TV vásárlás

felmerült egy új tv vásárlásának gondolata a fejemben, aztán kb. egy 50 collos plazma tűnik a legjobb választásnak, olyan 300 ezer alatti szegmensben, konkrétan ez: http://panashop.hu/items/details/39495/category/298/tx-p50st50e/2_ev_ga…

valakinek érv mellette, ellene? főleg hd filmek nézésére kellene, meg digitális tv

Hozzászólások

Melyiket szeretnéd: beszéljünk rá vagy beszéljünk le róla? :)

"csak mert eléggé kiment a divatból a plazma, mindenki a LED-et mondja, de nekem nem tetszik, hogy a feketéje nem igazán feket, ez éjjel idegesítő különösen"

Ezek szerint már eldöntötted :)

Szerintem a beégés okozhat esetleg problémát, ha döntően TV nézésre használnád, illetve idővel veszít a fényerejéből. Persze ez már változhatott.

A beegesre erdemes odafigyelni, de a legegyszerubben ugy kerulheto el ha nem kapcsolod ki vagy ha ki van akor bekapszolod a beegesvedelmet.(idonkent eltoja a kepet par pixellel, hogy a TV csatorna logo-ja ne egjen be es erdemes a kepernyovedo opciot is beallitani ha netalan a film lejarta elott elalszol es a DVD lejatszo felulete orakat koszonne visza a kepernyorol).
Nallam percenkent eltolja 2px-t a kepet (logo beegesvedelem) es a kepernyovedo 10p allando kep utan belep.

Ami meg nagyon fontos szerintem az a formazas. A jelenlegi plazma tv-ket ugy "reklamozzak", hogy nem szukseges "betorni" de tapasztalataim szerint erdemes. Az elso 250 uzemorat csokkentett fegyerovel hajtottam es kikapcsolas elott 5-30 percet hagytam a Lapozas opciot (feher-fekete sroller). Gyakorlatilag lekapcsolas helyett beallitottam az automata lekapcsolast 30 perc mulva es elinditottam a Lapozas funkciot. Ha jol tudom minden plazma tv rendelkezik beepitett break-in opcioval (a Samsung-nal Lapozas-nak hivjak a beegesvedelem al-menupot alatt)

Szerk: Ja es a legfontosabb, ne hajtsd sok ideig 4:3-as keparannyal. Inkabb huzd szet a kepet vagy nagyitsd foleg az elso 1000 uzemoraig.

"illetve idővel veszít a fényerejéből. Persze ez már változhatott." - az elso 500-1000 ora utan erdemes egy profi cuccal ujrakalibrani ;) persze ha ven ismerosod aki rendelkezik a cuccal, mert a keszuleket nem fogod megvenni par ezresert a sarki kinaiban.

Igen, pontosan. Ezeket a lepeseket tokeletesen mellozni is lehet, de akor szerintem erdemes inkabb LED-et venni mivel olcsobb es kevesebbet is fogyaszt :)
Ha "tudatosan" valasztom a plazmat, azaz tudom, hogy lenyegesen tobbet fogyaszt es a keszulek ara is nagyobb akor szerintem a kep minosegere a legnagyobb prioritas, igaz? Ha nem tudatosan vasarolom, csak azert, hogy ne LED-legyen, hanem Plazma, de halvany gozom mibol all es mi a kulombseg akor meg nyugodtan be lehet aldozni a minoseget, igy elhagyhato a betores :)

Termeszetesen ez az en privat velemenyem es biztos vannak akik maskent gondoljak, talan nekik van igazuk.

Néztem néhány logót: 30-40 pixel magasak, és 30-90 pixel szélesek, és javarészt 4 pixelnél nagyobb méretekkel bíró foltokból állnak, kivéve a szövegeket, ezeknél akár jó is lehet a 4 pixeles mozgatás. És persze az életkoros karikáknál is bejöhet a mindkét irányban 4 pixeles elmozgatás, mert nagyjából 3-5 pixel vastag a körvonal.

Nekem plazma van, 50"-es, LG.

A feketéje elméletileg fekete, de a TV adásban úgyis szürkét adnak fekete helyett, így világít ott is :-)

Nekem egyébként tetszik, egy apróságtól eltekintve:
Kevés a fényereje. Ezt tudtam előre, ezért úgy van pozícionálva, hogy ne süssön rá a nap. Igen ám, de bármiről (lámpaernyő, ember, ajtó, bútor) visszaverődő fény már elég ahhoz, hogy azt lássam, ne a képet. Vagyis baromira tükröződik. Lehet, hogy matt képernyő esetén jobb lenne. Most mindenesetre nappal úgy indul, hogy függöny behúz. Éjjel meg minden olyan lámpa lekapcsol, ami pont oda tükröződne.
És mivel magának állítja a fényerőt, valami intelligens szenzor nevű dologgal, így néha még éjjel is sötétnek ítélem.

"A feketéje elméletileg fekete, de a TV adásban úgyis szürkét adnak fekete helyett, így világít ott is :-)"
- par eves Samsung modellekben mar van egy opcio ami softbol probalja a fekete melyseget javitani (nem jut eszembe most, hogy hogy hivjak de majd ha hazaerek megnezem. Arra emlkeszem, hogy a kovetkezo opciot vannak: Ki, Sotet, Sotetebb, es meg egy ami szinten nem jut eszembe). A gond ezeel csak az, hogy neha azt is besotetitii ami valojaban szurke kellene maradjon.

"És mivel magának állítja a fényerőt, valami intelligens szenzor nevű dologgal, így néha még éjjel is sötétnek ítélem."
- ha kikapcsolod az erzekelot es kezzel allitod?

Magasabb fogyasztas tobb torodes igeny, es meg neha dragabb is.

De ha mar plazma akkor KURO a piotol.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Szerintem gondold át még egyszer, hogy szükséged van-e tévére (nincs).

Bár konkrétan a linkelt modellel nincs tapasztalatom, de nekem is Panasonic plazma tv-m van és nem adnám oda semmilyen LED cuccért.
A közismert hátránya a LED-el szemben a magas áramfogyasztás, de a ghost-ot (vagyis ahogy Trey kijavított, image retentiont) nekem is sikerült benyelni. Hozzáteszem az ott taglalt videók csakugyan szépen kimosták a "beégést". Ezzel a hátrányával együtt kell élni, figyelni kell, mert könnyen beég... A hátrányai ismeretében is plazmát vennék ha vásárlás előtt lennék, azon belül pedig egyértelműen Panasonic-ot.

--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Nekem LED van, bár kezdetben plazmát akartam. Aztán úgy voltam vele, hogy az extra fényerő (tényleg durván világít) majd jól átveri a szemem és megszokom, hogy nem fekete és még foltos is, de az ég mentsen meg attól, hogy egy-egy lusta pillanat miatt folyton harcolni kelljen a foszforral.
Végül is jól döntöttem, bár látom, hogy a kép nem egyenletes (különösen 21:9-ben látszik), de nekem megéri a kényelmet ez a kis áldozat.

Nekem kb. egy éve van meg a plazma, még nem vettem észre, hogy bármivel folyton harcolni kéne.

Ja, de. A belecsillogó fényekkel. De ha a mögöttem levő lámpát lekapcsolom, akkor nincs semmi gáz vele.

Beégésnek nyoma sincs, a fogyasztása kb. 200W, amihez azért nem kell saját erőmű. Én sem bántam meg, hogy ezt vettem.

na, meg is érkezett :) atom állat :)