? aktuális állapot)
- Dynamikus IP követése (src=1)
- Minimal monitoring
(pl: bash script uptime
UP=`uptime | sed -e 's/ /_/g'`; curl "http://hopmsg.com/ctl.php?id=YOUR_UNIQUE_KEY&value=`echo ${UP}`"
)

Az üzeneteket láthatja/módósíthatja akinek megvan a YOUR_UNIQUE_KEY / Channel Id
(pl: YOUR_UNIQUE_KEY = dfKArhE7xTRzjwackSgGipWPX )

Miniál Android App hozzá:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hopmsg.hopmsg

Esetleg majd lesz később: https, üzenet url kódolás, stb.
További info: http://hopmsg.com

Elso korben: lehessen POST uzenetet is kuldeni...
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

off

`echo ${UP}`

Ezt nem egyszerűbb így?

${UP}


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Természetesen ..

Érdekes játékszer :)

"you ip will be banned!"

kikérem magamnak, én nem vagyok ip :D

egyébként egyszerű és nagyszerű

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack

hopp, nem ide.

Alakulgat egy otthoni kis hobbi projektem, gondoltam közzéteszem. Remélem a szakik munkái mellé elfér.
Előrebocsátom, hogy csak bohóckodom, nem vagyok programozó.

http://letix.hu/1.jpg
http://letix.hu/2.jpg

Itthoni vékonykliensen fut, mely alapvetően egy samba és backup szerver, némi plusz funkcióval. Az oldal alapját az apache default szolgáltatja :)

Minden funkció gombhoz tartozik egy kimenet, a 2-es képen pl egy ilyen látható.

A cél csupán annyi volt, hogy mentések elindításához ne kelljen minden alkalommal belépni és elindítani a scripteket.
Mentés készül a rendszerről tar + rsync-el, a gépen tárolt adatokról külső HDD-re, illetve az oldalam tartalmát is szinkronizálja lefele.

Kapott egy Systeminfo cgi-t melyben pár hasznos adatot közöl a rendszerről (felcsatolt eszközök, szabad hely, top, iotop, netstat..) valamint Shellinabox-ot és tervezek rá transmission-t is, bár ez még kérdéses.

Tervben van még lastrun és cancel minden job-hoz, illetve egy all in one gomb is mely szépen sorban lefuttatja azokat a feladatokat melyeket szeretnék.
Továbbá tervezem az itthoni gépem mentését is vele intéztetni hasonlóan rsync-el, saját magára húzva.

udv
letix

-----------------------------------------
Linux parancsok, kezdőknek

Nice!
--
Blog | @hron84

Inverz helyesírás ellenőrző: https://debilizator.mindmeghalunk.com/


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Ez nagyon jó! :D

Van/Volt is olyan ismerősöm, aki úgy kommunikál írásban, mintha ezt már aktívan használná... :)

---
| Dropbox |

+1
Én úgy szokattam le róla, hogy nem olvastam el, amit így írt. Pontosabban, addig olvastam, amíg nem láttam egy ilyet, és ha volt, akkor delete vagy ignore. Mivel munkakapcsolat volt, rájött, hogy ha akar tőlem valamit, akkor rendesen le kell írnia. :)
--
"Sose a gép a hülye."

Ennel van sokkal durvabb is.
--
Blog | @hron84

Hétvégi rush:

https://http.ist

https://i.imgur.com/zTWfUTU.png

ne használj px-et, vedd ki vagy em

amúgy tetszik

huhh, köszi a reportot, ha van időd, tudnál segíteni, hogy jött ez elő? A többi ikon se jött be?

Firefox / settings:

https://i.imgur.com/V7pNeaM.png

Ez az egyik legfontosabb a weben szerintem, sőt, az egyik legfőbb előnye, hogy állíthasd a betű típust és méretet.

Ja, azt hittem, bug!
Az észrevételt köszi. Nem sok helyen lehet px, de megnézem ebből a szempontból, más böngészőkből állítgattam a fontokat és nem volt vészes, de megnézem mindenképp.

Kösz.

(dup)

Régi a téma, lazán is kapcsolódik, de ha valaki hasonló területen dolgozik, hasznos lehet neki:
A fuzz tesztelés nem túl elterjedt még, de sok bugot lehet vele találni. Nem a legkönnyebben beüzemelhető tesztkörnyezet, ez motivált arra ,hogy elkészítsem a Swagger / OpenAPI definíciót használó automata tesztrendszert.
Első változat, limitált funkcionalitással, de elkészült:
APIFuzzer