T-Home + Tomato IPV6

Fórumok

Üdvözlök mindenkit!

Van egy T-Home Optinet Extra fantázianevű előfizetésem. Az internet megosztását egy Linksys WRT320N router látja el, amire Tomato Shibby build van telepítve (Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-093 K26 IPv6-VPN).

Szeretném beállítani az ipv6 hálózatot. Ehhez eddig eljutottam a https://www.telekom.hu/ipv6/regisztracio oldalra, ahol be is léptem.
Sajnos rögtön az elején elakadtam, mert van egy ilyen sor: "IPv6 szolgáltatás eléréséhez szükséges belépési azonosító: username#at#ipv6.t-online.hu". Sajnos ötletem sincs, hogy hova kellene ezt beírnom.
Továbbá probléma még, hogy nem tudom, hogy a router Basic/IPV6 menupontja alatti select "Disabled, Native IPv6 from ISP, DHCPv6 with Prefix Delegation, 6to4 Anycast Relay, 6in4 Static Tunnel, Other (Manual Configuration)" menüpontok közül melyiket kellene kiválasztanom. Felteszem, hogy a "Native IPv6 from ISP" vagy "DHCPv6 with Prefix Delegation" kettős közül kellene választanom.

Tudnátok adni némi segítséget a konfiguráláshoz?

Köszönöm

Hozzászólások

szerintem mielőtt nekifutsz ennek a dolognak, olvass utána az ipv6-nak. Ha az utóbbi kérdést feltetted, felteszem hogy nem vagy képben és csak megnyitod a gépeidet közvetlen támadásra v6-on.

a T-online ipv6-ot egy külön pppeo kapcsolaton keresztül ad, tehát külön be kell tárcsáznod, hogy kapj ipv6 címet. Tehát, nem dual-stackesíti a meglévő kapcsolatot. (ez az optinet így a sebességei alapján, adsl egyáltalán?)

szóval, új pppoe kapcsolat, usernév ugyanaz mint simán ,csak berakod az ipv6 szót, jelszó ugyanaz, és lesz egy új interfaced.

Viszont ez csak egy gép csatlakoztatására elegendő, ha több géped van a hálózatodban, és routerrel, stb szeretnéd megoldani, akkor már máshogy kell beállítani.

Itt le van amúgy írva minden: https://www.telekom.hu/ipv6/probaidoszak/hasznalati_tudnivalok_es_felte…