uhu 1.1 rc7 hanghiba

Fórumok

uhu 1.1 rc7 hanghiba

Hozzászólások

Most tettem fel az UHU Linux 1.1 rc7-et és a hang hibaüzenet nélkül megy, de csak akkor hallom ha az erősítőt teljesen felhangosítom, és még akkor is olyan halk, hogy csak egy kicsit lehet hallani. Mplayer-t próbáltam alsa9, oss és sdl hangkimenetekkel, mindeggyiknél ugyanez a helyzet. Az alsamixerben a hangerőket beállítottam de semmit nem segített. via ac97-es hangkártyám van alaplapra integrálva. Az 1.1 rc1-es uhu-val ment eddig és ott működött (de ott csak az alsa ment). Szóval jól jönne egy kis segítség. Előre is köszönöm a segítségeteket.

Nem teljesen értem mi a hiba ? Pontosan mit hallasz ha feltekered a volumét ? Win$-ban is csinálja ? A Master és Pcm -en kivul minden mást mute.

[quote:dd876d8e4a="Anonymous"]Nem teljesen értem mi a hiba ? Pontosan mit hallasz ha feltekered a volumét ? Win$-ban is csinálja ? A Master és Pcm -en kivul minden mást mute.

Ha teljesen feltekerem a volumét akkor azt hallom amit kell, de csak ha nagyon fülelek mert még így is nagyon halk. vindoze-ban normálisan megy. Az alsamixer-ben nem csak a Master és Pcm-re adtam hangerőt hanem a többire is de semmit sem segít. Ha az alsamixerben mindennek a hangerejét leteszem nullára akkor is hallani lehet és akkor is ugyanolyan halk. Az Mplayer-ben a hangerőszabályzó csak sdl kimenettel működik, tehát ha feltekerem csutira akkor jó halk ha lehalkítom akkor meg nem hallani. alsa9 és oss kimenetet használva csak egyszerűen halk de nem működik a hangerőszabályzó. Szóval mit tegyek?